Monday, August 25, 2008

Experiment

Tajuk Eksperimen
Psikologi

Tujuan eksperimen
Untuk melihat fungsi Huruf/Abjad dalam Mempengaruhi Kehidupan Seharian Seseorang

Procedure
Eksperimen nih mengambil maser beberape minggu. Minggu pertama, sent SMS untuk mengatakan bahawa "hari ini kelas cancel."
Keputusan: No reaction.

Minggu kedua, sent SMS lagi kat dia bagitau "minggu depan kelas pospone."
Keputusan: No reply.

Minggu ketiga, sent SMS bitau plak "Test akan diadakan pd sekian, sekian hb... "
Keputusan: Senyap sunyi cam batu. ish, semorang nih dah tau ke?

Ptg tadi, malas dah nak sent SMS cakap "kelas cancel."
Keputusan: dapat call berbunyi --->

Dia: Eh, ko kat ner.

Aku: Kat office ler.

Dia: o, ko dah tau takde kelas ko tak bitau aku pn.

Aku: Oh, ingat ko dah tau.

Dia: Ler, ok la. Penat je datang. *Klik*

Kesimpulan
Kalau minggu pertama, kedua dan ketiga tuh reply just to say one word which is K or two words which is TQ or OK, mungkin ari nih korang dah dapat message cakap kelas cancel and dah bersuke rie takyah menempuh jam and bayar tol and membazirkan minyak yang mahal tuh.

Discussion
Aku bukanlah nak balas dendam, aku just malas bitau sebab ingatkan selama nih diorang tak balas SMS sebab diorang ader sumber lain untuk bagitau diorang, rupenye takde pn. Mmg diorang taknak balas SMS aku. So, itulah eksperimen yang berjaya. TAHNIAH! So, ingatlah kawan2, even a small letter gives a very significant impact to ur daily life. Appreciate lah kawan2 anda selagi anda ada kawan. Ahakz!

by,

Aimi A.Z yang sangat poyo sekarang nih...


No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin