Saturday, August 14, 2010

Menu Berbuka Puasa di Hujung Minggu

Hujung minggu lah baru merasa nak masak. Kalau tak, balik kerja je makanan dah tersedia kat atas meja hasil air tangan umi. Hari ni air tangan bercampur-campur antara aku dan umi, so for sure lah lagi sodap. :P Ini cuma sebahagian daripada makanan di hari Sabtu, ada banyak lagi sebenarnya, dan ye ini menu hari ini sahaja. Tak tipu...

Rendang kerang

Gulai tempoyak, makanan kegemaran rakyat Putrajaya. Ehh?

Strawberry cheesecake cubaan pertama. Harap-harap sedap!

Sekarang ni nak kena goreng ayam goreng berempah. Nak kenna rebus sayur untuk pecal, dan nak kena pukul whipping cream untuk strawberry cheesecake (dan aku tertanya-tanya kenapa aku gemuk, kan?). Ada lagi sekaya nangka yang merupakan resipi turun temurun. Nampak gayanya sahur karang kita makan;

Tapi kita buat Mamee Sllrrrp yang tak payah sllrrrp. Macam mana tu? Kena tunggu.....


Itu jelah (je?) makanan kitorang hari ni. resipi akan diupdate kemudian ye? Sekian.


by,
Aimi A.Z yang harus goreng ayam sekarang!

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin