Tuesday, August 03, 2010

1 minggu = 7 hari

Tinggal seminggu je lagi sebelum Ramadhan datang. Rasa sekejap sangat masa berlalu, sampai tak perasan yang Profile Picture untuk blog ni pun dah setahun la maknanya sebab tak bertukar-tukar gambar pakai telekung yang ditangkap dan diupload pada bulan Ramadhan tahun lepas. Ok, sekarang time untuk tukar gambar yang baru. dan gambar yang menjadi idaman kalbu adalah;


Even though gambar ni macam memang tembam, tapi gambar ni macam klasik tu yang I loikee tu. Hehe. Tapi terpaksa potong gambar Fiza kat sebelah sebab nanti orang confius pulak aku ni yang "kecik" ke yang "besar". Hahahaha~

Anyway, bila datang bulan puasa banyak benda nak kena fikir. Such as;
  1. Puasa dah cukup ganti ke belum. Kalau belum, sempat lagi ke nak ganti?
  2. Bila dah bulan puasa, maknanya dah nak akhir tahun. Bila nak akhir tahun maknanya masa dah sampai nak kena hantar thesis. Persoalannya sekarang, dah siap ke thesis? Huhu~
  3. Raya dah nak dekat. Duit raya dah ada ke? Waaaaa.......................
  4. La, nak cuti raya pun kena unpaid leaves? Ish3x...
Itulah yang tengah bermain-main dalam otak aku ni. Tapi, taklah pulak aku taknak bulan Ramadhan tu datang, sebab Ramadhan kan bulan keberkatan. Moga-moga rezeki lebih bertimpa-timpa dan kerajinan membuak-buak untuk menyiapkan thesis dan juga menyiapkan kuih raya. Eh, kuih raya? Alamak! Tambah lagi dalam list yang nak kena pikir. Waa~


by,
Aimi A.Z yang nak mengucapkan selamat menyambut kedatangan Ramadhan al-Mubarak...

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin