Thursday, September 02, 2010

Feeling Unwanted

Mungkin dah sampai masanya aku pergi ke negeri berhujankan emas.

*Sigh*


by,
Aimi A.Z yang dah tak rasa diperlukan di negeri berhujankan batu ni...

9 comments:

nOniE said...

emmm...tahniah mie...rasa mcm hujan batu ke bersama kawan2 disini...nak cr kawan2 di negara hujan emas plak ke...ahhaha

Aimi A.Z said...

Ape yang tahniahnye cik Non. ini bukan entri tentang apa yg ko tahniahkan tu. ish3x.... btw, ini entri emmo lah. huhu~

RosmanHashimy said...

Marilah melompat kerja!!! orang dah 2 tahun 4 company... anda masih lagi di satu company... tiada erti setia jika company tu bukan bapak kita punya... melainkan ko rasa bley maju... setia atau gaji besar.... hahahahahhahahahha

jahat x aku hasut ko??

Aimi A.Z said...

Hm. saya tengah menunggu nak melompat lah ni tapi belum mendengar khabar berita. sabar lah syed oi. and ada lagi satu sebab lagi kenapa setia: ILMU. jangan lupa tu. :P

btw, sape yang tatau ko memang jahat? Hahahahaha

ily♥ said...

aimi, senior eng aku dulu penah ckp, loyalty is one of the things counted when u're seeking for other job. track record kite sgt penting sbnrnye. ade certain employer, die akan tgk track record. Klu asek lompat2 company, die akan risau jugak if staff tu just akan stay kt co die sebulan due, then lompat balik for better pay. bertahanla selagi mampu ye.. jiayou! jiayou!

nett said...

well... org tua2 kata, batu yg bergolek takkan mengumpul lumut.....

not saying that u should just stay put sampai bila2, tapi kene hati-hati sikit lah... apehal pun, u know what's the best for you. good luck :)

Aimi A.Z said...

ili & net. sangat betul apa yang korang cakap. and thanks for the advise. itu memang satu isu sekarang ni tapi entri ni ditulis sebab aku tengah emo dan rasa macam perlu lari sekejap dari masalah ni dan mungkin penghijrahan adalah solution yang sangat bagus. memang aku tgh bertahan je sekarang ni tapi cuma tatau sampai bila. tunggu jelah.

btw net, aku masih di ofis yang sama di tempat ko diserang 'tikus' semasa interview. lama ka aku dah berhenti bergolek? :P

Anonymous said...

feeling unwanted is just a feeling. It just your feeling.

Aimi A.Z said...

Yes, I know it's just my feeling but sometimes I just can help it. so how?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin