Thursday, February 23, 2012

Great Way to End 2011

Singapore was awesome!


Banyak tempat menarik, skyscraper city, Bandar yang bersih. Budaya masyarakat yang berdisplin. and many moreeeeeee....



Pergi ke Singapore sebagai vacation family. Every year mesti pergi vacation bersama-sama seramai 8 orang, tak lebih dan tak kurang. Bilalah agaknya nak pergi bersembilan, bersepuluh, berpuluh-puluh ye? Hehe~ Anyway, main activities di Singapore selain daripada melawat tempat orang adalah bershopping dan bermain-main di Universal Studio Singapore.



Apa yang menarik di USS? Paling best of course lah Transformers: The Ride. Pergh! Yang ni awesome gilerr kot. Masa ni kunonnye kita masuk dalam badan Autobot and melawan Decepticon.Bayangkan jelah, one sec kita tengah berlawan, and one sec lagi kita bertransform menjaddi kereta yang berkelajuan 100km/h. Sangat teruja dan best. Serious wooooo~ and ada satu part tu kita terjatuh dari tempat yang tinggi, then sampai saat kita nak terhempas ke tanah, tiba-tiba BumbleBee datang menyelamatkan. Haih lah. Saya mau naik sekali lagi. =)



Lagi aktiviti menarik adalah naik roller coaster. Ada outdoor and indoor. Outdoor ada 2 types. Warna merah and biru. and being me yang memang suka benda-benda macam ni, of course lah tak melepaskan peluang untuk naik kedua-dua type. and memang syiok lah. Yang kaki tergantung (not sure yang merah or biru) adalah lebih horror dari yang satu lagi. Terhenti kot jantung saya sekejap. Huhu. Tapi, memang awesome lah!

Ingatkan bila dah naik outdoor punya roller coaster, setakat naik indoor punya roller coaster, no hal lah. Rupanya memang silap. Pengalaman first time naik roller coaster yang gelap gulita and pengalaman pertama naik roller coaster yang brek mengejut dan reverse. Yup, you get it right. Roller coaster tu reverse. Ish3x. Tak pernah dibuat orang, but then it's a new experience for me. =) 



Singapore sangat bersih sebab banyak tong-tong sampah dan tempat recycle yang colourful dan unique. dan tak ada siapa yang berani makan dan minum di merata-rata tempat terutama di LRT. Owh, dan sistem LRT dan MRT yang sangan canggih dan Malaysia patut belajar dari Singapore tentang sistem itu. Foreigner macam I ni pon cepat je faham dengan sistem dorang. Eh, ke I yang bijak sangat? *ehem*



Kesimpulannya, Singapore adalah awesome dan saya ingin pergi ke sana lagi. Ada sesiapa nak ajak saya? =) Owh, kalau ada kerja yang menarik kat sana pon mungkin saya boleh pertimbangkan. *senyumlebarlebar*



by,
Aimi A.Z yang memang sangat liat nak update pasal vacation sendiri tapi end up menyesal bila diri sendiri pon dah terlupa tentang vacation yang sangaaaaat menarik. Apalah!

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin