Saturday, July 03, 2010

Juara 5x tak semestinya akan terus menjadi juara

Siapa yang sangka, juara 5x tidak dapat melepasi suku akhir? Tapi, itulah World Cup. Anything can happen. Jadi kepada penyokong-penyokong Brazil, jangan kecewa sangat. Jom kita ramai-ramai sokong Argentina. Semoga Argentina berjaya menang World Cup. Tapi, kalau tak menang pun apa nak buat, terima jelah. Hahaha. Ok, kalau korang mencari-cari sebab kenapa korang perlu sokong Argentina, ini aku kasi 3 sebab yang standard;

Kerana adanya Maradona sebagai jurulatih dan adanya Messi sebagai pemain. Mereka ini adalah gabungan yang sangat bagus. Sama-sama licik dan pandai menggelecek bola. Tengok video ni kalau nak tengok betapa "Bapa Borek Anak Rintik" nya mereka.


Sebab kedua adalah kerana adanya Gonzalo Higuain yang setakat ini dah menjaringkan 4 gol. Dah lah hensem. Tere main bola pulak tu. Hahahaha... Ini pun adalah sebab kenapa anda perlu sokong Argentina. Go Higuain!


dan akhir sekali kerana adanya Carloz Tevez yang tak berapa nak hensem tapi bermain bola dengan hensem sekali. Wah, sungguh 'hensem' ayat aku ni. :P


Itu aku bagi 3 sebab yang standard je. Ada banyak sebab lagi seperti Argentina memang team yang bagus dan mungkin juga korang perlu sokong Argentina untuk melihat samada Maradonna akan meneruskan apa yang dikatakannya sekiranya Argentina menang World Cup 2010 ni. Jadi, kepada mereka yang ingin jadi lalang, Argentina adalah pilihan yang bagus. Mari kita sokong Argentina~

Semua gambar adalah dari Fifa.com


by,
Aimi A.Z yang takut nanti lagu "Don't cry  for me Argentina" terngiang-ngiang je. Haha~

5 comments:

KuraKuraDiBawahCawanKaca said...

maradona memang cakap nak bugil ke kalau menang..

tapi di hati i ade Germany n Spain after Brazil out.. uhuk uwwaaaaa..

Aimi A.Z said...

haah. dia ade kuar statement. hahahahaha~ tak sanggup i.

Owh, Germany and Spain... hm~ Go! Go! Argentina. haha

syura said...

ala..aimi..dh kalah r...sebab stndrd ko tu mmg leh diterima..tp kl betol la cakap 'bomoh' afrika selatan tu, thn ni champ is Germany..huhu...aku ade lg 1team, jom sokong spain..gi cr sbb nape suke spain plak.hhaha...

Aimi A.Z said...

hahahaha. camtuh eh? takpe ke jd lalang? nanti kene kutuk lah. hahahahaha. mungkin kene boikot world cup sampai malaysia masuk world cup yang tatau tahun bila tu. haha

syura said...

bkn lalang la..tp ade 2team feveret..haha..sampai sudah la ko boikot WC tu...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin