Thursday, October 07, 2010

I Want To Be a Billionaire

Saya nak sangat jadi billionaire, beli semua barang yang saya tak pernah ada, jadi cover depan untuk majalah Forbes, dan bagi senyuman yang paling manis kat Oprah dan Queen.

Tapi...

Saya tahu saya takkan jadi billionaire hanya dengan usaha saya sekarang.

Saya tahu saya takkan jadi billionaire kalau saya malas macam sekarang.

Saya tahu saya takkan jadi billionaire kalau saya tak mula berusaha sekarang.

Saya tahu saya takkan jadi billionaire dengan hanya berangan untuk menjadi billionaire.

...dan saya definitely takkan jadi billionaire dengan hanyak menyanyikan lagu Billionaire...

Jadi, samada saya kuburkan angan-angan saya untuk menjadi billionaire atau saya berusaha sekuat mungkin untuk mencapai cita-cita untuk menjadi billionaire.


by,
Aimi A.Z yang memanglah nak jadi billionaire tapi kalau dapat jadi millionaire pun dah cukup. *perasan lagi*

2 comments:

The Sharkox said...

Menjadi jutawan atas usaha sendri adalah lebih puas dari menjadi jutawan kerana mewarisi kekayaan famili

Try la masuk power root saya nak jadi jutawan...

The Sharkox: Jejaka Kacak dari Sintok

Aimi A.Z said...

ya, sangat tepat. tapi kalau dah memang famili ada kekayaan untuk diwarisi, sangat bagus jugak. tapi kena berusaha untuk mengembangkan harta lah supaya bertambah2 untuk anak cucu cicit, ye tak?

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin