Tuesday, February 09, 2010

Hari Penuh Pengharapan...

Hari ni, aku datang office dengan harapan akan dapat bonus... Nampak sinar-sinar harapan adanya bonus untuk hari ni. Office boy pun dah pergi ke bank dengan membawa backpack yang agak besar, agaknya sebab nak taruk duit bonus yang baanyaaak tu. Dah penat meneka-neka berapalah agaknya bonus yang akan dapat. Siap terfikir-fikir ada ke increment untuk tahun ke-3 aku di company ni. Mulalah berangan dan bermain-main dengan fikiran.


Pukul 5

"Sudah pukul 5. Tapi, jangan risau. Selagi belum pukul 6 jangan putus harapan" kata salah seorang colleagueku.


Pukul 5.30

"Takde pun bos panggil nak kasi bonus" detik hatiku.


Pukul 6

Bos turun bawah dah terus balik ke rumahnya tanpa perasaan bersalah.



Kuciwa~



by,
Aimi A.Z yang mengadu kat Jawa Rangers untuk mengubat rasa keciwa...

9 comments:

nOniE said...

xpe..esok dapat la..jangan lupa kawan ko yang selalu je kopak nie..hahahahaaa

nOniE said...
This comment has been removed by the author.
khadijah.saiful said...

sedey jugak.
sob.sob.

Aimi A.Z said...

Hahaha... ingat mesti ingat. Ala non, bukan nye banyak pon. ape sen jelah agaknya. nak bayar yuran pun tak cukup agaknye... huhuhuhu

Nape KT? ko sedih untuk ko ke aku? Hahahahaha

syura said...

ala aimi..bos ko nk kasik seprize kot.nnt tibe2 je ade kt akaun ko dis week..huhu..sabo ye dek aimi..

kd saiful said...

sedey r aimi sbb xdpt nak kopakkan ko hehe

Anonymous said...

salam,

mungkin dah tiba masanya berpindah ke firm lain.....

nazmi

Anonymous said...

salam,

mungkin dah tiba masanya berpindah ke firm lain.....

nazmi

Aimi A.Z said...

Pindah? Tunggu je, sampai mase aku pindah jugak.

eh btw, sejak bila pulak encik Nazmi bace blog saye ni? Ish3x...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin