Sunday, April 26, 2009

Kalau dah jodoh... (Part 2)

Hari tuh masa Part 1 aku cerita pasal Opah yang bakal dapat cucu menantu, kan? Ni ada kisah lain yang ingin aku kongsi bersama...


Alkisah...


(Watak: X=Perempuan, Y&Z=Lelaki)



X bercouple dengan Y. Lama diorang couple. Sampai habis belajar. Z kawan X & Y. Selalu berdiskusi tentang pelajaran. Z pun ada awek. So, dia tak kacau la perhubungan X&Y.



Manusia hanya mampu merancang. Percintaan X&Y sampai ke penghujung. Z dengan aweknya pun dah putus. Entah macam mana, X&Z perasaan tentang perasaan masing-masing. Mereka pun bercouple dan merancang mendirikan rumahtangga....



Moral cerita ini: Kita tak tahu siapa yang bakal jadi pasangan hidup kita. Mungkin orang tu adalah kawan kita yang kita dah kenal sejak dulu lagi.


Nota kaki: Cerita ini adalah berdasarkan cerita benar. Nama sebenar adalah dirahsiakan untuk menjamin rumahtangga kedua-dua bakal mempelai kerana pasti anda tidak percaya siapakah X&Z ini. X&Z mungkin adalah orang yang anda kenal, so try-lah teka! :P


Nota tangan: Dengarnya diorang akan mendirikan "masjid" tahun depan. Tunggu jelah baru korang dapat tau... :P



by,
Aimi A.Z yang tertido sebelum menekan butang "Publish Post"... Hahahahaha

13 comments:

fawghah said...

td aku baru nak tegur ko! then ko dah offline!! aku kenal ke tak?! tp kalo mcm nih... susah aku ngadap kawan aku yg... X ke Y? sape2 laa yg kene tinggal tuh lar... semangat setia kawan aku tinggi!! aku takkan berbuat begini terhadap rakanku!! hahhahahahaha ayat poyo!! tp mungkin gak dah jodoh dorg... hehehehehe....
cite nih cite ko ek mi? hahahahaha

Aimi A.Z said...

ala, diorang berpisah secare aman la. hahahaha... ye ke? :P

Cite aku? xde maknenye. kalau cite aku, aku dah tulis name aku dah. Xyah nak tulih X, Y, Z sume tuh...

syura said...

aman??

fawghah said...

aman?!!! hahahahaha... maybe blakon jerk kot!! mane leh pisah secara aman!! hahahahahahhaa... nama pun berpisah!! hahahahahhaa.. hish jahat giler aku kan? hahahahhaa

mugiwara said...

aku tak berminat tentang cerita x,y mahupun z.
.
.
.
.
.
.
aimi a.z yg tertidur sebelum tekan 'publish'~
huahuahuahuahua!!!!!!!

Aimi A.Z said...

eleh syu, sebut name sikit pun xleh. dekut! hahahahaha....

Oit farah... ko baru tau ke ko jahat? :P

Aimi A.Z said...

Ha, buat pengetahun ko enchek Mugiwara, perkara begitu mmg selalu terjadi. kan Farah kan? :P

syura said...

weh..X,Y or Zu kawan ko ke? ke kawan kite??hehe...sebuk je aku ni nk tau...

Aimi A.Z said...

Hahahaha.... Kawan kita la, tapi antara baik ngan tak je.... Maknenya bukan kawan rapat. :P

syura said...

aku mcm tau la sape..tp ntah le..

Aimi A.Z said...

Eleh syu... takyah la. ko tatau nye.

ily said...

aimi...mcm ku tahu je kisah ni...jeng3...

Aimi A.Z said...

alah ili. ko mmg tau cite ni. rahsia nya dah terbongkar pun, aku je malas nak tulih sape... :P

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin