Sunday, October 25, 2009

PapaDom


Kisah seorang papa yang bernama Saadom yang tak sanggup melepaskan anak gadisnya berdepan dengan dunia ini sendiri. Macam-macam yang sanggup dilakukannya semata-mata untuk memastikan anak gadisnya, Miasara, berada dekat dengannya. Antara perkara-perkara pelik yang dilakukan seorang papa;
  1. Hantar anak ke sekolah walaupun anak dah Form 5. Siap peluk cium anak depan kawan-kawan.
  2. Menyediakan makan untuk anak dan kawan-kawan semasa rehat di kantin sekolah.
  3. Berada di dalam kereta semasa anak menjalani ujian memandu.
  4. Menyibuk pergi ke Graduation Party anak.
  5. Sanggup menjadi tukang kebun di U tempat anak belajar.
Cerita ni amat menarik, sesuai ditonton oleh semua golongan masyarakat. Overall, sangat lawak tapi ada gak part yang sedih. Hampir menitis air mata seorang Aimi. Haha!


Nota Kaki: Kepada Papa-Papa di luar sana, tak kiralah PapaDom ke, PapaBear as in Zubir ke, memanglah korang sayang anak-anak korang ni, tapi korang kena kasi kitorang experience life sendiri. Kan Experience is the best teacher... Korang sayang kitorang, we get it! So, guide us, not help us. You can't be everywhere, Papa. Tapi, kalau kitorang tak cukup duit tuh tolong2 lah ye? :P

Nota Tangan: Saya kasi 5 bintang!



by,
Aimi A.Z yang teringat time mendaftar Master. Pergi bilik Koordinator Program (Dr. Midah). Aku dah pesan dah kat Abah suruh duduk diam-diam dalam kereta, tapi degil nak jugak temankan aku. Bila kat bilik Dr. Midah, dia cakap, "Saya ingat nak daftar Tadika je kena bawak bapak" Hampeh~

7 comments:

elliashah said...

so cute la abah aimi hehe..
its ok dear, just let him do things that make him happy..

Aimi A.Z said...

hahahaha... tulah, degil. dah kene perli ngan dr midah. kalau nak tau gaya dr midah tuh camne, suruh syura lakonkan... :P ish, takleh ingat la dr midah, sure nak gelak. :P

irmaasyura said...

hahaa...aku dpt bygkan dr. midah cakap dgn sengeh and gaye nye yg sempoi tu..hehe...(ade lg ke brooch besar die tu?)

Aimi A.Z said...

Hahahaha.... tau xpe. brooch besar? tak tau lah, lame dah tak jumpe dr. midah. adelah gamaknye. hehehehe

fawghah said...

oooo... kira kene tgk dgn bapak lar ek? hahahahaha.... mi ko nangis ke? tak rock lar weih!! ahahahha

Aimi A.Z said...

weh farah, uncle sam nak ke tgk wayang ngan ko? cam pelik je. muehehehehehehe... aku tak nangis, boleh buat org nangis je, tapi bukan aku. :P

fawghah said...

uncle sam... hmmm susah sket tuh... tp nanti aku beli dvd ajak dia tgk! hehehehe

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin