Sunday, August 15, 2010

Berbuka Puasa Bersama Nuffnang

Kalau ikutkan hati, malas sangat nak update pasal event ni. Tapi bila Redmummy pun dah update pasal event ni, terasa tercabar pulak kalau tak update. Haha~ Jadi, mari kita bercerita tentang event berbuka puasa ni. Tempatnya adalah di The Apartment, KLCC. Makanan adalah buffet Ramadhan yang memasak makanan Negeri Sembilan dan juga masakan Perak. Harga buffet sepatutnya adalah RM55.90 for adult dan RM19.90 for children. Tapi of course lah I pergi makan je kan, sebab Nuffnang yang sponsor. *wink*

Lawatlah http://atheapartment.com/ untuk info

Untuk kali ni hanya 15 blogger je yang dijemput. Tapi aku kira-kira macam tak sampai 15 je. Mungkin jugak aku tak pandai kira. Haha. Tapi ada beberapa Nuffies yang join yakni; Robb, Nicholas, Rina, Firdaus, Izad, dan Jestina. Oh, kepada sesiapa yang tak tau, Nuffies ni adalah mereka yang bekerja dengan Nuffnang. dan mereka ni sangatlah peramah. Cuma Izad macam agak pemalu sebab mungkin dia baru sangat kerja dengan Nuffnang. pepandai je aku, kan?

Berdiri dari kiri: Rohani, NorfaFaizal, Redmummy, Izad the Nuffies, Rina the Nuffies, Firdaus the Nuffies, Ihsan AZ, aku, Jestina the Nuffies, Jard, dan Noor Afzan.
Duduk dari kiri: Reddaddy, Jejai, Robb the Nuffies, Zul, Nicholas the Nuffies, Sumijelly dan baby.
Tiada dalam gambarVelasrizal

Aku dan Ihsan antara yang terawal sampai. Actually ramai yang dah sampai awal-awal macam Zul si Anak Perak coz awal-awal aku dah nampak dia berkeliaran kat KLCC tu tapi aku dengan Ihsan antara yang terawal masuk ke dalam The Apartment. Diikuti oleh Noor Afzan dan juga Rohani. Masa sampai tu sesi berkenalan dengan Nuffies. Find out; Robb tersangat fasih berbahasa Melayu dan Jestina sangat comel. :P

Bercerita pasal makanan. Oleh kerana buffet, maka sangat susah mahu pilih. End up amik nasi hujan panas sikit dan lauk banyak gila sampai penuh pinggan. Lauk-lauk dia banyak pilihan. Ada ayam, ada ikan dory, ada udang, ada kambing, dan paling yang tak terfikir, ada itik panggang. Baru je aku sembang-sembang dengan colleague aku yang aku tak pernah makan itik, tetiba dapat makan itik. Tapi, bila dah makan itik, aku buat kesimpulan yang aku lagi suka ayam. *tiba-tiba*

Makanan di meja kami

Sepatutnya ambik banyak gambar makanan, tapi excited sangat sampai malas nak ambil. Adalah snap satu dua gambar, tapi macam malas pulak nak share. Tak best pun. :P Lepas sesi makan adalah sesi bersembang dan suai kenal. tapi kerana aku ni bukanlah jenis yang peramah maka aku pun tak tau lah nak sembang apa. Haii, susahlah aku ni. Bukannya taknak sembang tapi mulut di macam ada kunci pulak. Tambah-tambah bila semua orang pun over peramah macam dah kenal lama, aku pun apa lagi, lagilah segan. Haih, susahnya bila level of confident kurang ni. Tapi, bagus gak event macam ni, mungkin dapat tinggikan level of confident aku. Kan, kan?

Overall, best dapat jumpa blogger-blogger. Tambah-tambah jumpa blogger yang memang hebat macam redmummy, sumijelly dan tak lupa pulak jejai (mesti dia marah panggil jejai. Haha), tapi aku perlu menjadi orang yang lebih bagus bersosial kerana rugilah kalau dah jumpa tak beramah mesra. Takpe, takpe. Kasi aku sikit masa lagi InsyaAllah aku akan ok. Tu maknanya kena join banyak lagi event Nuffnang lah camni. haha, itu hint untuk Nuffies. dan seronok dapat jumpa Nuffies yang selama  ni kalau berinteract pun secara maya dan skema. dan tak lupa sangat best sebab makan free.

Kepada yang tertinggal atau yang tersalah, tinggallah komen, nnt aku wat correction. :P 


by,
Aimi A.Z yang akhirnya berjaya menyiapkan entri ini dan dengan ini terlangsailah hutang-hutang. Sampai masa untuk langsaikan hutang thesis pulak. Waa~

3 comments:

Sumijelly said...

hahaha.....akhirnya baru nampak entry ini.........

Selamat berpuasa yek.....


Sumijelly.com

loohan said...

hi! selamat berpuasa Aimi! free food..woohoo!

Aimi A.Z said...

Kak sumi. Thanks! selamat berpuasa gak. :P

Loo han, Thanks! wo doen't love free food, rite? especially the good one. *wink*

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin