Monday, February 13, 2012

Weekend Gateway: Bintulu

Kalau hari tu dan hari-hari kebiasaan aku berhujung minggu di Sibu, kali ni aku berhujung minggu di Bintulu pulak.

Kali ketiga ke Bintulu tapi baru kali pertama bermalam di sana. Selalu pergi memang rushing gila sebab day trip and mau sampai ke Sibu sebelum malam, but kali ni barulah ada masa untuk bersantai-santai dan menikmati keindahan Bintulu.







Bintulu memang boleh dikategorikan sebagai tempat yang cantik sebab locationnya di tepi pantai. So, dah namanya tepi pantai for surelah pemandangan cantik. Ditambah pula dengan cuaca yang bagus dan kamera yang awesome (ehem!) lagilah gambar menjadi cantik-menarik-kau-memang-da-boom.






Bintulu compared to Sibu memang banyak perbezaannya. Terutamanya dari segi makanan. Memang lebih banyak choice dan rasanya pun much much better compared to Sibu. Tapi, tempat jatuh lagi dikenang. Bersyukurlah dengan apa yang ada kat Sibu, ada lagi few months untuk menetap di Sibu ni. =)

So, kepada korang yang rasa nak pergi melawat Bintulu sebab tengok gambar aku yang memang menarik ni, make sure korang combine percutian korang dengan tempat lain seperti Sibu ke Miri ke, sebab kalau lama-lama kat Bintulu je pon bosan jugak. Hahahaha~


by,
Aimi A.Z yang tengah plan trip ke Miri/Brunei untuk Gawai pulak...


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin