Friday, December 07, 2007

trip to langkawi...




punye la lamer dah g langkawi ni baru nak upload gambar g langakwi.. bukan tanak upload. tapi gambonye banyak sangat ader 700+ tuh terpakse wat collage nak tunjuk banyak2.. anyway, leh la aku cerite sket berdasarkan gambo d atas...cirite2 nih mengikut susunan dari kiri ke kanan tau...

Gambar 1
Day 1, 04:34AM
kat Shahhab Perdana, Kedah. baru je turun dr bas tgh tunggu bapak fieza nak g amik kitorang g kat umah fieza


Gambar 2
Day 1, 07:26AM
kat kawasan umah fieza.. syiok oo... umah fieza dekat dengan sawah pagi... tapi lagik best kalo dapat turun ke bendang.. i wish i had more time.


Gambar 3
Day 1, 08:36AM
3org nih awal2 naik feri dah terlentok.. apala.. org nikmatilah pemandangan dr feri di awal pagi.. ceit!


Gambar 4
Day 1, 14:28PM
yay! dah sampai langkawi.. dah sewa kereta nissan serena.. now nak g apartment!


Gambar 5
Day 1, 15:07PM
on the way nak g naik cable car. tapi singgah the loaf dulu. nih pemandangan depan the loaf.. lawa kan? tuh sebab kitorang sempat berpossing..


Gambar 6
Day 1, 15:35PM
dah sampai langkawi geopark.. jom naik cable car...!


Gambar 7
Day 1, 16:14PM
kat pit stop pertama cable car... aku nak bitau satu rahsia nih.. ader 3 org mengais maser naik cable car.. cube teka sape.. hahaha...


Gambar 8
Day 1, 20:08PM
mkenamatkan ari yang pertama dengan makan besar... ikan siakap, udang goreng butter, kailan ikan masi, tomyan, ayam halia kot ngan air tembikai... yummylicious!*


Gambar 9
Day 2, 10:02AM
memulakan ari yang pertama dengan islan hopping.. bersedia nak g islan hopping n berlepas kat depan awana porto malai.. cantik!~


Gambar 10
Day 2, 10:43AM
kat atas bot... best........!


Gambar 11
Day 2, 10:59AM
destinasi pertama.. pulau dayang bunting... best2.. macam2 leh wat kat sini.. tapi banyak monkey...tapi pemandangan cantik gler.


Gambar 12
Day 2, 11:31AM
aktiviti pertama d pulau dayang bunting-->naik solar boat. tapi takl best aku+noni dapat solar boat yang lembab terpakse direscue oleh farah+hani...


Gambar 13
Day 2, 11:58AM
aktiviti kedua mandi air tasik dayang bunting. kene pakai life jaket sebab dalam gle.. 30feet deep.. huhu.. mule2 takut tapi lelame syiok.. raser cam tanak kluar..


Gambar 14
Day 2, 12:38PM
destinasi ke-2... g tgk eagle feeding.. amazing....


Gambar 15
Day 2, 12:54PM
destinasi ke-3, pulau beras basah... mandi laut plak... pulau nih pn lawa cumenye banyak batu karang semorang cedera parah terpijak batu karang.. lepas mandi laut mandi perigi plak.. haha.. macam2 jenis air mandi ari ke-2 nih


Gambar 16
Day 2, 16:26PM
tak cukup2 ngan mandi air tasik, laut ngan perigi, kitorang completekan pulak dengan mandi air terjun kat telaga tujuh... pergh... nih lagik best... lagi best sebab dr basah2 mandi laut tadi naik kete g telaga tujuh nih.. tp penat nak kene naik tangga banyak sangat...


Gambar 17
Day 2, 19:59PM
hari ke-2 dicompletekan dengan dinner kat jai island cafe... environment yang best dengan makan yang sedap diserikan lagi dengan harga yang berpatutan.. cayalah!


Gambar 18
Day 2, 22:47PM
lepas makan balik apartment ingatkan nak main pool tapi penuh plak so ape lagik, say CHEESE!


Gambar 19
Day 3, 09:38PM
berpossing dalam bilik sebelum balik..


Gambar 20
Day 3, 09:42PM
berpossing kat beranda... lawa gak pemandangan dr beranda sebenarnye... :P


Gambar 21
Day 3, 09:57PM
bergambar sebelum memulakan perjalanan balik ke KL.. wardah cakap "paling terindah bukanlah percutian ini..tp persahabatan yg dimiliki" huhu... sadis... :(


by,
Aimi A.Z yang terharu bace ape yang wardah cakap :P

1 comment:

CresceNet said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin