Wednesday, June 28, 2006

suratan atau kebetulan...?!

(di copy n paste drp blog friendster aku.... bukan plagiarism tau, aku yang blog sindrik suatu maser dulu...sj je paste kat sini... ;p)

Blog on : 16 Jun 2005

"sesuatu yang tak disangka
seringkali mendatangi kita
itukah suratan dalam kehidupan
atau sekadar satu kebetulan
kita asyik membicarakan
persoalan hidup dan pilihan
serta kejujuran semakin berkurangan
masih tiada bertemu jawapan
walau kita dihadapkan
dengan berbagai pilihan
mengapa sering terjadi
pilihan tak menepati
hingga amat menakutkan
menghadapi masa depan
seolah telah terhapus
sebuah kehidupan yang kudus
pertemuan sekali ini
bagi diriku amat beerti
tapi ku bimbang untuk menyatakan
bimbangkan berulang kesilapan"

-kenny, remy & martin-

pernah tak korang betul2 mendalami maksud di sebalik lagu nih...? actually ader banyak maksud tersirat d sebalik lagu nih.... bukan je ader kaitan ngan cinte tapi ader gak kaitan ngan pilihan2 yang ader dalam idop kiter nih sebenarnye.... 1st of all, sebelum aku memulakan bicara aku dengan panjang lebar ingin aku men'dedicate'kan cerite aku nih to a friend of mine yang teraser ngan crite aku nih...ahakz!!so, kepada sesiape yang teraser.... fikirkanlah......!!

ader banyak mende dalam idop kiter yang berlaku sameada sengaja atau tak...sepanjang kiter idop ader je mende yang jadik...mende yang kiter tak pernah expect.. mende yang we never think of it b4...but the question is...is it suratan atau kebetulan...? mende2 yang jadik tuh dah ditetapkan atau pon memang it just be the way it want to be..? i don't know...nobody knows... only ALLAH know.... so, samada mende yang jadik tuh suratan ataupon kebetulan tak kesah langsung... yang penting kiter yang kene buat keputusan untuk menentukan hidup kiter selepas nih...our judgement will be our future...yang penting just follow ur instinct n u will find the true meaning of life... chewah...pepandai je aku nih...heh!!

so, berbalik to 'a friend of mine' punye story....the story is all about this one gurl yang pernah 'menjalinkan' raser 'cinta' dengan sorang mamat nih quite a long time ago...kire time zaman 'monyet' tgh bercinta la.... n one day this gurl raser diri die blom seswai untuk ber'cinta' lalu memutuskan perhubungan diorang... so, selamer tuh tak pernah contact langsung sampaila suatu ari tetibe je camner tah mamat tuh 'contact' balik... n then the question is... is it suratan atau kebetulan...erm, persoalan samada ia suratan atau kebetulan adalah terpulang kepada diri kiter sindrik..klu kiter raser mende tuh suratan...a kind of 'relationship' akan terjalin... but if kiter raser mende tuh hanya kebetulan semata2, a relationship tetap akan terjalin but not that kind of 'relationship'... if u know what i mean la...ahakz!!tp, satu yang aku ingatkan... kekadang ape yang kiter ingat tak betul... so, let it be what it want to be n u will find the true meaning of it....

hidup nih memang susah nak jangka kan..? klu kiter raser ending die akan jadik camnih...die akan jadik camtuh tp biler kiter raser ending die camtuh, ending die jadik camnih plak... betul gak la yang org cakap life is unpredictable...same la gak biler kiter raser kiter dah dapat lupekan org tuh...dah dapat terime ketiadaan org tuh dalam idop kiter...dah tak mengharap pape kat someone tuh....dah bahagia tanpe ketiadaan die...tibe2 je die datang balik membawa seribu harapan... memberi penuh makne...so, camner... time tuh la kiter pk pk pk pk pk n trus berpk adekah itu satu suratan atau hanya kebetulan semata2.... tuh la cam da ending part of the song... "pertemuan sekali ini, bagi diriku amat beerti, tapi ku bimbang untuk menyatakan, bimbang kan berulang kesilapan..." erm, so...to 'a friend of mine' u know who u r... nape hipokrit dengan diri sindrik... ngaku je la yang ko confius semue nih satu suratan atau kebetulan...ko bley tipu aku.. tp ko tak leh tipu diri sindrik...but, y don't u give urself a chance..? a chance to accept someone in ur life...? a chance to make ur life more colourful like a rainbow...? andaikate ape yang ko harapkan tak menjadi seperti yang ko harapkan...let it be...at least ko dah dapat satu experience yang sungguh bermakner dalam diri ko....yang ko takan dapat tanpe mencube...yang ko takan dapat hanye dengan memikirkan kemungkinan2 ianya akan terjadi.............

lain kali plak la aku komen pasal lagu nih dr sudut lain....so, ini je la untuk kali ini... TQ diucapkan kepade everyone out there yang sudi membace blog yang membuhsankan dr aku... baik korang wat keje lain dr bace blog aku..ahakz!!

chiow....!!


by,
Aimi A.Z yang rajin plak nak copi paste sekarang nih

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin