Thursday, February 19, 2009

Gemuk?!

Ada apa dengan gemuk?



Mestilah ader lemak n lebihan isi.... hahahahaha....



Aku terpanggil nak tulis topic nih selepas aku tgk ALLY tadi. Nak tepon kasik komen malu, so komen kat blog sendiri jelah... :P



Aku dulu pn berpikiran cam diorang gak. Berfikiran cam Dina, Adibah Nor, Kuman dll. Berpikiran yang "Takpe gemuk asal hepi." "Biaq pi la ape org nak kate janji aku hepi." Tapi, sejak dua menjak nih, sejak banyak membace barulah mula sedar yang sebenarnye biler gemuk, chances nak dapat penyakit tuh lagik tinggi. Yup, it's true org kurus pn dapat penyakit gak tapi chances org gemuk dapat penyakit lagik tinggi. lagi plak cam family aku nih yang banyak penyakit keturunan. Lagilah senang....



Hurmmmm.......



Aku bukan cakap aku tak suke sebab aku Gemuk. Aku xde masalah dengan Gemuk. Biaselah biler org kutuk2 sebab kite gemuk. Kadang2 tetibe je ader budak kecik panggil "Kakak Gemuk" hmm, hati kene jadik batu la.. hahahaha... kalo ikut hati dah lame kene pijak dah budak tuh. hahahaha.. tapi pe nak wat, tuh lah tugas org gemuk.... menggembirakan hati org lain. :P walaupn hati sendirik terguris... Aiceh.... But, dah mmg camtuh hakikat di dunia nih.... Terima jelah..... Kalau tanak terima, diet-lah!



Aku bukanlah tgh diet sekarang nih, tapi cube nak mengubah lifestyle & cara pemakanan aku sekarang nih. Ke arah sesuatu yang lebey sihat. Kire aku dah mule kesian kat diri aku sebab Gemuk sangat. Sian kat jantung aku yang kene lebey berusaha mengepam darah ke seluruh badan aku yang berdiameter besar nih, kesian kat kaki aku nak tampung badan aku yang semakin berat nih, n kesian gak kat org2 lain yang mendapat akibat di atas kegemukan aku nih...



So, kesimpulannye, bukan salah org Gemuk mereka menjadi Gemuk tapi adalah salah org Gemuk jika mereka sendiri tak mahu mengubahnye. Pikir-pikirkanlah yea....



by,
Aimi A.Z yang bukanlah nak kurus, tapi cume nak sihat je....

6 comments:

nOniE said...
This comment has been removed by the author.
nOniE said...

emm..bagus tue aimi..teruskan usaha..aku sentiasa sokong ko..nant dapat reward jangan lupa aku tau..hehehehe..aku akan jadikan ko contoh klu ko berjaya....

Aimi A.Z said...

Hahahaha... ko jgnlah bitau org aku sebenarnye nak reward je.. :P

fawghah said...

hahahahhaha... tuhlar mi... jgn lupe aku sama!! ahahahhahaha... aku leh dpt reward tuh tak kalo dpt kurus gak? hahahahhahahahaha...

nOniE said...

farah aku dah tanya aimi awal2 dah pasal reward tue..tapi aimi kata tue tuk dia n ihsan je...klu mak aimi kata ok kat aku gak..dah lama aku berusaha...hahahahaha...siap dah dapat hasilnya..ahakz

Aimi A.Z said...

pergh noni... siap dah dapat hasilnye? cepat betul. ko wat pembedahan buang lemak ke? hahahahaha

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin