Saturday, May 09, 2009

Esok Hari Ibu...

In case ada orang tertanya-tanya bilakah Hari Ibu sebenarnya, meh aku bagitau. Hari Ibu jatuh pada setiap Ahad ke-2 dalam bulan Mei, dan pada Tahun ni, Hari Ibu jatuh pada hari esok yakni 10 Mei 2009. So, apakah yang akan korang lakukan sebagai mengenang jasa ibu korang? :P


Aku dengan adik beradikku takde plan lagi. Mungkin kitorang tak payah buat apa-apa sebab kitorang pun dah cukup jadi hadiah yang bernilai untuk Umi. Kan Umi kan? :P


So, kat sini ada 2 lirik lagu yang berkaitan dengan ibu. Lagu Ibu dari P. Ramlee dengan Lagu Untukmu Ibu dari Exist yang tersangat famous. Yang lagu P. Ramlee tu dulu aku ingat lagi ada kat iklan susu. Iklan Anlene ke Fernleaf tah.


*Inilah Umi-ku yang tak "comel" sangat macam aku*


Ibu by P. Ramlee


Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Bila ku berduka
Engkau hiburkan selalu

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Tempat menyatakan kasih
Wahai ibu

Betapa tidak hanya engkaulah
Yang menyniari hidupku
Sepanjang masa engkau berkorban
Tidak putusnya bagai air lalu

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Tempatku menyerahkan kasih
Wahai ibu




Untuk Mu Ibu by Exist


Oh! Ibu
Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian

Dan aku
Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering
Tiada tempat ku layarkan

Hasratku ini
Masih belum sempat
Kubuktikannya kepadamu
Ibu tersayang
Kucurahkan rasa hati

Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi

Tuhan Yang Esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka
Di antara kekasih kekasihMu

Oh! Ibu
Kau kasih sejati
Kutaburkan doa
Untukmu ibu

Ampunilah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu

Saat ini
Kuteruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu

Ibu...



Lagu Untukmu Ibu tu macam untuk mereka dah kehilangan ibu je. Walau apa pun, jangan risau, banyak-banyak doa semoga mereka ditempatkan di antara golongan-golongan yang soleh. Amin.


Sayangilah ibu anda sementara mereka masih ada.


♥ Happy Mother's Day! ♥



by,
Aimi A.Z yang berada kat ofis sekarang ni tapi sibuk nak ber-blogging...

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin