Sunday, August 30, 2009

15 Malaysia

Korang dah tengok ke filem-filem pendek 15 Malaysia? Aku baru je tengok. :P Actually, aku dah lama tau pasal 15 filem pendek yang dihasilkan oleh 15 orang Malaysian ni, tapi hari ni baru berkesempatan nak tengok. Baru 6 cerita je yang dah release, and meh aku tulis review pasal 6-6 cerita tu.

  1. Potong Saga

  2. Kisah seorang Cina yang ditipu oleh Uncle-uncle dia tentang Islamic Bank. Dia ni disuggest pergi buat Account Islamic Bank but then uncles dia cakap, sebelum nak buat Islamic Bank kena "potong". So, dia pon pergi "potong". Lawak gila.

  3. Chocolate

  4. Ni cerita arahan Yasmin Ahmad. Tapi mungkin tak faham sangat apa yang dia cuba sampaikan. Ceritanya macam ni, Cina ni ada kedai. Then, masa mak dia tengah membebel-bebel kat anak dia, ada orang datang nak beli barang. Then orang tu takde duit nak beli coklat. Pastu boy ni cakap "Takde duit tak payah la beli" Pastu aku pun tak faham. Ada sesape yang faham? Tolong explain...

  5. The Tree

  6. atau Pokok. Ni aku rasa tak macam cerita. Ni ada Nik Aziz. Tapi dia macam bagi ceramah la pasal banyak pahala orang yang menanam pokok. Itu je.

  7. House

  8. Yang ni aku tak faham ending dia. Mula-mula aku faham. Cikgu suruh murid-murid buat dream house diorang. Semua orang buat rumah besar gila dengan kereta Ferira bagai, tapi Si Rama ni cakap dream house dia rumah yang dia duduk sekarang. for sure la kena gelak. Aku faham semua tu sampai part rumah dia diruntuhkan. Tapi, bila munculnya Yasmin Ahmad aku dah tak faham. Pe cer?

  9. Halal

  10. Ini quite good. Mesej disampaikan dengan terang dan jelas. dan lawak. So, orang-orang bukan Islam pun boleh faham maksud Halal mengikut perspektif Islam. :P btw, dia punya pengarah pun Cina.

  11. The Son
    Hm... No comment!



by,
Aimi A.Z yang saje je buat kerja yang tak berpekdah macam ni...

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin