Sunday, September 25, 2011

Bayang-bayang Dunia

"Dunia is like a shadow, if you try to grab it, you won't be able to do so, but if you turn your back towards it, it has no choice but to follow you"



Suatu masa dulu, aku ada baca artikel Bayang-bayang Dunia, hasil nukilan Yusof Norilham Ezani Wan Jeffery di iLuvIslamdotcom. dan sangat agreed dengan pernyataan yang dilemparkan oleh Mr. X di atas.


Memang kalau nak kejar dunia, tak akan dapat. Perubahan-perubahan yang berlaku dirasakan sangat pantas. Even masa pun sama. Tengok jelah macam sekarang, diam tak diam rupanya dah nak habis bulan September. Terasa baru je semalam aku menjejakkan kaki di Sibu ni. Terasa baru minggu lepas hadirnya tahun 2011 ni. Terasa baru kelmarin aku meninggalkan Putrajaya. Haih~


Jadi, macam mana kita nak membelakangkan dunia supaya dunia pulak yang akan mengejar kita? bagaimana caranya untuk kita bertindak sedemikian dan dalam masa yang sama kita tak ketinggalan di belakang? Mungkin bila kita dah mencuba, baru kita akan mendapat teknik yang paling sesuai, but in the meantime apa yang patut kita buat?


Umur pun makin lama makin meningkat. Terasa macam ak ada perbaharuan dan kemajuan dalam hidup. Tapi bila cakap macam ni, nampak macam seorang yang tak tahu bersyukur pulak.


*keluh kesah*


Berusaha jelah menjadi lebih baik daripada semalam. dan berusaha sehabis boleh supaya tidak ketinggalan jauh di belakang supaya tidak menyesal di kemudian hari.



by,
Aimi A.Z yang selalu berusaha untuk meningkatkan diri sendiri tetapi selalu kalah dengan hasutan penyakit MALAS....

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin