Sunday, May 24, 2009

Salesgirl oh salesgirl!

Alkisah nye macam ni... Aku pergi la Alamanda bersama adik-adikku. Then, teringin pulak nak membeli bedak kerana bedakku sudah tinggal sisa-sisa je. Masuk la satu kedai ni. Then ada la Cik Salesgirl di sana.

Cik Salesgirl: Ye, cari apa?

Aku: Saya cari Compact Powder.


(Cik Salesgirl pun mengambil Tester Compact Powder yang agak putih. Aku kan gelap, so aku nak la compact powder yang sesuai dengan muka aku. Kalau putih sangat jadi gomak pulak)


Aku: Yang ni putih sangat la. Saya nak yang gelap sikit.

Cik Salesgirl: Eh, memang la macam ni. Kalau orang tu putih, kami bagi yang gelap. Kalau orang tu gelap kami bagi yang putih.


(Camtuh ke? Bukan ikut tona warna masing-masing ke? Lagipun suka hati aku la nak yang mana pun. Then Cik Salesgirl pun mengambil Compact Powder yang lain untuk aku)


Aku: Erm, putih jugak la.

Cik Salesgirl: (dengan nada sinis) Ni la yang paling gelap. Kalau nak gelap jugak tak payah pakai bedak la.

Aku: Takpe lah, Terima kasih. (Pastu apa lagi, Blah la!)


Boleh tak dia cakap camtuh kat aku? Aku tau la aku ni nampak selekeh je cam tak pakai bedak (tapi masa tuh memang tak pakai bedak pun, pegi Alamanda je pun), tapi takleh cakap elok-elok ke? Sape yang berniaga ni? Kot ye pun, jagalah adab cakap dengan orang sikit. Apa dia ingat aku ni sengkek sangat ke tak mampu nak beli bedak, saje2 je masuk kedai tu nak test? Ish3x... Tak paham aku manusia ni. Macam mana la bisnes nak maju? Kalau dia cakap "Eh, mana ada putih, OK je saya tengok" Ha, comfirm aku terus beli. Sebab memang aku pernah pakai pun yang tu sebelum ni.


Erm, lantak dia la. Last-last aku pergi Watson pilih bedak sendiri. Senang je, takde orang jaga. Suka hati aku la nak amik yang gelap ke, putih ke, kuning ke. Nak amik hijau pun boleh.



by,
Aimi A.Z yang tak paham dengan Salesgirl tu...

8 comments:

jOe_sTaRz said...

Kalo aku aimi dah lama panggil supervisor dia. Ajar sikit orang mcm tu. Biar kena buang di tengah ekonomi macam ni. Tak sedar diri. Setakat jadi salesgirl nak berlagak ngan engineer yang ada master macam ko. Biar dia rasa sket.

a m l y n y x said...

sgt ng0ng itu salesgirl! kalo saya dah sound tu.
p/s: lawa sgt ke dia tu? boley sip perli2 lg tu..aiyoo

++ahlinujum++ said...

aimi baek sgt
kalo aku mmg kne ketuk pale dh

Aimi A.Z said...

To JoeAku malas la nak buat orang macam tuh. Biar orang wat kite takpe... btw, aku belum ada master lagi.

Dear Amylynyx a.k.a EtonDie tuh tak lawa pun. Adik I siap cakap lagi Ek eleh, muke tak lawa, perangai pun tak lawaAhlinujum oh AhlinujumAku memang nak ketuk pale die gune dumbbell yang aku beli pon, tapi kang terus DUMB seumur hidop tanak aku tanggung dose... Hahahahaa

fawghah said...

uish mmg kurang ajar!!
aku skang nih takley dgn org2 yg kurang ajar nih.... mmg gaduh punyer lar... huhuhuhu

Aimi A.Z said...

Hahahaha... Pe nak buat? Biar je lah...

LaiLa said...

tak berbudi bahasa nye salesgirl tu..iskh2......

syura said...

ape daa salesgirl tu..aku skang ni dh cepat panas hati,kalo aku ade time tu..aku sound je die 'u ni dh le tak lawo,xberbudi bahase plak'..haha..tp nsb baik ko xbeli bedak tu, kalo tak tak rele aku tgk ko gomak lagik..huahuahuahaha...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin