Friday, May 18, 2012

Interviewer & Interviewee

Aku pergi meeting di Putrajaya. Datang orang dari HQ aku untuk join meeting tu yang mana aku sendiri pon tak tau dia dari company yang sama dengan aku just because I never met him before. Ok, long story short, dah berborak-borak then dia cakap macam ni;


Him: Makin sihat nampak duduk Sibu.
*pelik sebab setahu aku, aku tak pernah jumpa dia, dia tak pernah jumpa aku*

Me: Ye ke? Bukan memang macam ni ke? *sambil sengih macam kerang busuk*
*menjawab dengan ramah but a bit confused*

Him: You remembered rite that I interviewed you?
*oh, mati!*

Me: Saya ingat 4 orang interview saya. Remembered 3 of them (because 2 of them are VPs) but can not remembered the other one.

Him: Ha, saya lah tu.


Alamak! Perasaan malu teramat, just because aku sangat poyo masa interview tu dan boleh pulak aku sebagai Si Interviewee tak kenal Si Interviewer. Sepatutnya Si Interviewer yang melupakan Si Interviewee since ramai sangat yang dia interview.

Kesimpulan yang saya mampu fikirkan; Mungkin saya kasi a very good first impression sehinggakan dia mengingati saya walaupun sudah hampir 2 tahun peristiwa tu berlaku and am very proud of myself kalau kesimpulan saya adalah tepat. Tapi tetap merasa malu dengan diri sendiri sebab tak mengingati Si Interviewer.

Kepada Si Interviewer, saya mintak maaf sebab tak ingat anda, tapi apa pon saya harap anda ingat saya atas sebab yang bagus. and harap-harap anda dah lupakan kepoyoan saya semasa menginterview seperti; "Saya harap saya akan dapat jumpa jodoh saya jika saya dihantar kerja di site" Hahahahaha~ Alah, tu semua ayat-ayat untuk kasi keadaan tak tension je sebab as you can see saya memang sangat nervous semasa interview. Jadi, lupakan semua tu, sebab saya sebenarnya tak poyo pon. *wink*

Jadi, adakah membawa maksud apa-apa bila saya berjumpa Si Interviewer sehari sebelum saya pergi interview di syarikat lain? and yes! Hari ni saya ada interview and please, please wish me luck! I really need it. *senyum paling manis untuk korang*


by,
Aimi Zubir yang tengah Google how to answer "Tell Me About Yourself" Interview Question...

4 comments:

Riana said...

uit..malunye..hehe

Eikyn said...

comelnya kamu aimi!

Aimi A.Z said...

Riana,
Tulah, malu kan? =)

Aimi A.Z said...

Eikyn,
Apa yang comelnya? Hahahaha~

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin