Wednesday, May 20, 2009

What I've done to loose weight?

Oleh kerana kekeringan idea untuk menulis blog, dan oleh kerana kehidupan seharian sekarang ini yang berjalan seperti biasa, maka tidak ada banyak yang boleh dikongsi bersama. So, Topik hari ni: Apakah yang telah saya lakukan untuk menurunkan BERAT badan saya yang BERAT ni?


1. Sign up for a gym
Gym pilihan: True Fitness, Seksyen 14, PJ. After office je pergi workout. Lagipun boleh bagi jem reda sikit. Tak payahla berhempas-pulas meredah jem. Additional info: Instructor kat sana hensem-hensem... Hahahaha


2. Mencari-cari info tentang diet, workout & cara-cara menurunkan berat badan tanpa menggunakan sebarang ubat-ubatan
Tips utama menurunkan berat badan adalah ilmu. Ilmu memang sangat penting sebab turunkan berat ni bukan susah sangat pun sebenarnya! Eh, cam tak caya je Aimi yang cakap macam tu *wink*


3. Merajin-rajinkan diri melawat blog-blog mereka yang telah berjaya dengan kaedah mereka
As u can see, dekat sebelah kanan page saya, saya ada linkkan blog-blog mereka yang telah berjaya dengan kaedah yang mereka cipta sendiri. Pengalaman orang sangatlah membantu mempercepatkan proses pemahaman tetang bagaimana untuk menurukan berat badan. So, bolehlah cilok yang mana yang sesuai. Hehe...


4. Membeli CD Workout untuk berexercise di rumah sekiranya tidak dapat pergi ke gym
Berkait rapat dengan No. 3, akibat terpengaruh dengan seorang blogger, saya telah membeli beberapa CD untuk berexercise di rumah dengan harapan saya berexcercise tiap-tiap hari tanpa FAIL. Tapi, namanya pun Aimi A.Z mestilah penyakit M tak dapat diubati. *ngehngeh* Tapi, jangan risau. Saya tetap akan berusaha! Chaiyo3x!


5. Menjaga pemakanan saya pada setiap hari supaya kalori yang diambil setiap hari tidak melebihi kalori yang sepatutnya
Ye ke Si Aimi ni jaga makan? Macam tak caya je... At least terfikir nak jaga makan... ngehngeh.... Bab ni susah sikit la tapi tengah mencuba-cuba. Tapi sekarang ni saya baaaanyaaakkkkkk makan buah... :P



Itu je apa yang telah saya buat. Tapi setakat ni saya belum hilang 1 kilo pun lagi. Takpe, nasib baik kesabaran saya sangat tinggi... Tipu!




by,
Aimi A.Z yang tak tau bila la nak hilang lemak-lemak di badan ni...

8 comments:

shawLycious said...

Starting from Friday the 15th until 22nd of May, you can have your pretty TieRack scarves at as low as RM55 each! Also selling TR ties and JNs. Grab yours now before others can! :)

a m l y n y x said...

haip aimi. sy dah add awk dlm bloglist sy ;)
about losing weight, saya juga ada experience dlm menurunkan berat sy dengan mengkontrol mkn & exercise. takyah beli ubat mahal2. mmg berkesan. about 6mths mcm tu i lose about 8kgs.
tp skrg lepas kawen wawawa pyh la nk kontrol makan =/

Aimi A.Z said...

Ok. Nanti sy add jugak... :P

Tulah, ubat2 ni takut ade side effect kan? Baiklah berexercise walaupun cam lambat je hasilnye.. huhuhuhu... :P

Farmtown camne? dah berkembang maju?

++ahlinujum++ said...

wei try lah bli herbalife
kwn2 aku yg gune herba sume dh slim2 neh
aku pon bli gk
tp spesel kes dr ko
im gaining wieght
haha

Aimi A.Z said...

aku tau... tapi nantilah KT. aku try berexercise dulu. lagipun mahal sangat la... tak mampu... :P

++ahlinujum++ said...

ko tgk lah the biggiset losser
gud luck aimi!!
tp kne menten kekiutan bile dh slim nnt hehe

Aimi A.Z said...

Tulah.. Kekadang je aku tgk.... camner nak maintain kekiutan kalo sekarang pon tak kiut? hahahahaha

Nas said...

pssttt..aimi..akak aku duk try herbalife..pastu die taknak teruskan sbb mahal..sekarang...die makan tanpa henti!!!TIDAK!!!!!!aku rase itu side effect die..ko kene mkn smpi bile2 herbalife tu..:|

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin