Saturday, January 09, 2010

Cara-cara Meletakkan Nuffnang Ads Di Blog Anda

(Special post to Puan Farhana dengan mesej; sori lambat. Busy sangat)


  1. Mula-mula anda hendaklah mendaftarkan diri dengan Nuffnang. Hanya isikan borang yang telah disediakan. Kemudian, apabila anda log in, paparan ini yang akan dipaparkan. Klik Add ad



  2. Apabila Add ad di klik, paparan ini akan dipaparkan. Copy HTML Code yang disediakan untuk Header.




  3. Selepas itu, pergi ke blog anda dan klik pada Layout > Edit HTML



  4. and then, paste HTML Code tersebut di bawah dan klik Save Template.



  5. dan bila anda View Blog anda, akan terpaparlah iklan Nuffnang di Header blog anda.



Selamat Mencuba!



Nota kaki: Teruskan mencopy-paste HTML Code untuk sidebar dan between contents. Tapi untuk between content ada steps tambahan.

Nota tangan: Untuk anda yang baru mengadd HTML Code ni, selalunya iklan belum ada lagi. Cuma hanya ada tulisan ads by Nuffnang tu je. So, diharap bersabar.



by,
Aimi A.Z yang berblogging menggunakan laptop Dell jugak walaupun dah ada Compaq. Sayang sangat kat Dell ni. :P

8 comments:

nOniE said...

aimi aku pun xpandai nak masukkan kat mana....so aku main letak je..hehehe..dan dah berjaya wat pun..hehehehe...tq aimi...

Aimi A.Z said...

Eh, bukan selama ni ko dah letak ke? anyway, glad I can help. :P

nOniE said...

tue la dah letak..tapi ada yang tak ikut apa yang aku nak..heheheh
tapi skrg tidak lagi..hehehe

Aimi A.Z said...

ha, nnt aku jar cara letak between post plak. Eh, ke dah tau?

Cik Adek Manes said...

thanx for the tutorial aimi..

sane sini org cite pasal nuffnang nie, tpi me yg dh dkt setawon maen blog nie tareti² lgi pasal menda nie..

nak try gaks ah nnti.. ihihihi.. thanx once again eks..

Aimi A.Z said...

welcome2... baguslah. jom kite ramai2 wat duit ngan nuffnang ni. untung2 leh dapat banyak free gift. hahahahaha....

mugiwara said...

sampai ke sudah tak ada iklan weh....

sian aku ni~

Aimi A.Z said...

la, kesiannye ko. mungkin Nuffnang tau ko dah kaya. hahahaha. eh, cube try copy paste lg. mana tau salah ke.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin