Friday, March 13, 2009

Ofisku dipecah masuk...

Semalam bersamaan dengan 12hb Mac 2009 mencatatkan sejarah apabila ofisku dipecah masuk oleh siapa entah mestilah aku tak tau, kalau aku tau lama dah aku bagitau kat Pak Polisi… :P Si Pencuri tu masuk ke ofis dengan membalut Solex kat gril degan kain dan menghentam Solex sampai pecah. Dah la ada dua Solex kat bawah tu, 2-2 pun hancur dikerjakan dek Si Pencuri. Dah lepas rintangan Solex, ada pulak rintangan pintu bermagnetik. Si Pencuri tu macam Pro je sebab diorang main dengan wayar nak buka pintu tuh dan mestilah diorang berjaya! Gila hebat! Aku ingat kat dalam cerita kat TV je ada macam tuh… Ish3x… So, Si Pencuri berjaya mencuri: 4x18” Flat Screen Desktop, cash dalam RM500, dan yang paling penting 1 CPU yang sangat berharga. CPU yang dia ambil tu CPU Senior aku yang ader segala design yang dia buat selama 6 tahun, semua spreadsheet dan segala macam benda–lah! Huhuhuhu… Aku cakap kat Fieza kalau aku jadi Senior tu aku dah tak nak kerja dah… Hahahahaha…. Semalam macam best je tgk IO (Investigate Officer) tu buat macam kat dalam CSI. First time tengok Live. Die tabor-tabur serbuk, pastu ambil bulu ratakan serbuk and ambil selotape nak ambil fingerprint… kagum aku.. hahahaha…Sesiapa yang kenal Si Pencuri tu, Senior aku suruh cakap kat dia, tolonglah pulangkan balik Hard disk tu. yang flat skrin tu ambik je lah... kalau pulangkan hard disk nanti dia ganti ngan benda lain... :P


by,
Aimi A.Z yang first time tulis blog kat ofis...

2 comments:

jOe_sTaRz said...

Aimi aku rasa ko la pencurinya....sebab ko bercerita macam ko ada semasa kejadian tu berlaku...konfius aku...hahahahahaha....tu la gosip kuat sangat....

Aimi A.Z said...

HaHahaha... Yeh?! Camtuh pandai gaklah aku bercerita.... sampai ko leh menggambarkan apa yang jadik... hahahhahaha....

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin