Saturday, March 07, 2009

10 sebab menulis blog...

1. Untuk meluahkan rasa hati yang terpendam. Sebagai contoh jika marahkan seseorang, boleh melepaskan di dalam blog dengan harapan orang yang dimarahi itu akan mengetahui tentang perasaan sebenar anda! (Nak sound direct segan... :P)


2. Sebagai salah satu cara untuk mengisi masa lapang anda yang tak berapa nak lapang ni.


3. Sebagai peneman di saat duka nestapa. Kadang-kadang terasa macam there's no one to talk to. So, apa lagi berblog-lah!


4. Untuk mengingatkan diri sendiri di masa depan tentang apa yang telah berlaku di masa lepas. Serius, kadang-kadang bila baca balik blog sendiri baru aku teringat yang aku pernah buat apa yang aku pernah buat. Memory jangka pendek-lah aku nih! :P


5. Untuk update dengan kawan-kawan tentang apa yang jadi pada kehidupan sehari-harian. Takkanlah tiap-tiap hari nak call cerita pasal everyday life. Tak ke bosan namanya tu?


6. To share our thoughts and feelings about current issues. Mana lagi tempat yang paling sesuai untuk mengetengahkan pedapat sendiri terhadap dunia ni? Lu pikirlah sendiri...


7. Menambahkan lagi virtual friends. Kalau bernasib baik terus berkawan dalam real life. Erm, best ke?


8. Untuk menjana pendapatan melalui penulisan yang tak seberapa ni. Dengar ramai je yang buat banyak duit dari blog. Bila lah blog ku ini nak mengutip banyak duit? Huhuhu....


9. Terikut-ikut dengan trend sekarang... "Semua orang pn ada blog, takkan aku tak ada kot!"


10. Lastly, untuk kepuasan diri sendiri.



Selamat ber-blog-ging!



by,
Aimi A.Z yang mendapat tips jika menulis blog secara skema begini, peratusan blog ini dijumpai adalah lebih tinggi...

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin