Tuesday, February 22, 2011

Paragliding di Bukit Jugra



Dah banyak kali dah aku tempek gambar ni kat blog aku ni. Kali ni aku hanya dengan satu tujuan yakni nak cakap yang saya mahu berparagliding. *biar betul?*

Bukit Jugra untuk ber"paragliding"


Bagi yang tak tau apa itu paragliding, pergilah search kat Google. Haha~ Oleh kerana aku ni baik hati meh aku bitau apa itu paragliding. Paragliding adalah satu jenis sukan udara. Cuba tengok gambar di bawah untuk penceritaan lanjut. *mode malas bercerita* Ha, kan dah tau kan apa tu paragliding. *wink*


Saya mahu terbang tinggi *mata kelip-kelip*



Biar aku cerita sikit macam mana korang boleh berparagliding. Ada 2 cara:


Cara Pertama | Tandem Paragliding

Ini untuk beginners dan mereka yang mahu mencuba. Korang akan dibawa terbang oleh experts selama 10 atau 15 minit (depending on the winds). Kalau angin sepoi-sepoi bahasa, lamalah korang terbang agaknya. 

Harga RM120 / fly

Camnilah caranya Tandem Paragliding


Cara Kedua | Paragliding Certificate

Mengambil masa 4 hari untuk belajar theory, ground handling, tandem rides and 2 solo flying. Selepas pas semua ujian yang diberi, dapatlah lesen dan boleh terbang sesuka hati selepas tu. 

Harga RM1500 / certificate
RM30 untuk sewa equipment setiap kali mau main bila dah ada lesen


Jadi, jomlah kumpul duit untuk ambil lesen paragliding. *wink*


by,
Aimi A.Z yang lesen diving pun tak ambil-ambil sibuk nak ambil lesen paragliding. Ish3x! *tak kira, nak jugak*

7 comments:

Anonymous said...

hi, how can i book this tandem paragliding for rm120 per person ni ya?

aishahbnb said...

aimi,, nak mintak ijin copy gambo + link ke blog homestay
http://aishahbnb.wordpress.com
tq :) jasamu dikenang

afqh said...

wow! thanks for sharing

Myra Abdullah said...

huwaa.dh lme teringin nk wat this thing *paragliding =)
inshallah.Jom2 kumpul duit =D

Anonymous said...

Dah lama teringin tp xde geng lah..huuu T_T

Anonymous said...

izin copy gmbar-fb raden nasta alviks ll

Anonymous said...

Hai.. how can I book for paragliding. Please reply.. fadzil.ishak@yahoo.com

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin