Tuesday, January 27, 2009

Kedah Trip

Bermulanya 2009 dengan berpicnic di Hutan Lipur Kanching (yang postnye akan dipost nnt) dan dilengkapkan dengan Trip ke Kedah pada hari Sabtu, 24 Januari 2009. Tujuan asal trip nih adalah untuk mengambil kereta baru Fieza tetapi tetibe plak tujuannye bertukar menjadi trip makan dan bershopping di Padang Besar... hahahahaha.... Overall, memang best lah! :P

First and foremost, kite tgk aksi2 fieza memandu kereta.. Cam xpercaya je kawan aku sorang nih dah bawak kereta.. selalu dok tepi aku mengcomment je.. sekarang turn aku plak mengcomment.. muahahahaha...

"asal kete nih cam senget je?"

"aku raser......ko nih cam laju la"

"oi, giler corner!"

hahahaha... xpe2.. nnt dah biaser oklah. aku pn hampeh je lagik... :P tapi, biaser la biler org bawak, seram nye lebey sikit. tapi aku tgk wardah ngan non biaser je... So, OK lah kot..


Aktiviti di hari pertama di Kedah adalah g berjalan2 kat area2 Kuala Perlis a.k.a tempat2 Dbot g berdating. Xde wat pape pn, g jalan2 cari makan je. Along the way tuh makan Cendol Pulut ngan Laksa sementare menantikan malam menjelma untuk makan besar di Kuala Perlis... and of course aktiviti wajib---> menangkap gambar.... say cheese! :P


Makan besar... Menu Utama: Sup Ketam, Ikan Sweet Sour, Sotong Goreng Tepung, Udang Bakar, Kailan Ikan Masin, & Mentarang. Memang Kenyang nak mampus. Ader je gambar tapi cam malas je nak post.. hahahahha... nnt terliur plak korang tgk... tak baik... So korang imagine jelah... Malam tuh tidur kat Jitra, rumah Dbot.


Gambar kat dalam rumah Dbot. Sempat gak bergambar sementara nak kuar g Padang Besar untuk memulakan aktiviti bershopping... Hari kedua nih xde wat pape melainkan g Padang Besar je. Nak kate beli banyak barang, tak gak tapi biaser la proses pemilihan mengambil maser yang lame. di samping tuh aktiviti makan tidak dilupakan. Hasrat nak g Gua Kelam pun terpaksa dibatalkan memandangkan hari yang dah lewat... Mungkin ader rezeki g sane lagik leh g tempat2 lain plak...

Itu jelah aktiviti kami di Kedah. Tak banyak aktiviti pn sebenarnye sebab maser mencemburui kami.. muahahahahaha... ayat tak tahann!! Tapi overall best la sebab kami menghargai setiap detik dan masa kami bersama.. :P hahahahaha.... Special untuk korang aku taruk gambar paling menarik di Kedah...



Gambar Dbot hampir terjatuh semase tgh berpossing mengambil gambar.. bukan senang nak dapat.. :P So, itulah kisah Trip kami ke Kedah. Untuk version lain, g ke blog noni... Chiow... :P



P/S: Next trip kami ke Pulan Perhentian. Sesape yang berminat silalah meninggalkan comment... :P



by,
Aimi A.Z yang tak sabar nak g Pulau Perhentian pulak... Yay!

4 comments:

syura said...

waaa...best2...best nye kl aku dpt join..tp mase tak mencemburui aku cume ekonomi yg mencemburui aku..haha..ayat ko...

Aimi A.Z said...

ala syu... lambat lagik.. bulan 5 camtuh. ader maser lagi nak mengumpul duit dan mnjana ekonomi.. hahhahahaha

kd said...

oit!!!
nk itut!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ksk belanjawan ngntarikh pegi sane tau!!
kesian aku jauh di perantauan hihu~~

Aimi A.Z said...

orait KT.. Proposal bakal dikeluarkan.. tunggu aku siap assignment nnt aku wat proposal.. :P aku sekarang rajin wat assignment, jgn tatau.. hehe... *insaf sket!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin