Saturday, January 08, 2011

10 Things To Do On Weekend

Bosan dengan aktiviti seperti menonton wayang dan berwindow shopping dan makan dan pergi kenduri kendara pada hujung minggu dan bersusah-payah mengGoogle untuk mencari aktiviti menarik yang boleh dilakukan bersama rakan-rakan dan keluarga? Ha, Google membawa anda kepada link yang betul kerana di sinilah saya akan memberitahu 10 perkara yang anda boleh lakukan pada hujung minggu. Amacam intro aku? Ada macam salesman yang tengah menjual produk-apa-pun-taktau. Hehe~ Anyway, inilah perkara-perkara yang korang boleh lakukan pada hujung minggu;


#1: Bermain Paintball



#2: Menunggang ATV



#3: Berkaraoke



#4: Melompat di Padang Hijau



#5: Bermain di persisiran pantai Port Dickson




#6: Bermandi-manda di sungai



#7: Bermain Layang-layang




#8: Pergi ke Bukit Jugra melihat orang bermain Paragliding




#9: BerBBQ



#10: Wall Climbing



...and here goes the bad news. Kalau anda di Sibu, anda duduk jelah diam-diam kat rumah. Tak payah nak berangan nak buat aktiviti-aktiviti sebegitu. Even if ada pun tempat-tempat sebegitu, anda ada ke kaum keluarga dan sahabat handai untuk dibawa bersama? Renung-renungkan dan selamat beramal.


by,
Aimi A.Z yang aktiviti pada hari ini adalah membeli belah di pasar dan pasaraya. Uwaaa~

14 comments:

kd saiful said...

my suggestion of 10 things you can do on your weekend,

1. belajar main music instrument, gitar, piano, violin, drum, cymbal pun boleh hehe

2. pegi gig/acoustic show. bdk2 sarawak byk berbakat wei. cuma ko perlu buat muka tak malu, org lain gonjeng2 ko dok belakang diam2 hehe

3. explore tempat makan sedap. google or crk group sarawakian dekat fb.

4. carik pantai atau tasik yang boleh lepak2 baca buku or bawak laptop tonton file. make sure bawak headphone hehe

5. carik pantai terdekat, set alarm untuk pergi tengok sunrise. jangan lupa amek gambar kalo boleh. serius perasaan die tak tergambar wei.

6. hunting old town yang ade dekat situ. old building nie kasik kita 1 perasaan yang creepy but somehow kita akan kagum. capture the moment.

7. travel lah wei. sarawak itu besar bah. tapi ko kena berani lah kot kalo nak travel sorg2 hehe

8. watch movie sampai lebam dekat rumah. carik dvd2 yang rare or download je kalo ade haha

9. pegi tengok wayang lepas tuh pegi spa. pamper yourself. sekali sekala takpe. kalo selalu rabak duit haha

10.1 minggu 2 resipi. sabtu buat makanan berat ahad buat dessert

amacam?

fadhdeela said...

seronokknyer aktiviti anda!! tp kalo wiken kena keje mcm mana lak!! waaaaaaa sedihhh..

im following u :P

Jom singgah: Tutorial: Tinggalkan Link kat Komen

Aimi A.Z said...

oh, thanks for the suggestions.

1. tak minat lah main music weh. tapi, boleh gak nak try. gitar, perhaps? :P

2. sibu ni tahlah, ade ke? kalau kuching tu ade lah. dan muka saya ni sangat malu. Huhu~

3. makan susah sikit sebab banyak kedai cina. tulah, nanti i search or tanya org tempatan.

4. pantai takde. tasik nehi. sungai rajang boleh? :P

5. duit oh duit. saya mau duit beli kamera.

6. saya penakut la, camne? kang ade "benda" ikut kang. :P

7. masih takde kekuatan nak bergerak berseorang. and i need 4wd. ha, pinjam dari contractor. takpun, pau je diorang. haha~

8. ini saya suka dan saya memang praktikkan. lepas balik keje memang layan muvie sampai lebam.

9. ini pun aku suke. dahlah housemate aku ni memang suka benda2 camni. ni pun dia nak wat facial. aku? kira duit dulu. gaji tak dapat weh. haha~

10. ini takyah ajar. sabtu ahab sume makanan berat. ape guna aku beli oven kenwood. haha~

thanks anyway! :P mehlah datang sini weh.

Aimi A.Z said...

fadhdeela (ingatkan Farah Adeela tadi),
kalau keje weekend, naseblah. buat jelah keje kat office tu. hahahaha. atau g jelah weekdays. selamber~

nisa fadzil said...

wah nice weekend aimi :]

JUNKO-EL-HIDA said...

Dasyat sungguh kawan aku sorang nie..Aku tingin nak rock climbing weh!!..hihihi..Entry yg best dgn gmbr2 yg cool terutama gambar kt jugra..Aku suka sgt gmbr tue dr dulu..Weekend aku dok kt bilik & tdo..ngeeeeeeee..

Aimi A.Z said...

nisa fadzil,
thanks. tapi, ini suatu masa dulu. sekarang ni tak dapat lagi dah. huhu~

Aimi A.Z said...

pedot,
best woo rock climbing. cubelah. hehe~ jugra memang sangat cantik, rntah bile leh pergi lagi. ko ni, tak best langsung weekend dok bilik. bawak2 lah berdating. haha~

Anonymous said...

aku pun ingat Farah Adeela td mi! Mi, kesimpulannya... ko rindu kami lar kan? :P

Aimi A.Z said...

farah,
bukan, bukan rindu. *geleng geleng* cuma, weekend sangat sucks di sini. haih~

nOniE said...

aimi rindu sama kami....kami tahu...hehehe

Aimi A.Z said...

noni,
salah2.. korang yang rindu sama aku, aku tau. hehe

Merak Collections said...

my suggestion of 10 things you can do on your weekend,

1. Tidur di bilik tidur
2. tidur depan tv
3. tidur di sofa
4. tidur di bilik rakan
5. tidur di dapur
6. tidur di bilik air
7. tidur sambil berdiri
8. tidur sambil menjegilkan mata
9. tidur sambil tersenyum (peberet)
10. tidurkan jiran anda atau ketua kampung!

Merak Collections said...

tambahan...

tidur.. pastu bangun.. celik mata tgk jam.. pastu tidur balik....

ulang step tu sampai kepala pening.

hehehehheee

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin