Saturday, June 19, 2010

Hari Sabtu adalah Hari Berbisnes

Bukan aku menjual kat pasal malam or aku pergi menjaja kuih dari rumah ke rumah pun hari ni, cumanya aku menguruskan hal-hal yang berkaitan bisnes untuk hari ni. My siblings nak tengok wayang and aku pulak harus menguruskan bisnes? Ish3x... Takpe aimi, Usaha Tangga Kejayaan.


Apa yang nak diuruskan?



Aku harus berjumpa dengan dealer dan menyerahkan kain-kain aku untuk dijual. Harap-harap habis semua lah laku. Boleh shopping dan bergumbira. Ha, ada sesiapa yang berminat nak jadi agent or dealer? Nanti aku kasi commisyen. Kalau ada, korang tau kat mana nak contact aku. Hehe...



Aku harus mendecor chocolate dan mendelivery kepada customer. Di Wangsamaju. Itu hal petang nantilah. Ha, ada sesiapa nak order coklat untuk door gift or hantaran bagai? Sila ke blog untuk info ye? Ha, nak jadi dealer pun boleh. Tambah-tambah lagi untuk musim raya nanti. *wink*


Ha, alang-alang petang ni nak pergi Wangsamaju, tak lengkap lah kiranya kalau tak jumpa Cik Non. Kalau dah jumpa Cik Non tu mestilah bergosip dan bermain layang-layang. Tak pun karaoke ke. Ada sesiapa nak ikut? Jom! Kalau tak, macam romantik sangat je aku berdua-duaan ngan Cik Non. Haha...




Jadi kesimpulannya, bisnes bisnes jugak, bergumbira itu mesti. Kalau tak macam mana hidup nak berwarna-warni~


by,
Aimi A.Z yang berjaya mengupdate kesemua 4 blog di pagi Sabtu. So, check it out!

2 comments:

nOniE said...

ya..mari kita bergosip...hahaa

Aimi A.Z said...

Yay! mari2 kita bergosip sesama sendiri. :P

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin