Monday, March 30, 2009

I'm Addicted to Farm Town

Memang namanya pun Aimi A.Z asyik addicted to games je. Kali ni terpengaruh dengan satu games di dalam Facebook bernama FarmTown. Actually dah lama gak aku addicted to this games. Tuh la rahsianya kenapa aku dah jarang-jarang update blog. Sebab masaku habis bermain games di Facebook. Di samping busy membuat assignment!



So, meh aku describe sikit pasal Farm Town nih.



Kita diberi satu tanah lapang untuk bercucuk tanam. Masa mula-mula tu dia ada la kasi sikit duit buat modal, tapi tak banyak sangat la. Untuk menambah pendapatan, korang boleh pergi kat Marketplace sebab kat situ korang boleh mintak kerja daripada Peladang2 yang lain. Duit sangat perlu sebab kalau korang nak plow tanah pun korang kena duit. Kalau korang nak beli binatang ternakan pun perlu duit. Tapi, masalahnye kekadang susah sikit nak dapat kerja sebab semua orang pn merayu-rayu nak kerja. Tengok je la gambar ni betapa ramainya orang yang tengah tunggu nak kerja. So, berbalik kepada perkataan yang biasa korang dengar, REZEKI. Kalau ada rezeki korang hari tuh korang dapat la kerja.



So, bila duit dah banyak, bolehlah bercucuk tanam dengan jayanya, bolehlah membeli windmill and even boleh beli tanah untuk besarkan Farm.



Tuh je gamenye yang boleh membuat aku addicted. Sangat simple dan sangat mudah. Tidak memerlukan experience sebagai peladang pun...


Sekian.



by,
Aimi A.Z yang senang sangat nak addicted to games...

1 comment:

syura said...

haha..aimi...aku pon teraddicted kt farmtown ni..tp asyik xreti2 je..tu yg slalu tanye ko tu..neway,mekaseh r invite aku main game ni..haha...angan2 nk bkk ladang.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin