Friday, April 16, 2010

Rindu~

Aku tak percaya dengan apa yang aku rindui ni. Sesuatu yang aku tak pernah sangka aku akan rindu. and yet, sekarang aku tengah rindu.


Rindu apa?


Rindu zaman belajar. What? Tak pernah terfikir yang aku akan rindu zaman belajar, sebab aku kan tak suka belajar? Zaman belajar yang dimaksudkan ini bukanlah zaman belajar yang seronok semasa zaman degree, tetapi zaman belajar yang belum habis pun lagi ni yakni zaman belajar Master. Yup, it's true aku tak habis pun lagi Master tapi aku sudah hampir satu sem tak pergi kelas. Sebab aku cuma tinggal Thesis sahaja. and lagipun hampir satu sem aku tak ada assignment project & exam. Yang ada cuma Thesis yang tak habis-habis. Bila nak habis entah.

Aku pun pelik kenapa aku rindu zaman-zaman tu. Bukannya best pun. Habis kerja kena kelam kabut meredah jem pergi kelas. Pergi kelas dengan busuk masam tu sampailah ke malam. Malam balik rumah, mandi terus tidur. Itu zaman yang ko rindu, Aimi?

Bila ada homework pulak, sepanjang minggu hidup tak tenang. Ingat nak buat homework tapi:
Hari Isnin, takpelah awal lagi.
Hari Selasa, malas la pulak.
Hari Rabu, takpe esok masih ada.
Bila Hari Khamis, Alamak, kerja tak siap lagi.
Jumaat malam tertido-tido dengan homework yang memang tak siap-siap.

Kalau time exam jangan cakaplah. Mintak cuti beria seminggu awal. Dengan alasan nak exam. Padahal, hari cuti yang kononnya nak study untuk exam tu, rutinnya sama je setiap kali:

Pagi-pagi buta, dah bangun. Kalah bangun nak pergi kerja.
Lepas mandi & Subuh, buka buku.
Selepas 5 minit, terasa laparlah pulak.
Pergilah masak makanan, then makan sambil tengok tv. Eh, cerita ni best la. Layan sat.
Lepas tu ada cerita lain pulak. Eh, tak boleh jadi ni. Belajar Aimi, belajar.
Pergi layan buku 10 minit, eh terasa macam nak swimming la pulak.
Pergi pulak swimming kat Presint 6 dengan Shazni.
Balik swimming, dah tengahari la panas ni, tak boleh study.
Tidur tengahari jap.
Bila bangun, terus tengok buku.
Eh, tiba-tiba terasa pandai. Boleh lah ni.
Pergi cuci kereta jap, dah Asar tak boleh study.
Bila malam, cukuplah tu, otak dah letih, baik tido.

Macam zaman yang tak patut dirindui je, kan? And yet aku tetap rindu zaman itu. Apakah ada suis yang tercabut dalam otakku? Ish3x....


by,
Aimi A.Z yang pelik dengan diri sendiri. Dulu nak sangat-sangat tinggalkan zaman tu, ni rindu-rinduan pulak, ape nak jadi ni...

2 comments:

nOniE said...

ada wayar yang longgar..hahhaa

Aimi A.Z said...

itulah. ish, kena hantar pergi servis ni. :P

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin