Sunday, August 29, 2010

Bumi ni taklah sebesar mana sebenarnya

Korang ingat bumi ni besar ke?

Mana ada besar, kecik je sebenarnya. Kalau bumi ni besar, takkan lah pusing-pusing balik kita jumpa orang yang sama jugak. Tak percaya? Biar aku terangkan secara lebih detail.

Masa belajar kat UiTM dulu, aku mestilah ada geng. Ramailah ahli geng tu, tapi aku nak cerita pasal Cik Punya Blog, Cik Kunon BaikCik Puan Idaman dan Cik Tinggi Lampai. Bila dah bekerja, masing-masing bekerja di tempat yang lain. Then ada seorang ni. Kita namakan dia Cik Susu. Ditakdirkan Cik Susu ni berkerja satu tempat dengan Cik Puan Idaman. Dan kebetulan sebelum bekerja di tempat Cik Puan Idaman, Cik Susu ni bekerja di tempat Cik Kunon Baik. Lepas tu bila Cik Susu ni sambung Master, dia jumpa pulak dengan Cik Punya Blog di UiTM. Nak sedapkan pulak cerita, dia berjumpa pulak dengan Cik Tinggi Lampai masa induksi.

Ha, tengok. Macam mana nak kata bumi ni besar kalau pusing-pusing balik, tetap ada kaitannya di situ. Haih!

Mana besar bumi ni, sebesar telapak tangan je. *ngehngeh*


Kesimpulannya di sini, buat baiklah denggan semua orang sebab kita tak tau kat mana lagi kita akan jumpa orang tu. Jangan buat pasal dengan orang sebab manalah tau tiba-tiba orang tu bakal kakak ipar ko ke, orang tu bakal bapa mertua ko ke sebab setiap benda yang berlaku akan ada kaitannya, cuma antara kita tau atau tak je. :P

Lagi satu kesimpulan, kalau bumi ni besar sangat kenapa dalam banyak-banyak orang, aku jumpa dengan Cik  Kawan Wawa ni masa buka puasa kat Hotel UiTM? Jadi, mari kita fikir balik bumi ni besar ke kecik sebenarnya. Renung-renungkan dan selamat beramal~


Gambar bersama Cik Kawan Wawa yang mengundang kontroversi. *wink*



by,
Aimi A.Z yang nak suruh korang teka sendiri siapakah watak-watak dalam cerita di atas...

4 comments:

Aiyuz said...

panas wawa bace ni :P
aiyuz PASTI aiyuz kena BANGANG lagi. HAHAHA !

Aimi A.Z said...

wawa, sila jawab sendiri panas ke sejuk. Hahahaha

Jutawan Internet said...

:) hai

Aimi A.Z said...

hai jutawan. haha!

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin