Saturday, December 25, 2010

Apa Ada Dengan PMR?

Tak ada apa-apa lah PMR tu. Cuma satu requirement yang ditetapkan oleh Kerajaan Malaysia untuk pelajar-pelajar Tingkatan 3. 8A ke, 7A ke, 5A ke 1A sekalipun korang akan tetap melangkah masuk ke Tingkatan 4. Bezanya mungkin cuma menentukan samada korang masuk aliran Sains atau aliran Sastera.

Jadi, ada apa dengan PMR? Tak ada apa-apalah. Jadi, kalau korang tak dapat apa yang korang targetkan tu, don't worry. Tak payahlah sampai nak berkurung dalam bilik patplohpat hari menangis dan meraung, sebab PMR is nothing. Just focus on your SPM sebab SPMlah penentu masa depan korang. Sekarang ni, bersyukur dengan apa yang korang dapat dan live life to the fullest. dan sentiasa ingat, semua yang terjadi, ada sebab di sebalik semuanya. Renung-renungkan dan selamat beramal. *wink*


Jadilah seperti budak ini yang akan melompat tak kira apa yang tertulis pada kertas tu. Kan, kan?



Nota kaki: Kalau nak tau keputusan budak ni, sila kira jari bapak dia di belakang tu. :P

Nota tangan: Kakak ko ni hanya boleh dipow tahun depan. sekarang ni sila pow abang dan kakak ko yang lain ye? *ehem*


by,
Aimi A.Z yang takut pulak nak kena pow. Budak tu dahlah mata duitan. Muehehehehe~

2 comments:

fikaisa said...

salam emmy...
Baru ni berkesempatan setelah emy terbang ke sabah. Selamat eh kat sana.

Waa... tahniah gak untuk adik cute tu. Wawa.. tula sehari sebelum ambil result cikgu ada jumpa emak kat rumah emy, Emak ada kata.. "kita ada seketul sorang ambik PMR, esok tahula result.." cikgu punya yang seketul ni pun...
alhamdulillah. Betul la macam emy cakap noting with PMR!

Wassalam

Aimi A.Z said...

Cikgu, amy kat Sarawak le. hehe, itulah, bukan lah nothing sampai boleh diabaikan but then masih jauh lagi perjalanan dan masik banyak lagi yang perlu dirisaukan. :P

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin