Monday, August 13, 2012

Di Mana Hilangnya Mood Raya?

Menjelangnya hari raya.


Selalunya mesti berperasaan excited. Tambah-tambah bila dah nak dekat-dekat nak raya. Sibuk lah fikir persiapan raya, baju raya, duit raya, kuih raya and macam-macam lagilah. Lepas tu mesti berperasaan gembira bila mendengar lagu raya berkumandang di radio.


Kali ni tak rasa pon.


Tak sampai seminggu nak raya. Tak terasa pon. Terasa macam biasa je. Dengar lagu raya kat radio pon rasa macam nak tutup radio. Nak kira duit raya nak bagi kat orang pon malas. Nak beli baju raya pon macam takde feel. Baju kurung raya pon kalau tak ada orang belikan dan hantar kat tailor alamatnya memang pakai baju lama je lah.


Apa nak jadi ni Aimi?


Nak kata sebab berada di perantauan, macamlah tahun lepas tak berada kat perantauan. Tapi, perasaan tahun lepas tak macam ni pon. 


Haih~


Gambar semasa bulan puasa tahun lepas




by,
Aimi Zubir yang berharap mood yang hilang akan kembali sekembalinya aku ke kampung halaman...

No comments:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin