Monday, April 05, 2010

My Favourite Sport

Beberapa tahun lepas, aku ada buat satu entri yang bertajuk Sukan & Aimi A.Z. Masa tu aku menyenaraikan 5 sukan yang pernah aku sertai yang mempunyai bukti bergambar, tapi aku tak pernah nak bagitau yang mana adalah my favourite sport. So, dekat sini aku nak announce pemenangnya adalah;

Swimming


Nampak sangat aku suka gambar ni memandangkan dah tiga kali gambar ni muncul dalam blog ni. Btw, jom aku cerita sejarah penglibatan aku dalam bidang swimming. Aku memulakan career swimming semenjak sekolah rendah lagi. Masa tu abah join kelab golf kat Ipoh, then sementara abah bermain golf, dia pun hantar la anak-anak dia ni belajar swimming. So, itulah sebabnya kami ni pandai swimming. Aiceh! Pandai ke? Aku memang suka swim tapi apabila aku dah besar sikit aku malu nak swim sebab malu nak pakai swimsuit. Boleh kata pemikiran masa tu agak negatif. Masa tu aku fikir, orang yang "kurus keding macam model" je yang selayaknya swim. Jadi, aku pun mengorbankan sukan yang paling aku minati buat satu tempoh yang agak lama.

But then, aku realize. "Apasal pulak diorang je boleh pakai swimsuit? Apasal aku tak boleh? Habis tu, orang kurus je boleh swim?" Betapa tidak adilnya dunia ini, kalau begitu keadaannya. Betapa dikriminasinya dunia ini terhadap orang-orang gemuk macam aku ni, kalau begitu keadaannya. Aku pun mula mengikis sifat negatif itu dari dalam diri aku. Betapa susahnya nak mengikis sifat tu, tetapi akhirnya aku berjaya juga. Aku pergi membeli swimsuit yang sesuai dan start berswim. dan alangkah bahagianya aku di saat-saat kulitku mencecah air yang berklorin itu. Betapa bahagianya aku untuk berswim setelah sekian lamanya aku give up terhadap swimming. Dan the best part is, percayalah, jika anda yakin dengan diri sendiri, anda mampu menggoncang dunia. Wah!! Poyonya Aimi nih! :P

Kesimpulannya kawan-kawan, my favourite sport is swimming. Saya akan terus berswimming selagi mampu kerana swimming itu best! Tapi, ini pun dah lama tak swim sebab tak ada geng. Siapa nak jadi geng swimming aku? Jom! Lagipun aku kena polish balik skill swim sebelum pergi ke Pulau Perhentian dua minggu nanti. Nanti semput pulak nak snorkeling. Mengada kan? :P


Wangikanlah diri anda dengan bau-bauan setelah ber"swim"


by,
Aimi A.Z yang tak lain tak bukan nak bagitau Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS...

3 comments:

nOniE said...

comelnya gambo aku..hehehe

Aimi A.Z said...

Hahahaha. sebab comel la aku letak sebesar-besar alam. hahahaha

nOniE said...

ok..aku tau dah..saje je..ahakz

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin