Monday, December 11, 2006

CINTA

saje je poyo2 nak review filem cinta nih memandangkan aku dah tgk..... hehe... klu korang blom-tgk-citer-nih-tapi-nak-tengok-tapi-tak-suke-orang-citer-sebab-nnt-tak-best-la-biler-tengok-citer-tuh diharap abaikan jelah blog nih... :P



CINTA#1


about this gurl yang dr maner tah datang KL carik boifren die. cam boifren die ader kasik add tempat keje die but when this gurl carik boifren die takde plak kat situ... n nak jadikan lagik tragis, on da way kuar dr pejabat tuh kene ragut la plak... dah la takde pape... n then, tah camner die ter'pegi' pejabat Pierre sebab Pierre nih keje kat advertising company as journalist... tapi daif giler die nye company...hehe.... kununnye gurl nih nak publish la nak carik her-missing-boifren nih sebab kunonnye boifren die sorang je leh tolong die... but in da same time die nih takde duit n all da stuff apatah lagik tempat tinggal so dengan baik hatinye Pierre nih bawak this gurl g umah die cam kat umah setinggan kat Abdullah Hukum yang banyak tren-> KTM, LRT lalu... hak hak... tapi dalam citer nih cam Pierre baik giler r tak wat pape pn kat gurl tuh n dalam maser yang samer pn die suke kat dat gurl.... tapi sebenarnye dat gurl mengandung anak boipren die.... hmm, lelain tgk sindrik....... :P




CINTA#2


nih plak citer pasal suami isteri nih...diorang 2orang nih suami isteri ader sorang anak yang cute pn... bukan tak bahagia, bahagia je tapi tah nape isteri die 'jumpe' orang lain..... hmm, dah suami baik isteri plak wat hal..... macam2 orang kan... n memule memang suami die takleh accept sangat tapi lastnye die accept gak isteri die dah g sebab die kate "A little girl taught me, love means letting go"...... hm.......

CINTA#3

pasal isu orang yang berlainan darjat kot....eizlan yusuf tuh cam kaye raye n glamour gitu tapi fasha just pekerja kat MPH je.... erm, ingat cam tak kesah je but one day biler ader press conference press2 tuh tanye la eizlan ape hubungan die ngan Fasha n die cakap takde pape.. n die cakap cam there's no gurl yang dapat kacau idop n career die... hm.... luper plak.... maser kat maner tah ader press terserempak ngan diorang diorang and maser tuh plak diorang tgh holding hands n then guess wat.... eizlan yusuf terus ke lepaskan tangan n jalan laju2 kunonnye tak kenal fasha... tak gentleman langsung.... tapi ending nye maser eizlan nak pujuk fasha balik die plak yang jadik "hopeless romantique" sebab melutut kat dalam tren... mule2 die cakap kawan die yang hopeless romantique sebab kasik tau satu dunia yang die sayang awek die... hehe.... kan dah kene batang idong sindrik... ..


CINTA#4
nih plak cam dr perasaan kesian aku raser.... hmm, fatimah abubakar tuh jadi Rubiah.,... bukak kedai makan... n rahim razali as cikgu elyas satu ari tuh datang makan kat kedai rubiah nih... actually die bukan la nak g makan tapi die carik kedai Chong nak baik jam... kedai rubiah tu lah dulu kedai Chong but Chong dah pindah ganti lah ngan si kedai Rubiah... ok lah, tak kesah lah... n then ari ke-2 tuh die datang lagik kedai rubiah nih and suddenly die cakap balik dialog yang die cakap semalam tuh... "mana Chong, saye nak baiki jam saye" lebey kurang la tapi cam pelim je kan dah cakap semalam Chong dah pindah.... hm, rupenye die sakit Alzheimer... mende ari nih esok die lupe... erm, sian la.... n.... sebab sian tuh gak la si Rubiah tuh jage Cikgu Elyas nih....

CINTA#5

and last but not least pasal percintaan adik beradik.... que haidar ngan nanu... sori, suddenly ader problem occur maser nak upload... so, takde gambo.... so, alkisahnye nanu nih kakak kepade Q. nanu b'cinte ngan suami orang n ader kerja besar semue la... Q nih plak walaupon ader ijazah just melukis kat tepi CM..... Nanu nih marah la dik die wat keje camtuh.... pastuh nanu nih tuduh Q isap dadah la sebab makin lamer Q makin kurus... sebenarnye die sakit.... rupe2nye Q sakit hati n nanu yang derma hati die kat Q.... tapi sedihnye nanu meninggal and Q ang sihat sejahtera.....

tulah review yang panajng lebar tapi tahpape je dr aku....overall, citer nih Ok untuk filem melayu n umi cakap die kasik 4 setengah bintang.... tapi aku ingat nak kasik 4 bintang je..... best tapi tak cukup perise sket lagik... hehe..... 4 bintang tuh dah tinggi gak la tuh..... ha, macam2 cinta ader dalam citer nih, even cinta environment pn ader... tapi satu je takde... CINTA kepada yang MAHA PENCIPTA..... sepatutnye diorang leh gak tambah untuk melengkapkan perise nih dan untuk tambahkan moral values in this movie..... :P so, yang blom tgk tuh g la tgk, tak la menyesal........

by,

Aimi A.Z yang leh tolong promotekan filem CINTA nih.. ahakz!



gambo: dr http://budiey.blogdrive.com/

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin