Sunday, August 23, 2009

Aktiviti di Hari Ahad pertama di bulan Ramadhan....

Opah teringin nak makan biskut Oat, so aku sebagai cucu yang baik hati membuat la kuih Oat untuk Opah berbuka puasa. So, terhasillah biskut Oat ni. Sedap tak sedap tu aku no comment la cuma yang aku confirm korang tak sempat rasa kuih ni masa hari raya sebab tadi aku menghasilkan 36biji je. Untuk bukak puasa je, bukan untuk raya pun. :P

Oatmeal Orange

Biskut yang kedua adalah Shortbread Marble. Hari tu kan aku ada post resipi Shortbread ni, tapi tak dapat teknik yang betul untuk melukis batik nya. Aku bantai je hari tu. Tapi hari ni kebetulan ada pakar masakan kat rumah aku maka dia mengajar aku teknik yang betul. Buat 2 line, then tarik dengan lidi. Sonang je!

Shortbread Marble


So, tulah aktivitiku di hari Ahad pertama di bulan Ramadhan.



by,
Aimi A.Z yang sebenarnya ada test Hari Selasa ni and ada presentation Hari Khamis ni tapi boleh pulak dia buat kuih raya? Ish3x....

5 comments:

klakakers said...

OIT patut la aku CALL X ANGKAT!!! assignment Prof WAN camna???

fawghah said...

hahahaa... mi... mmg ar gune lidi nak wat marble tuh... abes tuh hari tuh ko wat gune ape?
cube ko wat... mcm kotak2... maksud aku buat ikut size loyang.. then ko tarik kat angle dia... dpt lar corak lain!! best woo buat design gune lidi nih...

Aimi A.Z said...

Alamak... dah kena marah dengan ketua kumpulan. Alah, sorila encik syed. bukan sengaja tak angkat call ko. aku tak dengar pon bunyi fon. :P

Hahahahaha Farah. Aku tau kene gune lidi. tapi aku ingat leceh. so aku pakai garfu je. sekali tarik 3 line kan cepat. muehehehehe... tuh yang hari tuh nye corak abstrak giler. :P

iekah said...

nampak sedap kueh tu.

selamat berpuasa ;)

Aimi A.Z said...

thanks! selamat berpuasa!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin