Wednesday, December 15, 2010

The Biggest Loser Asia 2010

Kalau tahun lepas aku terpanggil nak buat entri selepas menonton episod pertama, tahun ni pulak aku terpanggil nak buat entri setelah menonton The Finale. Isunya, adalah MALU.


Bukan malu menjadi orang gemuk. Tapi malu berdampingan dengan orang gemuk.


Seriously?


Ni semua gara-gara bapak Raj yang bodoh yang mengaku selama ni dia malu nak pergi mana-mana dengan Raj sebab Raj obese. Hey, tolonglah weh, itu anak ko kot. Even though betul pun ko malu, tak payahlah mengaku dekat kamera semua. It's like the whole world tau yang ko malu ada anak obese. Kalau akulah, tak tau apa perasaan aku masa tu. Tapi, nasiblah Abah tak macam tu. Kan Abah, kan?


Tapi, bila tengok balik life aku dan orang sekeliling aku, memang nampak pun ada satu perspektif terhadap orang gemuk dan obese. Perspektif yang aku pun tak faham kenapa wujudnya. Perspektif yang memang tak boleh dikawal tetapi semakin menular di dalam otak kebanyakan manusia. Perspektif yang negatif terhadap orang gemuk dan obese. Perspektif yang amat tak sihat dan memang merendahkan martabat seorang obese.


Saya seorang obese, so what?


Jadi, kalau korang malu berdampingan dengan orang gemuk dan obese macam aku, korang boleh blah dari hidup aku sebab aku memang tak perlukan orang-orang macam korang. Itu je yang aku nak sampaikan *full stop*


by,
Aimi A.Z yang takdelah frust sangat bila Nai kalah...

6 comments:

Sara AZ said...

TUDUNG AKU!!!!!!!!!!

junko-el-hida said...

what a nice story..hahaha..org2 yg montel nie cute..aku suker tgk..anak2 sedare aku semua montel2..aku pun mghadapi situasi yg hampir sama bila org pertikai perut aku yg buncit..ade aku kisah?..ngeeee

Aimi A.Z said...

KakLa,
Tudung ko eH? Ala, ni gambar lama. Haha~

Aimi A.Z said...

Pedot oi,
Tulah, sebenarnya tak bagus berkeadaan macam ni, tapi bukan senang nak kurus. ada diorang tau camne? Haha~

junko-el-hida said...

diaorg x letak situasi 2 pd diri diaorg..diaorg rasa yg diri diaorg 2 sempurna..membiarkan diri daorg penuh angkuh & sombong..sifat yg dibenci Allah..sabor jelah cik aimi yer..sekurang2nya walau ko comey tp ko diberi kepandaian yg sgt baik..so jgn rendah diri..

Anonymous said...

weih mi... ko pun tak malu jln seblah aku kan? apa kata esok kita gi makan? hahahahhaha


-fas

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin