Monday, March 15, 2010

My Favourite Surfing Spot

My favourite surfing spot adalah di rumah.

Sebabnya?

Senang. Boleh mengadap laptop doplohpat jam. Tanpa jemu. Boleh buat segala macam aktiviti sambil surfing. Contoh-contoh aktiviti yang boleh dibuat dan kelebihan-kelebihan surfing di rumah;
  1. Boleh baring sambil surf internet
    Kalau korang pergi kat Starbucks ke Mamak ke korang boleh baring sambil surf? Takleh, kan?

  2. Tak payah nak pakai lawa-lawa semata-mata nak surf internet
  3. Lawa-lawa maksudnya berbaju Tee dan berkain batik Sejak bila pulak lah Aimi ni pakai kain batik? atau yang seumpama dengannya. Lagipun, tak perlulah nak pakai tudung bagai kalau nak surf kat rumah. Kang orang kata tebiat pulak.

  4. Boleh tengok TV sambil melayari internet
  5. Sangat best! Multi tasking. dan of course tak tertinggal cerita-cerita menarik kat TV.

  6. Dapat mengelakkan bebalan yang panjang akibat asyik keluar rumah
  7. Yelah, takdelah aku sikit-sikit nak pergi keluar sebab nak surfing internet. Sejuk perut mak aku tengok aku selalu ada kat rumah. Kan umi, kan?

    ...dan last but not least...

  8. Internet di rumah sangat best!
    Sebab laju dan sangat praktikal. Boleh surf di seluruh pelosok rumah. Termasuk di dalam toilet. Tapi, jangan risau, aku tak pernah try lagi.

Tapi kan, alangkah bagusnya jika segala kelebihan tu aku dapat applykan di tempat lain. Let say, masa balik kampung or pergi vacation. Maybe kena switch to this one. Bolehlah apply semua yang dinyatakan di atas di tempat-tempat lain. Best, kan?

Macam cool je, kan?


So, apa lagi? Start la kira budget dari sekarang. Eh, tapi nanti aku tak boleh cakap aku punya favourite surfing spot adalah rumah la. Cuma boleh cakap my favourite broadband connection is P1Max. Muahahahaha....



by,
Aimi A.Z yang cuma nak cakap "Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS"...

4 comments:

FARHANA JAMIL said...

bagus ke performance P1 Wimax tuh mi? mahal tak?

Aimi A.Z said...

Entah la Fana. aku pun tatau. Ada yang pakai ok. Maybe tengok coverange ko camne. taklah mahal sangat. cube ko g tgk kat web die. :P

Anonymous said...

iklan berbayar ke ni aimi? huhu..

anyway, aku pn nk tanya soalan mcm farhana tu... laju ke? cos my fren once used maxis broadband and our house was at level 10, mmg tak dpt signal langsung. so agak serik la nak pakai anything wireless ni...

Aimi A.Z said...

ni bukan iklan. aku join Instatnt Cash Blogging untuk projek Alpha. Tuh projek yang Nuffnang buat la, dia akan bagi tajuk and 100 pertama yang buat entri pasal tajuk tu, nanti akan dapat cash RM20. Aku sj je mengisi masa lapang dan mengisi duit poket. hahahaha... for more info g www.projectalpha.com.my

Tulah aku cakap, cousin aku guna cam ok je. maybe kene test dulu samada rumah ko leh terima reception tak. aku pun tatau sebab aku tak pakai.

btw, sape "ko" yang tinggal kat tingkat 10 nih?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin