Tuesday, December 06, 2011

Misi Sebulan Satu Tempat (Part III)

Misi sebulan satu tempat untuk tahun 2011 bersambung lagi selepas Part 1 dan Part 2. Untuk recap, di sini saya senaraikan balik tempat-tempat dari Januari hingga ke Ogos setakat ini.

01/2011 - Pulau Sipadan, Pulau Mabul, Pulau Kapalai
02/2011 - Terengganu
03/2011 - Bintulu
04/2011 - Sarikei & Kedah
05/2011 - Kuching
06/2011 - Bangkok
07/2011 - Jakarta
08/2011 - Mukah

Bulan 9 | Mukah 



Sekali lagi saya ke Mukah. Memang lah ke Mukah untuk membeli ikan-ikan segar, tapi memandangkan trip yang sebelum ni tak sempat nak mengagumi keindahan bandar Mukah, maka kali ni kami pun singgah di pantai untuk mengambil gambar. Tapi pantai ni macam tak boleh mandi je, sekadar nak tengok-tengok dan melayan perasaan boleh lah kot. Hee~


Bulan 11 | Selangau





Selangau ni adalah satu bandar yang sangaaaaaat kecil di Sarawak. Kalau pergi Selangau ni satu pusingan dah boleh habis lah. Sekejap je. Ada banyak orang menjual di tepi-tepi kaki lima. Banyak buah-buahan yang korang tak selalu nampak di tempat korang, dan harganya sangatlah murah. Tak ada tempat menarik pun di Selangau and kalau korang nak datang Sarawak hanya sebab nak pergi Selangau, amatlah TIDAK digalakkan, sebab tak ada tempat pelancongan pon. and Selangau ni adalah otw jalan ke Mukah, which is lebih kurang sejam dari Sibu.


Bulan 12 | Singapore



This is the final vacation for 2011 sekaligus menutup tirai vacation tahun ini. Harap-harap menjadi vacation terbest untuk tahun ni, sekaligus dapat meleyapkan memori-memori yang tak best untuk tahun ni. So, can't wait untuk pergi ke Singapore. dan sangat tak sabar untuk bercuti panjang. Dah penat dah bekerja sepanjang tahun, I need vacation! cara cakap macam tahun ni tak pernah pergi vacation langsung. Heh!



...and kalau perasan Bulan 10 tak ada bukti aku pergi ke mana-mana. Actually, ada pergi Kuching untuk berkursus, tapi macam malas je nak letak, lagipun tak ada gambar. Hee~ So, abaikan jelah. Tahun depan setakat ni yang dah confirm adalah, Kota Kinabalu, dan Korea. Hajat di hati mau pergi ke Pulau Perhentian or Redang unuk amik lesen scuba and ada satu plan vacation bersama saudara mara di Port Dickson. Lepas tu tengoklah kalau ada company trip and mesti ada berjalan-jalan di Sarawak seperti Tanjung Manis, Miri dan Limbang. Alang-alang, boleh bervacation ke Brunei. Oh, dan ada offer untuk berjalan-jalan ke Utara mencari makan. Yay!


Harapnya keadaan kewangan dan keadaan kesihatan mengizinkan. Amin.



by,
Aimi A.Z yang banyak lagi tempat kena pergi ni, tak tau cukup masa ke tak ni...

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin