Saturday, August 14, 2010

My Water Moments with TX5

My second event with Nuffnang, after Break Free with Digi party. Dapat invitation sebab aku buat blog post pasal My Water Moments untuk menang Sony TX5 Tapi tak menang pun. Kira ini second chance Nuffnang kasi untuk menang Sony TX5 tulah tapi malangnya....................masih tak dapat. :P

Aktiviti bermula pagi-pagi Sabtu minggu lepas. Oh, btw boleh bawak sorang guest and I bring Noni as my guest. Aku sampai awal gila kot and tengok team Sony masih sedang mengerjakan door gift untuk diagihkan. Since I have nothing to do, rasa macam nak tolong je tapi taklah tolong pun. :P Pastuh mulalah nampak blogger-blogger yang dikenali seperti Eyriqazz, Cik Lily Putih dan lain-lain. But since, hidung I ni cepat sangat hilang so I pun taklah tegur. Haih hidung, kenapalah kau suka hilang time-time ni? Ish3x...

My Water Moments with Sony TX5

Aktiviti bermula dengan pembahagian group mate. Actually dah tulis nama siap-siap masa register so memang akan dapat dengan guest sendiri kalau tulis dalam box yang sama. Aku dan Noni adalah ahli kumpulan B4. Setiap kumpulan ada 5 orang dan group mate aku yang lain adalah Loo Han (plus his friend), Melanie dan Amelia. Semua pun masih belajar, tapi nasib baik la aku dengan Noni pun part time student plus kitorang kan rupa macam kanak-kanak riang je jadi taklah diorang mempertikaikan yang kita ni tua, kan Noni, kan? :P

Emcee sedang membacakan nama mengikut group. Terkulat-kulat dia baca nama melayu. Rasa nak tolong bacakan je. :P

Group B4 itulah kami

Sedang praktis sebelum acara bermula


Permainannya simple. Ada 5 stesen. Each station akan menghilight keistimewaan TX5. TX5 kan dust proof, water proof, temperature proof, and shock proof so itulah nama station dia. Plus ada satu station untuk sesi bergambar. Setiap station akan ada task yang kena dibuat. Siapa group yang menghabiskan semua task dengan masa yang paling sedikit then group tu layak ke peringkat akhir untuk dapat Sony TX5 tu. Ada group A, B, C, D, E. Then each ada 5 group lagi like A1, A2, A3, A4, dan A5. So pemenang setiap group akan layak ke peringkat akhir, tapi since kitorang awal-awal dan kalah dan event tu terlebih masa jadi aku taklah tunggu sampai saat yang terakhir. Tapi bila berblogwalking tu dapatlah tau siapa pemenang Sony TX5 dan siapa pemenang Sony Bloggie. So, kalau korang nak tau, korang pun kena blogwalking lah. :P

Group photo (from left)  Loo HanAmeliaMelanie, Aku (semestinya) & Noni.


Overall, bestlah aktiviti bermain-main di hari Sabtu. Plus boleh jumpa orang baru. Kalau dapat Sony TX5 memanglah lagi best tapi takpelah as long as we had fun, rite? Lagipun boleh jumpa blogger-blogger yang selama ni dok mengintai blog diorang seperti Anak Perak, Sumi Jelly dan lain-lain. Tapi aku ni kan mempunyai level of confident yang sangat low maka macam mana aku nak membuka mulut nak menegur-negur orang-orang lain. Haih, takpe-takpe. Event-event macam ni lah yang dapat asah level of confident aku dan harap-harap hidung aku tak senang hilang lepas ni. 

And last but not least, thanks to Nuffnang and Sony. Lain kali ajaklah lagi. :P


by,
Aimi A.Z yang sudah selesai satu hutang. Ada lagi satu hutang event Nuffnang yakni Berbuka Puasa di The Apartment. Sabar, sabar. Hutang akan saya langsaikan. InsyaAllah.

10 comments:

jfook said...

Cool event. :)

Aimi A.Z said...

yeah, it's a cool event but it could be the coolest event if you win the TX5. :p

Kie-yu said...

seronoknyeee~!
bile lah dpt join event NN ni
slalu dpt invitation
tp mlgnye tak dpt nak join
sedey :(

Aimi A.Z said...

haha. Nape xdapat join. join la join boleh buat sesi beramah mesra, walaupun I slalu xde hidung. haha~

velasrizal said...

entri psl buka puasa nuffnanng xde lagi ker..

Tip Badan Segar Sepanjang Bulan Ramadhan

Aimi A.Z said...

Sabar, belum berkesempatan. hehe~

PUANSTOBERI said...

Kak Reen pun ada sama kat sana. If Kak Reen berkunjung kat blog Aimi ni awal2 sure Kak Reen tegur Aimi. Huhu. Kak Reen kat sana pun geng dgn grup Kak Reen je (yg baru kenal kat situ) sbb tak kenai blogger. Ngeheheheh. Tapii...geram tak dpt TX5.. waaaaa....

P/S : Kak Reen grup D5

Aimi A.Z said...

Hi Kak Reen. Time kasihlah sudi jengah blog ni. :P itulah kan, tak kenai blogger so macam segan. tapi dah kenai pun segan gak. hm, tulah mungkin pasnih ader event boleh kite hi-hi-bye-bye lagi. :P

...and memang geram pun tak dapat TX5. huhu~

loohan said...

hey! nice coverage~ and thanks so much for the photos! will visit you often!! :)

Aimi A.Z said...

loohan, welcome. and thanks for visiting. :P do keep in touch. :P

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin