Sunday, December 31, 2006

2006: in memory

raser cam baru semalam aku tulis pasal end of 2005 sekarang nih aku tulih pasal 2006 yang dah abes plak... cepat giler maser berlalu sampai aku pn tak berape nak sedar secepat nih maser berlalu....so, nih antare mende2 yang jadik in 2006.....

Januari
penat dah aku pikir ape yang jadik bulan Januari, tapi takleh pikir la... mungkin aku menjalankan idup yang normal dan seperti biaser berazam nak menjadi manusia yang bergune.... azam taun baru ler katekan... :P
Februari
bulan nih g Penang agaknye.. aku pn tak sure bulan nih or bulan march.... hehe....
Mac
bulan nih pn bulan yang normal...aku tengah blajo bersugguh2 agaknye....!!
April
maser nih dah nak abes sem 02 degree aku... so, ikut farah nye class trip berkelah kat Gabai... on da way balik dr Gabai singgah makan durian... emmmmmmmmm... sedapnye... haha...
Mei
dah start cuti sem.. g ikut trip orang lagik g Sarawak.... and at da end of the month g anto ihsan masuk MMU melaka.... so, stay in Malacca for 1 night....
Jun
Cuti sem lagik... start carik umah untuk sewa sebab dah tak dapat dok kolej.. pastuh blajo masak untuk memenuhkan aktiviti di maser cuti... g family day kat Bakaugruv, Morib..... best!!
Julai
cuti dah abes, bermulenye kehidupan di umah sewa kat shah alam...... teraser cam independent sket... hehe....
Ogos
g tengok PGL the Musical kat istana Budaya...
September
maser nih cuti mid sem... g trip ke cameron highlands ikut umi bawak anak2 murid khas die.... banyak mende yang aku blajar maser g saner.... blajar tentang kejadian manusia yang tak perfect and nasib budak2 khas nih yang tak samer cam nasib kiter yang normal nih.... percayalah, kiter nih antare org2 yang bertuah dan patut bersyukur kerane dilahirkan normal...
Oktober
hari raye.... raye yang best dr taun2 lepas sebab duit raye lebey... ahakz!
November
dah nak abes sem 03... wat open house sempena hari raye n pegi P.D....start cuti sem...
Disember
bulan nih la...:) g Johor Bahru, dapat result yang mengecewakan tapi dah dapat terime, n raye haji......
* * * * *
banyak gak mende yang jadik taun 2006 nih...banyak gak trip n ader gak trip yang terlupe nak taruk....2007 esok je, tapi azam tak tanam lagik...azam taun 2006 pn terlupe dah amende.... hahahaha..... ok la, azam aku taun 2007: "tanak malas2 dah, tanak asyik main game je, nak blaja rajin2 n nak tebus balik kekecewaan selame 2 sem nih... lagik satu, nak carik aktiviti yang lebey bergune untuk maser lapang...." yelah, taun 2007 nih la yang menentukan aku grad dengan cemerlang atau tak yang akan mengubah nasib aku selame2nye.... so, Aimi A.Z.... chaiyo3x... teruskan usaha....jangan putus asa......:P
by,
Aimi A.Z yang raser semakin bersemangat nak memulakan taun 2007...

Saturday, December 30, 2006

Selamat Hari raya Aidiladha...!~

So, sempena malam nih malam raye, aku nak wish kat semue kaun muslimin serta muslimat, kaum keluarga, sedare mare, rakan2 dan juge musuh2 sekalian alam tuh
Selamat Hari Raya Aidiladha
Semoge hari raye qurban nih menginsafkan kiter dan membuat kiter berpikir pengorbanan2 yang patut kiter lakukan untuk mencapai sesuatu dalam hidup kiter.... tak semue mende kiter buleh dapat dengan senang... ade mende2 nye yang memerlukan pengorbanan dan semuge pengorbanan2 yang pernah kiter lakukan mendapat balasan yang setimpal drp Allah S.W.T.... insyaALLAH..........
by,
Aimi A.Z yang teraser kebesaran Allah S.W.T

Saturday, December 23, 2006

kate2 semangat.....

Oleh kerane result yang aku dapat sangatlah teruk dan mengecewakan, ramai la kawan2 yang bagik kate2 semangat... tuh sebab aku suke bitau kawan2, cepat sket aku nak recover dr ke'frust'an+ke'sedih'an....tuh sebab aku selalu hepi, sebab aku ader family & ramai kawan2 yang bley tlg aku biler aku raser sedey+down... so, u guys...thanks a lot for helping me to recover from da frustness and for supported me and thanks a lot to be my families & friends........
So, untuk sesape yang tengah raser sedih+frust sebab result yang teruk especiallynye, aku nak share sket kate2 semangat yang diberi kat aku....A friend of mine cakap......
"Kalau kiter tak jatuh, kiter takan blajar camner nak bangun"
Ader member aku lagik sorang nih plak cakap, mungkin kiter diberi result begitu supaye kiter tau camner rasenye dok kat bawah...asik dapat 3pointer je...btol la tuh..nih semue dugaan dan cabaran yang jadikkan kiter a better person..klu tak kene uji camnih nnt kiter akan raser megah diri and tatau ape perasaan org biler ader kat bawah... n sampai satu tahap nnt klu kiter xpernah raser down camnih n tetibe je kiter jatuh nnt pressure giler sampai memang leh jd giler....so, sebenarnye deep inside aku bersyukur sangat2 sebab aku jatuh time2 camnih biler aku masih ader maser untuk bangun balik.....n aku masih ader maser lg untuk mengkaji kat maner silapnye and at da same time improved myself.... so, to anyone out there yang tengah frust & kecewa dengarla cakap aku nih... takde maknenye menyesal kat mende yang dah jadik, jom la kiter same2 improve kan diri, blajar b'sungguh2 next sem, n buktikan to urself that we are not stupid n we r 'big' enough to learn from the mistake....chaiyo2......!!
by,
Aimi A.Z yang beraser bersyukur dengan ape yang dimilikinya

teka-teki teka-tekuk...

Ari tuh main teka-teki ngan wardah...so, raser nak share plak sebab teka-teki yang kitorang berteka-tekikan sangat la lawak bongok..ahakz!!

  1. Burung pe yang tak bela anak? belatuk=bela atuk
  2. Binatang ape muke macam gajah? anak gajah
  3. Tikus ape ade 2 kaki? Mickey Mouse
  4. Itik ape ader 2 kaki? Semue itik ader 2 kaki
  5. Singh ape yang ader satu je kat Malaysia? Jaswant Singh=Just One Singh
  6. Haiwan ape yang ader 2 huruf je? Udang=U dan G
  7. Mi ape paling berat? Mi wantan=Mi One tan
  8. Kalau semue binatang jd monyet, monyet jd ape? Jadi banyak la....
  9. Lembu ape yang carik2 pn x jumpe gak? Lembu yang hilang
  10. Banyak2 bas, bas ape yang pandai? Bas sekolah ler sebab die g sekolah
  11. Banyak2 mi, mi ape yang berais? Milo ais
  12. ahmad bin abu, kambing bin ape? kambing BINatang
  13. Maner lagik tua, motor ke kete? moto le sebab die pakai tongkat
  14. Apsal baju Superman ketat? Sebab kat baju die kan tulih S maknenye saiz S
  15. Ape die naik cepat, turun lambat? Hingus

hahahahhaha........teka-teki bongok giler... ader banyak lagik...nnt aku carik lagik k? chiow...!

by,

Aimi A.Z yang dah tak lerlarat2 nak gelak....

Thursday, December 21, 2006

Result Sem03/2006

so, result dah kuar n agak mengecewakan untuk aku.... mungkin sebab ari nih asik dengar good news je, so tibelah maser untuk bad news... yang tak best nye sebabnye dapat tau resultnye time hari bersejarah aku nih tapi bukan sebagai hadiah....hehe... oklah, to be honest aku just dapat 2.96.. the worst result yang pernah aku dapat sepanjang degree mahupn diploma... sem lepas aku dapat 3.3+ pn abah dah mengamuk inikan plak aku tak dapat 3.... hmm, tadi pn aku tatau camner nak kasiktau abah, nnt ngamuk plak org tua tuh dah la nak g makan sempena aku umo 22 tahun nih... tapi, aku kuatkan semangat cekalkan ati gak bitau abah result aku sebelum g makan.. aku tanak lepas makan baru bitau.. nnt aku raser bersalah.. aku siap cakap lagik "result dapat dah... teruk.... tapi, klu tanak bawak celebrate birthday pn xpe" hehe... punye la takut... n kali nih abah tak ngamuk.... nasib jugak ari jadik aku ari nih kot.. ahakz!! cumenye abah frust+kecewa+sedih...cam la aku tak raser camtuh.... huhu.... sedey giler.... tapi sekarang aku dah leh terime... sape suruh aku yang malas blajar.... lagipn, takde rezeki kot... biar je la... ha, ari tuh aku ader tulih blog coretan di akhir semester aku ader tulih result yang aku expect.. nih aku bezakan ngan ape result sebenarnye tengok sejauh maner tersasar...
KJC418 : Advanced Reinforced & Prestressed Concrete (3.0)
Expected= B+
Actual= B+
Comment: Tepat seperti yang dijangke.... :P
KJC423 : Civil Engineering Hydraulics (3.0)
Expected= B-
Actual= C
Comment: Huhu... Mesti sebenarnye aku ingat je aku leh jawab tapi aku salah fakta ke mende ke... sib baik lulus.... :(
BMD451: Mandarin Level 2 (2.0)
Expected: A-
Actual: A-
Comment: yea yeah...............wo hen congming...!! :P
KJC511: Numerical Analysis (2.0)
Expected: C+
Actual: B
Comment: Alhamdulillah....sib baik tak fail... TQ Puan Azinoor... :D
KJC516: Engineering Economics (2.0)
Expected: B
Actual: B-
Comment: Oklah nih... asal tak jumpe Encik Sulaiman al-Attas tuh lagik sem depan.. ahakz! :(
KJC517 : Research Methodology (2.0)
Expected: B+
Actual: B+
Comment: kan aku dah cakap...mesti Dr Midah kasik aku B+ nye.... :P
KJC517 : Material & Structural Laboratory II (1.0)
Expected: (terlupe ader lab nih ari tuh....hehe...)
Actual: B
Comment: Kecewa la gak..ingat leh dapat A... huhu... :(
sebenarnye banyaknye yang menepati sasaran...tapi, tetap raser kecewa......hope sem depan ngan sem lagik satu tak menutup peluang aku nak dapat 1st class honour.... doakan aku yea kawan2..... semoge aku semakin rajin sem depan dan dapan menebus kekecewaan sem nih.... insyaALLAH.............
P/S: suke ati je aku bitau result kat sini.... tak kesah pn sebenarnye.. ahakz!!
by,
Aimi A.Z yang kecewa tapi dah dapat terime result yang tak best

it's my birthday....

i'm 22.... cam tak caye je, tapi tulah hakikatnye... i'm 22...!! orang lain dah nak masuk 23 dah tapi aku baru nak masuk 22... tapi takpelah, at least aku awet mude... hehe.... so, my wishes on this special day:-
  1. i wanna be happy for da rest of my life
  2. i hope to be a professional engineer with tittle IR in front of my name in 5 years time
  3. i hope that I will grad with 1st class honour

tuh je main 3 wishes...yang lain banyhak lagik tapi rahsie le...takan nak reveal semue kat sini.. tak best la plak.. ahakz!! so, wishing me a very BOOMbastic birthday and hope that all of my dream come true... insyaALLAH....

by da way, thanks kepader semue kengkawan yang wish.... it's da thoughts that counts... :P tapi tahun nih cam dapat kurang wishes drp taun2 sebelum nih...mungkin aku dah semakin kekurangan kawan or kawan2 ku semakin melupakan aku or mungkin gak kawan2 ku tanak wish kat aku sebab aku yang suke xnak wish kat orang...ha, padan muke aku sindrik...ahakz!!!!!

by,

Aimi A.Z yang tengah bergumbira di saat melangkah ke alam 22... aiceh!


Tuesday, December 19, 2006

2 hari bergelar babysitter

tak pernah2 terpikir aku akan menjadi babysitter walaupn just untuk 2 hari.. semuenye bermule biler maser kat kenduri jiran sebelah umah aku nih.... umi sembang2 ngan jiran2 pastuh sj je la cakap aku tengah cuti n kaklala tgh menganggur sekarang, so, klu ader pape keje tuh bitau la... jadik babysitter ke... ha.... tulah sebabnye pade suatu petang yang suram, (hehe....) ader sorang jiran aku datang umah tanye "leh tak jage anak akak" what?? nih umi la nih gatal mulut... ish..... akak tuh anak die 6orang tapi yang paling besar, darjah 3 kot duduk ngan nenek die kat kampung and yang kecik sekalik dalam 2 bulan duduk kat umah jiran depan tapi orang tuh tanak anak2 die yang lain sebab yang lain tgh nakal... maid plak 2 ari je dah cabut lari and all this while diorang dok ngan akak sedare diorang but akak sedare diorang tuh baru balik kampung sebab ader interbiu....so, terpakselah die carik orang lain nak jage anak2 die tuh....so, tinggallah 4orang budak2 kecik yang berumur 6thn, 4thn, 3thn, n 1thn setengah....huhu, 4 sekalik tuh....budak2 tuh ok...baik2 je comel plak tuh.... aku pon bukan jage sorang2...kaklala, wawa, n aizat pn turun padang jage.... huhu...... xpernah aku wat keje2 membasuh berak budak n nih for the 1st time(i think), aku basuh berak baby..... huhu........ xtatu la nak cakap camner aku raser.....raser busuk...hak hak..... pastuh mandikan budak2 tuh... yang 2 orang tau mandi sindrik tapi 2orang lagik mestilah kene mandikan... what an experience... yang 1st day tuh umi takde kat umah so kitorang kene wat semue but 2nd day umi dah ader kat umah so umi la yang basuh berak budak tuh, so tak kesahlah....pastuh budak2 biaser lah bukan tau malu, nak kencing ke nak mandi ke main bukak je baju semue.... aku yang malu... hehe.... erm, actually ingat akak tuh suruh jage anak2 die sehari je pastuh esoknye die anto lagik...eh, camner tuh... biler tanye die cakap ingat nak suruh jage samapai abes dec... huhu... lamernye..... bukan tanak, tapi keje nih ikut office hour... budak2 tuh memang tak nakal tapinye dok ngadap diorang je la.... tak jadik keje lain... n then kitorang nak kuar ar nak shopping la nak tengok movie la nak main bowling la camner.....? so, terpakse lah mematahkan hati akak tuh cakap kitorang takleh jage anak die... memang sian sebab die cakap susah nak carik orang jage sekarang tapi sian lagik if nnt anak die tak terjage kitorang.... sekarang nih tatau la die anto budak2 tuh kat ner.....hmm...takpe lah....pandai la die kan...? so, to angah, nana, aufal and miza............ingat kak Amy tau.... :P

nih lah budak2nye yang comel2 belaka.... sib baik la ader koleksi anak2 patung kat umah nih, leh gak kasik diorang main....

by,

Aimi A.Z yang tak sangke akan jadik babysitter

Wednesday, December 13, 2006

family days out...

semalam g kuar ngan umi, kak lala, nie, & aizat... g mines main boling... hak2... lamer giler dah tak main boling...tangan pon cam senget je..... tak tere langsung...aizat lagik tere dr aku... hehe... malu je lah... apelah aku nih kan... anyway, ader satu lagik cite malu yang jadik semalam... selame nih aku dok kutuk2 orang yang wat camtuh tapi semalam aku plak yang ter'buat' camtuh... tulah, padan muke sape suruh slalu kuutuk org..? nak tau pe..? hak hak...... BOLA BOLING AKU TER'PEGI' BELAKANG..... malu siot... sampai terduduk aku nye malu tuh.... actually maser tuh dah lengoh tangan sebab maser tuh dah 3rd game.... jari2 aku plak tak dapat tampung, tuh yang terlepas...hak hak...... serius malu........ huhu... tapi tak kesahlah, ahakz! actually, banyak snap gambo tgh main boling smalam.... tapi malas nak g transfer dr dalam camera....so, nnt je lah aku upload k...? chiow.....

by,
Aimi A.Z yang tgh malas
* * * * *
(update: 19 Dec 2006@ 8:27 am)


aku yang terduduk sebab malu lepas bola aku ter'pegi' belakang.. huhu....


orang suruh main bowling la, bukan suruh tangkap gambo.. heh!





Monday, December 11, 2006

CINTA

saje je poyo2 nak review filem cinta nih memandangkan aku dah tgk..... hehe... klu korang blom-tgk-citer-nih-tapi-nak-tengok-tapi-tak-suke-orang-citer-sebab-nnt-tak-best-la-biler-tengok-citer-tuh diharap abaikan jelah blog nih... :P



CINTA#1


about this gurl yang dr maner tah datang KL carik boifren die. cam boifren die ader kasik add tempat keje die but when this gurl carik boifren die takde plak kat situ... n nak jadikan lagik tragis, on da way kuar dr pejabat tuh kene ragut la plak... dah la takde pape... n then, tah camner die ter'pegi' pejabat Pierre sebab Pierre nih keje kat advertising company as journalist... tapi daif giler die nye company...hehe.... kununnye gurl nih nak publish la nak carik her-missing-boifren nih sebab kunonnye boifren die sorang je leh tolong die... but in da same time die nih takde duit n all da stuff apatah lagik tempat tinggal so dengan baik hatinye Pierre nih bawak this gurl g umah die cam kat umah setinggan kat Abdullah Hukum yang banyak tren-> KTM, LRT lalu... hak hak... tapi dalam citer nih cam Pierre baik giler r tak wat pape pn kat gurl tuh n dalam maser yang samer pn die suke kat dat gurl.... tapi sebenarnye dat gurl mengandung anak boipren die.... hmm, lelain tgk sindrik....... :P




CINTA#2


nih plak citer pasal suami isteri nih...diorang 2orang nih suami isteri ader sorang anak yang cute pn... bukan tak bahagia, bahagia je tapi tah nape isteri die 'jumpe' orang lain..... hmm, dah suami baik isteri plak wat hal..... macam2 orang kan... n memule memang suami die takleh accept sangat tapi lastnye die accept gak isteri die dah g sebab die kate "A little girl taught me, love means letting go"...... hm.......

CINTA#3

pasal isu orang yang berlainan darjat kot....eizlan yusuf tuh cam kaye raye n glamour gitu tapi fasha just pekerja kat MPH je.... erm, ingat cam tak kesah je but one day biler ader press conference press2 tuh tanye la eizlan ape hubungan die ngan Fasha n die cakap takde pape.. n die cakap cam there's no gurl yang dapat kacau idop n career die... hm.... luper plak.... maser kat maner tah ader press terserempak ngan diorang diorang and maser tuh plak diorang tgh holding hands n then guess wat.... eizlan yusuf terus ke lepaskan tangan n jalan laju2 kunonnye tak kenal fasha... tak gentleman langsung.... tapi ending nye maser eizlan nak pujuk fasha balik die plak yang jadik "hopeless romantique" sebab melutut kat dalam tren... mule2 die cakap kawan die yang hopeless romantique sebab kasik tau satu dunia yang die sayang awek die... hehe.... kan dah kene batang idong sindrik... ..


CINTA#4
nih plak cam dr perasaan kesian aku raser.... hmm, fatimah abubakar tuh jadi Rubiah.,... bukak kedai makan... n rahim razali as cikgu elyas satu ari tuh datang makan kat kedai rubiah nih... actually die bukan la nak g makan tapi die carik kedai Chong nak baik jam... kedai rubiah tu lah dulu kedai Chong but Chong dah pindah ganti lah ngan si kedai Rubiah... ok lah, tak kesah lah... n then ari ke-2 tuh die datang lagik kedai rubiah nih and suddenly die cakap balik dialog yang die cakap semalam tuh... "mana Chong, saye nak baiki jam saye" lebey kurang la tapi cam pelim je kan dah cakap semalam Chong dah pindah.... hm, rupenye die sakit Alzheimer... mende ari nih esok die lupe... erm, sian la.... n.... sebab sian tuh gak la si Rubiah tuh jage Cikgu Elyas nih....

CINTA#5

and last but not least pasal percintaan adik beradik.... que haidar ngan nanu... sori, suddenly ader problem occur maser nak upload... so, takde gambo.... so, alkisahnye nanu nih kakak kepade Q. nanu b'cinte ngan suami orang n ader kerja besar semue la... Q nih plak walaupon ader ijazah just melukis kat tepi CM..... Nanu nih marah la dik die wat keje camtuh.... pastuh nanu nih tuduh Q isap dadah la sebab makin lamer Q makin kurus... sebenarnye die sakit.... rupe2nye Q sakit hati n nanu yang derma hati die kat Q.... tapi sedihnye nanu meninggal and Q ang sihat sejahtera.....

tulah review yang panajng lebar tapi tahpape je dr aku....overall, citer nih Ok untuk filem melayu n umi cakap die kasik 4 setengah bintang.... tapi aku ingat nak kasik 4 bintang je..... best tapi tak cukup perise sket lagik... hehe..... 4 bintang tuh dah tinggi gak la tuh..... ha, macam2 cinta ader dalam citer nih, even cinta environment pn ader... tapi satu je takde... CINTA kepada yang MAHA PENCIPTA..... sepatutnye diorang leh gak tambah untuk melengkapkan perise nih dan untuk tambahkan moral values in this movie..... :P so, yang blom tgk tuh g la tgk, tak la menyesal........

by,

Aimi A.Z yang leh tolong promotekan filem CINTA nih.. ahakz!



gambo: dr http://budiey.blogdrive.com/

back to basis....

huhu....kembali kepade blog skin yang asal... entah lah... cam buhsan je.. sebab cam loading pn lembab.... nnt la aku blajar lagik kod2 HTML n akan ku tunjukkan kehebatanku... aiceh, tak hebat langsung... blah ar..... amende pn tatau cakap banyak... hehe....
cuti tah dah bape puluh ari tapi entah lah..... nak kate tak wat pape langsung, tak gak... sebab aku ader "projek" cuti nih.... tak lah besar pn, baru nak start pn... aku tlg umi je... malas ar nak citer... nnt aku citer siap tangkap gambo lagik nnt aku tunjuk kat korang.... tapi, best ke citer kat sini? cam xbest je, nnt satu dunia tau... hehehe... camla satu 'dunia' bace blog ko nih Aimi A.Z oi... :P
pasal praktikal tak settle2 lagik nih... erm, aku je yang nak menyusahkan diri actually.... dah ader offer siap senang lagik takyah resume takyah mende dah dapat dah, siap nak bagik elaun RM500 lagik aku yang tanak....bukan tanak, tapi tahlah....... cam abah cakap la, aku nih mende kalau senang nak dapat mesti tanak....nak yang susah n kene usahe sindrik tuh gak... nnt la aku pikir pasal offer tuh.... sementare tuh carik yang lain dlu....tapi surat dt fac nih xde gak lagik... buhsan btol la.....
ha, lupe plak nak citer...aku dah wat tour jelajah Malaysia nih dah.... ari tuh cuti2 Malaysia kat JB.. lamer dah tak g JB, nampak maju sangat cam KL.... lawa pn lawa... dahlah bilik hotel aku kat tingkat 26 kat tengah2 JB tuh plak, nampak satu JB siap ngan singapore2 skalik... malangnye, tak bawak kamera.... sungguh malang... tak dapat tangkap gambo "keindahan malam di JB" hehe.....
memandangkan dah lamer tak update, so aku nak tulih semue skalik sekarang nih... hehe... ari tuh sempat dah tgk citer CINTA.... hmm, not bad untuk filem melayu.... satu mende baru dalam Malaysia... hehe.... nnt aku wat review.... sekarang nih malas... mate pn agak2 ngantuk..... :P
ape lagi nak tulih ek..? tetibe je cam takde idea.... ha, nnt la aku sambung....cam ngantuk je plak....ader citer best lagik nih pasal ideologi yang berbeza.... Just wait.... :P


by,
Aimi A.Z yang nak citer tapi malas




PS unt SYED: nnt klu rajin aku "karang"kan JANJI-JANJI MANIS SYED ROSMAN untuk tatapan umum... cam ko cakap, semue mende kene ader hitam putih.... nntkan kemunculannye.... ahakz!!

Thursday, November 30, 2006

nak keje ke xnak....?!

this question arrise biler tetibe je farah cakap ader keje kosong, jadik customer service, from mon-fri, 8am-5.30pm, gaji RM800.... hmm, berbaloi la RM800 untuk keje angkat fon je n keje offine hour plak tuh.... tapi tahla, if aku keje abes la cuti aku camtuh n aku tak dapat yang projek2 di maser cuti....sebab cuti pon xlamer.... hmm, sebenarnye aku yang ngengade kot... hehe... memule memang aku rase confirm tanak keje, tapi biler abah cakap "takyah la keje" aku tetibe je raser nak keje..... n biler abah dah cakap "ha, kejelah..." tetibe plak aku tanak keje... biaser la aku memang camnih.. ape yang orang tak kasik tu lah nak, biler orang dah kasik tuh xnak plak....gedik btol la... ahakz! hmm, camer nih... actually farah nak jawapan semalam tp pagi nih aku tak abes pk lg... ahakz!! hmm.... actually, yang abah tak kasik keje tuh die cakap suruh aku tolong die wt satu projek nih... seminggu die kasik RM100 n kire sebulan RM400 la... memang la lagik sket tapi kire aku dok umah takyah pikir pasal duit makan ke duit mende ke... pastuh plak tak ikut office hour...dalam 3-4 jam je sehari kat umah plak tuh tak la cam tensen sangat.... entertainment kt umah nih pon best.... hmm, tetibe je aku raser aku dapat jawapannye.... btol gak kan...? baik la aku wat projek kat umah nih drp keje.... leh bercuti gak... leh wat projek2 lain gak.... hmm, btol gak tuh....hmm, k la.... aku nak g sms farah nih.... chiow...!!


by,
Aimi A.Z yang tetibe je dah dapat jawapan untuk soklan sindrik....

Saturday, November 25, 2006

Coretan di akhir semester..... ;p

tajuk pon dah melambangkan betape seriusnye perbincangan untuk kali nih...ahakz! actually nak wat review n comment tentang subject2 yang dah amik sem nih n expected result... nnt biler dah dapat result kiter compare sejauh maner Aimi A.Z dapat meramal maser depannye... ;p
KJC418 : Advanced Reinforced & Prestressed Concrete (3.0)
  • about this subject, quite ok kot.... soalan final ok, takla susah sangat tapi 2 out of 4 question aku tak brape confident... sebabnye? aku terlupe rumus nak carik torsion untuk soalan satu n untuk soalan 3 plak aku dapat terkeluar chart... so, i know something wrong sumwhere.... untuk carry mark plak tak dapat nak predict tp overall aku raser aku akan dapat B+ (hmm.....?)

KJC423 : Civil Engineering Hydraulics (3.0)

  • subject ni plak raser cam tak berape nak leh survive je.... maunye idak, carry mark sket sangat.... 16/40... hm, memang ingat leh repeat nih tapi nasib baiklah final exam cam leh wat... tapi tatau la btol ke tak nye..... mungkin agak keterlaluan tapi aku bajet aku dapat B-

BMD451: Mandarin Level 2 (2.0)

  • subject mandarin nih satu2nye subjek yang aku confident..... so, paling kurang pon aku bajet dapat A-... tapi klu tak dapat..? huhu.... dah takde harapan la dah... ahakz!!

KJC511: Numerical Analysis (2.0)

  • numerical....? erm, jujurnye aku raser aku fail subject nih... entah lah, tanak la cakap nnt fail betul2 kanga.... erm, takde lah tapi test aku fail.... satu test tuh dapat 3/25... semuenye gare2 tersalah formula... nak wat camner kan... aimi A.Z nih memang lemah mengingat formula2 nih..... tapi harapan aku dapat C+ pon jadi lah....

KJC516: Engineering Economics (3.0)

  • erm, ngan sulaiman memang korang tak akan dapat predict ape yang korang akan dapat... mule raser cam nyawa2 ikan tapi rasernye cam projek selamat kan semue..... aku raserla ngan daya usaha aku yang tak berape nak berusaha nih, dapar B pn alhamdulillah....

KJC517 : Research Methodology (2.0)

  • nih lagiklah tatau dapat ape...dengan Test 1 aku dr. Midah hilangkan tatau kat maner apelah nasib aku nih... tapi harapan aku tggi la gak untuk subjek nih... mungkin B+... hehe....slamber......

so, klu ikut result yang aku predict nih, cam akan dapat 3 lebey sket je...nnt esok aku kire...malas nak amik calculator... hm, matilah aku camnih...... klu dapat result lagik teruk dr nih pon susah gak... hm, tah la... just wait n see...................

by,

Aimi A.Z yang dah ngantuk sesangat...

Wednesday, November 15, 2006

OPEN HOUSE & PORT DICKSON

Part I: OPEN HOUSE

alkisah bermulanya pade 11hb november 2006 bersamaan 19 syawal 1427H yang lalu... wat open house just for my friends and my siblings friends... and memandangkan buat BBQ, dah baunye termasuk dalam rumah jiran2 maka haruslah mengajak jiran2 rukun tetangga... orang lain memang tak ajak... kawan2 yang aku ajak pn kawan2 yang terpilih sebab klu nak ajak semue memang terlalu la ramainye kawan aku... ahakz!! kepader kawan2 yang tak terpilih untuk kali nih, aku akan pastikan lain kali korang akan terpilih... ;p semuenye berjalan tersangat la lancarnye, makanan pon cukup, orang pn nampak hepi (tapi klu nak tny orang hepi ke tak kene tanye kawan2 aku la!) n walaupon aku cam tak cukup tangan ngn kaki tapi ok la.... puas hati... n nih ader sket gambo aku upload...takla banyak sangat gambonye sebab cameraman nye malas sangat...asik makan gaji buta je... ahakz!!

orang 'kuat' di sebalik kesedapan ayam BBQ











kekenyangan selepas makan kot!











kaklala n her friends....
it's my turn with my friends...! ;P


Part II: Port Dickson
Lepas je semue tetamu2 undangan dah balik, aku tanpe dirancang2 tetibe je sampai kat PD tuh... actually, abah memang g OT but tak lah dirancangnye aku mgikut tapi dah terikut dah pon.... hehe... dengan meninggalkan keadaan rumah tuh membuatkan kaklala beraser berang ngan aku...ahakz!! takpe la kan nak wat camner.... PD best, enjoy je tak sedar ader final exam yang menanti....ngan naik banana ride, mandi pool n mandi laut, main game tah bape hinggit abes and juast hangging around kat suite... lupe nak cakap kitorang dok kat suite... selalu tengok citer The Suites Life of Zack & Cody tapi nih leh tukar The Suites Life of Aimi A.Z... hak hak... xdelah, sj je... so, tuh jer story mory untuk ari nih....sambung len kali...chiow.....
by,
Aimi A.Z yang tengah teraser bahagianye idop... ahakz!

Monday, October 30, 2006

A BIG Happy Family ;p


atas dr kiri: aizat, fauzi, amir, juwaini, faisal, nie, abang di, & ihsan.
tgh dr kiri: nini, farhana, wani, nana, aishah, mizah, safiah, aina, kak lala, amy ;p & dayana.
duduk dr kiri: Uncle zainal, uncle zul, abah, uncle joe, ayah, opah & adli, mama asiah, mama ikin, umi, mummy, & ibu.
duduk kat bawah dr kiri: aiman, faris, adilla, firdaus, & wawa.


by,
Aimi A.Z yang terpikir "how i wish atok was around"

raya 2006

raya taun nih cam best la gak, tapi malas nak citer banyak2... tgk gambo je cukup la... ;p

nih gambo d pagi raye ngan couz

b'salam2an ngan opah d pagi raye

maser malam raye ke2 kat oldtime kopitiam

sisterhood moments

yang tambah bestnye raye taun nih sebab dapat duit raye lebey dr taun2 lepas... takpe la kan, lgpn nih kan taun2 akhir aku nak mengutip duit raye... pasnih kene kasik duit raye plak.. ahakz!!actually, ader tangkap gambo ramai2 'a big happy family' tapi malangnye tak dapat lagik gambo tuh... nnt if dah dapat aku attach, k? cam luper plak lepas raye nih ader final exam... hak hak.. tu lah sakan sangat raye... ;p



by,
Aimi A.Z yang teraser best di hari raye taun nih sampai terlupe pasal final exam

Saturday, October 14, 2006

raye oh raye......

lamer dah tak update.. rupe2nye dah masuk 10 hari terakhir puaser and rupe2 nye jugak dah nak raye... and rupe2 nye aku bakal menghabiskan sem nih dan akan muncullah status 'final-year-student' pasnih... ahakz!! cam tak sangke je aku dah nak melangkah ke alam 'final-year' yang tersangatlah bznye sebelum aku melangkah ke alam pekerjaan yang teraser cam best je sekarang nih...ahakz! panjang tak ayat aku...? ;p sekarang pn agak bz ngan test and presentation and lab report and assignment and tak lamer lagik ngan final exam yang bakal menejlma begitu jua dengan raye....ei, syoknye nak raye..... tak sabar dah... tapi tak baik lah kan, patutnye bersedih sebab bakal tinggalkan bulan ramadhan yang penuh kerahmatan nih.....

anyway, sempena raye yang bakap menjelma nih, aku menyusun 10 jari tangan, if tak cukup leh gak susun 10 jari kaki nak wish semorang selamat hari raye aidilfitri... sememangnye aku nih manusia yang biaser yang selalu menyusahkan n membuat dosa dengan manusia2 lain... oleh itu, aku nak memohon maap untuk segala salah dan silap aku selama nih.... and sempene hari raye nih gak aku maapkan segale salah silap korang kat aku tak kire sekecik kuman or sebesar bumi... ahakz!! poyo la gak kan... hehe.... raye jemputlah datang umah..... ;P


by,
Aimi A.Z yang sangat bz tapi tetap raser seronok nak raye...

Tuesday, September 05, 2006

it's always hard to be a good listener.....

hmmm... tengok tajuk pon dah tau memang susahnye nak jadik a good listener.... kadang2 kiter tatau pn nape kiter 'org' yang dipilih untuk mendengar semue cerita n luahan hati org2 lain tuh.... mungkin org2 tuh selesa bgtau kat kite n kiter ader sau 'factor' yang menyebabkan org raser kiter boleh simpan rahsia org tuh.... tapi xtau la ape 'factor' tuh... sj je terbukak isu nih memandangkan semalam ader sesi luahan perasaan oleh kawan aku...memang bukan la luahan perasaanye kat aku tapi luahan perasaanye terhadap kawan aku yang lagik sorang nih... kawan aku yang meluahkan persaan nih adalah seorag lelaki yang ter'salah' aggap layanan yang kawan pompuan aku nih bagik... senang citer yang laki ni aku kasik name L and yang pompuan nih P k? sj je nak citer sekadar untuk renungan.... so, ceritenye berbuyi begini....

L kawan ngan P nih dah lamer dah sebab diorang pernah satu kelas dulu.... pastuh maybe memang dh cr P nih layan semue kawan2 lelaki die camtuh...bg aku, taklah cam gedik n bagik harapan, tp maybe care cakap yang lembut, tutur kate yang manis, n memang keterampilan yang agak menawan membuatkan hati2 lelaki cepat cair... cam2 la gak ngan L yang terpikat dan ter'perasan' perasaan P terhadap die...lupe nak cakap, si L ngan P nih 2-2 kawan aku...tp, aku kawan ngan L pon sebab L kawan P..so, back to the stories.... aku dah bajet dr dlu dah L nih suke kat P. dah siap cakap kt P dh, tapi P nih tk caye... L pn x wat pape pn untuk buktikan yang pendapat aku nih btol.... L nih pemalu kot orgnye die tunggu sampai semalam, which is selepas 4 tahun diorang berkawan br nak membuktikn yang pendapat aku tuh btol...tp tulah die bukannye cakap terus kat P tp cakap kat aku.... hm, memang direct dan jujur btol die smalam, maybe dah lame sangat simpan kot... malangnye buat L, si P dah ader balak nak dekat setahun dah... erm, n si L mempersoalkan kenape selamer nih biler L tanye P die ader balak tak si P mesti tak ngaku.... erm, aku pn tatau tuh kene tanye P sndrik.. maybe die ader reason yang kukuh...but, i don't know.... n si L nih cakap buang hati die je kat P, buat malu die je terhegeh2, n macam2 lagik la.... n L cakap maybe pasnih die takan contact P lagik or maybe die akan cakap direct kat P tapi die pn xsure...

so, the moral of the story...banyk moral nye...

1- jangan tersalah anggap layanan yang org bagi kat kiter. mungkin org tuh memang anggap kiter kawan je n maybe die memang layan semue kawan2 die cam2...

2- kalau dah suke kat orang tuh, cakap je la sebelum merana die kemudian hari n sebelum terlambat sangat... (tp, sush la bab2 melibatkan hati & persaan nih, kn?)

3- kalau raser2 dah ader balak or aweks tuh, takyah la sorok2... bitau je kat org especially kawan2 korag... nnt xde la hati2 yang kecewa sebab tuggu korang...

last but not least pesanan aku untuk semorang n untuk diri aku sindrik... kawan nih susah nak dapat...jangan sebab mende2 camnih kiter hilang satu drp kawan2 kiter... walaupon satu, tapi ia akan tetap effect kiter suatu hari nnt... bak kate kawan aku, mende nih kecik sangat sebab banyak lagik mende yang lagik penting dlm idop kiter...

renungkan.........


by,
Aimi A.Z yang tengah insaf sekarang nih

Monday, September 04, 2006

cuti cuti Malaysia.....

hehe... sebenarnye bukan cuti2 Malaysia, tapi cuti2 Aimi A.Z... lupe plak nak bitau yang aku tengah cuti sem nih..so, mungkin kerap la sket aku mengupdate blog nih... insyaALLAH... klu aku rajin.. seperti yang semorang tau aku memang malas org nye... hmm... plan maser cuti yang seminggu nih aku ingat nak siapkan semue keje yang terbengkalai.... ye la, kat umah sewa tuh malas sangat nak wat keje, tp kat umah nih pon malas gak la... dah 4 ari dok umah tak wat pape gak lagik... erm, pastuh nak siapkan proposal untuk final year punye project n lastly ingat nak g jalan2... tp tatau la g maner... td baru g nilai beli kain nak wat baju raye.... ari rabu nih plak umi ajak teman die bawak anak2 murid khas die naik cameron.... best gak naik cameron tapi tak sure lagik, nnt akan dipikirkan...azham n the gang pn nak naik cameron jumaat nih g camping tapi hampeh dan berlagak btol pakcik sorang tuh.... bukannye nak ajak kitorang....teraser kitorang tau... ceit..... nih nak ajak kawan2 semue merajuk nih... ahakz!! tp merajuk ngan azham pn bukan dapat ape... ye tak? ahakz!! erm, tak kesah la... tapi seminggu cuti sebenarnye teramatla sekejapnye... tp ape nak wat... sebagai seorang pelajar kenelah ikut time table yang dah ditetapkan... ahakz!! k la... nak citer pasal perbincangan ngan uncle zainal pasal kes melayu murtad tuh tp not in da mood.... later, k... till then, bye!


by,
Aimi A.Z yang masih mencari2 aktiviti di maser cuti nih

Saturday, September 02, 2006

merdeka!!



2 hari lepas genaplah 49 tahun negaraku Malaysia menyambut hari kemerdekaannya... hmm, pernahkah korang tertanya2 ape erti merdeka dalam diri korang sindrik...? aiceh, sebagai seorang warganegara yang baik, kita perlulah memperkayakan bahasa ibunda kita sindrik kan..? hehe..... tak de lah.... ape yang aku cakap tuh memang betul, tapi kekadang memang susah nak mempraktikkannye... betul tak...? klu aku tanye diri sindrik ape erti merdeka bagi aku, mesti aku tak dapat nak terangkan dengan secara detail dan terperinci.... mungkin sebab aku nih warganegara 'pasca' merdeka... warganegara yang dilahirkan selepas kemerdekaan nih memang tak brape nak tau erti sebenar merdeka... ape yang aku tau, 49 tahun yang dulu, negara kiter telah merdeka dari segala bentuk jajahan, tapi aku raser sampai hari nih warganegara Malaysia masih dijajah dalam diri mereka sindrik.... erm, Malaysia kan negara demokrasi so aku raser aku ader hak untuk menyatakan pendapat aku... betul kan...? tahun nih nak tau tak camner aku sambut detik 12 malam tuh...? hak hak...aku sambut dalam mimpi je.... means aku dah tido sebelum detik 12 malam.... erm, nak gak tengok bunge api tapi malas nak bersesak2 nak kuar malam2 merdeka nih.... maybe dah teraser diri 'tua' kot.... ahakz!! bukan senang aku nak mengaku diri 'tua' nih.... erm, zaman 'muda2' dulu leh la... sekarang nih dah insaf kot... hehe... lgpon, banyak lagik mende yang boleh dibuat untuk membuktikan bahawa kite nih warganegara yang setia... bukan just g sambut merdeka je dah dikire warganegara yang cemerlang.... yang penting kiter tanamkan raser bangga menjadi warganegara Malaysia....

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!


by,
Aimi A.Z yang teraser berbangga menjadi warganegara MALAYSIA

Monday, August 21, 2006

akhirnye....kawin gak ct...... ;p

(gambar nih aku 'curik' dr email yang hotlink send kat aku ;p )
sj je nak tulih pasal ct nurhaliza memandangkan die dah selamat jadik isteri kepade dato' K.... komen aku? hm, aku no komen.... bagik aku, dah jodoh die terime je la... sape kiter nak mempersoalkan jodoh orang ye tak..? kiter nye pon tak tentu lagik dah dok nak ngate orang... wat pe kan...? so, semuge ct berbahagie dngan jalan yang die pilh sindrik... insyaALLAH........


by,
Aimi A.Z yang ponteng kelas ari nih bukan sebab nak tgk ct kawen tapi sebab kemalasan yang melanda

Sunday, August 20, 2006

PGL the musical.....

smalam, bersamaan dengan 19 Ogos 2006, tetibe je aku dpt sms meng'offer' aku tiket PGL secara percume.... aku ulang skalik lagik, PERCUMA... ahakz!! tiket 70ringgit lagik.. hehe, xdelah, actually patutnye KT, noni, n 2org kawan KT..... tapi, last minute, sorang kawan KT tak jadik pergi n carik org nak ganti..... memang teringin nak g tengok pastuh tambah2 lagik biler cakap free lagik la excited..... tapi malu la gak tapi tak kesahla, janji dah g pon.... hehe.... erm, buhsan je kene pakai formal.... baru sedar aku dah semakin 'membesar' sebab banyak baju yang dah tak muat... ahakz! suke ati aku je kan...? overall PGL 2 nih best la gak... cumenye ader part buhsan sket time kat melaka after hang tuah ngan PGL tak ditakdirkan untuk bersame dah... almaklumlah, biler tgh sedih lagu pn cam sedy2 je, tuh yang agak buhsan.... actually cam nak citer sipnosis die tapi cam malas je.. ala, same jela cam history tuh... bace history tau la sipnosis citer nih.... so, selamat membace.... adios....!!


by,
Aimi A.Z yang malas nak citer sipnosis PGL the musical

Saturday, July 29, 2006

lamenye x UPDATE!!!

lamer sangat tak update blog... takde kesempatan nak cerite life aku sekarang nih.... tunggu ar nnt umah sewa aku dah ader streamyx nnt rajin la aku update kot... hehe... hmm... life aku sekarang nih buhsan la gak sebab dah start kelas, tapi nak wat camner kan? nih la life seorang student yang terpaksa belajar, belajar, dan belajar... can't wait lagi 1 tahun setengah aku dah grad n leh cr keje.. insyaALLAH.... klu semue b'jalan seperti yang diharapkan la.... anyway, life aku kat umah sewa best la gak... hak hak.... berdikari gitu... tapi yang tak seronoknye sebab none of my friends yang ader transport... so, biler idop mengharapkan transport awam je, susah la sket... memang la 'pendek' langkah tapi tuh bukan our prirority.... hehe... masalahnye nak g kelas pagi tuh susah... erm, bayangkan kitorang kuar umah pkul 7.50pg pon blom tentu sampai kelas on time pkul 8.30 tuh.... hm, nak kene tunggu bas, pastuh tunggu org turun bas sementara tunggu turn nak naik bas yang kadang2 bas dah penuh n terpaksa naik bas lain yang tatau datang pukul bape, pastuh terpakse menguruskan diri sebab org nak turun naik bas yang sesak tuh, pastuh kene tukar bas untuk masuk dalam kampus dan melalui proses yang same cam tadi and akhirnye barulah sampai ke kelas.... hm... jauhkan perjalanan aku n kawan2 aku pagi2 bute sebelum sampai ke kelas.... hmm, aku bukanlah merungut, just saje je nak citer life aku... proposal aku nak kete asik direject je... xpe la, ader rezeki nnt ader la kan... lgpon, biarlah bersusah2 sket dulu.... erm, kelas sem nih no komen.... ok la kot.... tp cumenye tak jumpe banyak org... asik org yang same je... erm, tahlah... bukan tuh yang penting kan, yang penting blajar...hehe.... tp, takde sumber inspirasi tak besh gak kan... hak hak... jangan nak menggatal la Aimi A.Z oi.... ;p kat umah sewa kitorang rajin la gak masak.... belajar2 la menjadi isteri yang solehah di samping berjimat... ;p... tp serius la, memang jimat klu masak sindrik.... tgk la sampai biler kitorang tahan.... hehe...... aku ari nih n semalam tengah tak brape nak sihat sangat... batuk n selsema sket...biler dah batuk2 banyak2 tuh mulelah raser pening sket... tp tetap gak nak minum ais.... biaser la aku kan..? hehe.... teringat plak zaman dulu2 time aku batuk teruk dalam kelas adela org kesian n belikan aku strepsil oren.... hehe.... tp sekarang dah takde... layang la diri sindrik...beli la strepsil sindrik.... tuh la aku tak makan ubat sebab takde 'orang' belikan.... ;p hak hak... gedik kan... hehe... dah la....malas la nak tulih dah.... banyak lg mende nak wat nih... nnt ader maser lagik aku tulis.... ha....br teringat, esok besday noni.... noni dah 22 taun tapi perangai tak macam pon... ;p nnt la aku nak wat spesel wish untuk noni dlm blog nih... klu sempat la..... ok la....till i write again.... ;p


by,
Aimi A.Z yang tengah tringat 'strepsils oren' ;p

Wednesday, July 05, 2006

friendship...?!

(nih pon di copy n paste drp blog friendster aku.... sm cm ari tuh, nih bukan plagiarism tau, aku yang blog sindrik suatu maser dulu...sj je paste kat sini... ;p)

Blog on : 9 Jun 2005


"Friendship...is not something you learn in school.But, if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything."
-Muhammad Ali-



tp kan...sampai sekarang aku masih tercarik2 the true meaning of friendship...biler aku raser aku dah tau da true meaning of friendship, ttbe je dat friendship turns into something else...turn into something dat i never imagine b4..erm, entah la...aku pon tatau...kekadang biler dipikir aku raser aku dikelilingi oleh org2 yang aku anggap kawan...aku dikelilingi oleh org2 yang manganggap aku kawan...tp, apsal org slalu cakap there is a different between member, kawan and sahabat... so, if friendship is per'sahabat'an, so is the term per'kawan'an and per'member'an exist..? erm, i don't think so n i really don't know... now let me just tell u ape pendapat aku untuk this 3 term.... semue orang ader pendapat sindrik...so, this is what i think... aku raser member refers to someone yang bley kiter cakap samer 'kepale'... yang selalunye bersamer kiter di saat2 kiter senang... yang bersame2 kiter di saat kiter enjoy... yang bersame2 kiter untuk mencube something yang baru.... pendek kater member nih someone dat we lough with... kawan plak....kawan adalah orang yang kiter kenal kat maner2 ajer...kat kelas...kat kolej...kat sekolah...kat tepi jalan..kat tengah jalan... kat dalam bas....kat dalam lif... whoever dat talks to u n lebey kurang samer umo ngan kiter aderlah kawan kiter...whoever dat know ur name is ur friends...dat's my general description 'bout kawan...tuh la sebab aku raser aku banyak kawan...sebab ramai org tau namer aku aimi.. hehe...bley tak camtuh... n sahabat is hard to describe...but i think sahabat bukan saje ader kat sisi kiter maser kiter senang tapi selalunye berader kat sisi kiter maser kiter susah...kat sahabat la selalunye kiter citer mende yang kiter tak selalunye citer kat org lain...sahabat gak la yang paham kiter biler kiter really need someone yang understand kiter...sahabat gak la yang pinjamkan telinge die untuk mendengar semue luahan hati kiter...and kat sahabat jugakla kiter citer ape je yang terbuku kat hati kiter tampe selindung dan tanpe rahsia...so, maybe dat's y only the term persahabatan je yang ader dalam kamus...no per'kawan'an.. no per'member'an... sebab dat's no secret between 'sahabat'...no lies...tp kan...hakikatnye susah sebenarnye nak carik seorang sahabat...sebab bukan senang kiter nak share rahsie kiter....bukan senang kiter nak carik org yang btol2 boleh dijadikan sahabat...sebab if we just ramdomly pick someone to be our 'sahabat' we are in a very big trouble...ye la...klu tersalah pilih tuh la cam yang aku cakap tadik... friendship will turn into something dat we never imagine b4.. what is it...? just think it urself...

kesimpulannye..aku pon tatau ape yang aku merepek nih...mungkin aku nak wat kelas bahase kot...pelajaran kiter ari nih ialah beza antara member, kawan dan sahabat...

sekian, terima kasih.


by,
Aimi A.Z yg terpikir "i like this blog"....

Tuesday, July 04, 2006

just wondering.....who is Aimi A.Z...?!

entahlah...... tetibe je terfikir tentang kejadian diri aku... bukan pasal kejadian diri yang dicipta oleh ALLAH.... tuh bley jd syirik tuh... but, just wondering pasal aku sindrik...Aimi A.Z.... namer yang memang kecik kat dunia nih.... klu tanye org, brape sangat la yang kenal Aimi A.Z nih except for my family n friends la.... terpikir2 ape sumbangan aku untuk dunia nih, ape kepentingan aku untuk dunia nih,.... ok la, if nak cakap pasal dunia memang tersangat la besar, tapi cube kiter cakap pasal sumbangan aku terhadap org2 yang mengenali aku....? tah la, aku nih pantang pk sket, klu pk mesti la pk yang bukan2.... tuh sebab selamer nih pon aku malas nak berpikir... biar semue nye go with da flow.... tp since aku pon dah ter'pikir' saje je la aku nak share my thoughts with u all.... sekarang nih pon 'emosi' aku tgh terganggu... hehe.... entah la, selalu sangat aku pk yang org kawan ngan aku bukan sebab diri aku sindrik... aku selalu pk yang org kawan ngan aku sebab diorang ader kepentingan sindrik or the exact word ader motif tersendiri.... hmm, aku tau aku tak patut pk camtuh, tak fair kat kawan2 aku yang memang kawan ngan aku sebab aku sindrik... tapi, tahlah, for this time, can i say whatever that cross my mind...? plz..... i don't want to be hypocrite as well as i also don't want to lie to myself.....tp tu la yang aku raser.... kekadang teraser kawan2 tuh muncul time aku leh tolong diorang tak kesahlah tolong pe pn... dr yang sekecik2nye sampaila yang sebesar2 nye... hehe... besar la sangat kan...? tapi tulah, mungkin tuh adat berkawan... mungkin tuh adat manusia..... mungkin aku pon samer camtuh memandangkan name pon aku nih manusia.... tapi aku raser, sampai biler2 pon persoalan nih tak akan terjawap n akan still menjadik tanda tanye kat diri aku sindrik...."siape Aimi A.Z di mata orang lain..?" maybe ader org yang akan cakap, ele ingat die tuh bagus sangat, tere sangat ingat org nak mintk tolong die sangat... erm, bukan camtuh sebenarnye... sebenarnye cam teraser yang diri nih dicarik time susah je, but biler senang senyap sunyi.... entah la.... aku pn tatau... tuh la aku malas nak pk...biler pikir banyak2 nih la jadiknye...mengarut tak sudah2... k la...chiow....


by,
Aimi A.Z yang raser sebelum lebih banyak mengarut baik STOP takat sini

Thursday, June 29, 2006

cawan dunia.....

so, sekarang nih dah masuk ke suku akhir.... my 1st n 2nd choice team berjaya masuk quater final... pandai aku pilih team kan.... team my favourite 'player' pn tak terkecuali...... so, good luck.... hope satu ari nnt aku dpt sokong malaysia plak...tapi tah biler la saat dan ketika akan masuk world cup nih... takpe... teruskan usaha.... chayo3x....

my 1st choice team:


of course la brazil kan..... ;p



my 2nd choice team:


go argentina....go.....



my 1st choice player:


mesti r christiano ronaldo (17) POR
(tp aku tak la brape nak sokong portugal..ahakz!!)



my 2nd choice player:


sape lagi klu bukan juan roman riquelme (10) ARG


erm.... yang lain biaser2 je....so, aku taklah fanatik terlampau.... tapi layan la gak....so, till i write again... chiow....



by,
Aimi A.Z yg tak de keje nak wat

Wednesday, June 28, 2006

pelik..........

hmmm........aku raser pelik sangat2..... ader yang kater "people don't change" tapi bg aku people do change a lot... serius.... sekarang nih pon aku tgh pelik apsal la tetiba member aku nih jadik lain....dulu lain sekarang lain.... dulu tuh bukan meaning zaman dulu tapi baru2 nih gk la... actualy, selalunye die yang suke msg aku la, kaco aku la tapi suddenly jadik pelik.... as far as i can remember lepas result kuar.... nape tah... takkan marah kt aku pasal result kot.... abes tuh nape plak...? selalu die yg msg aku n after quite a long time die menyepi diri, aku la mengambil alih tugas meng'sms' die...aku kan kawan yg baik.. hehe... tp tah nape respon die cam pelik... sepatah, sepatah... cam layan tak layan je... balas2...tapi cam balas "u too".. tak pon "cam biaser je".. and even ";p" die balas smiley je kat aku untuk bls sms aku.... maner aku tak pk sumthing wrong.... hmm... pelik nye... takan la awek die tak kasik kawan ngan aku dah...? n takan la selepas sekian lamer die ader awek br sekarang die raser tak leh kawan ngan aku dah.... hmm.....pelik.......taktau la nk pk pe.... tak la pk positif tak..negatif pn tak... but still thinking.... whats wrong?! entahla, mmg la aku sindrik cakap wat pe terhegeh2 nak kawan ngan org yg tanak kawan ngan kiter... wat pe nak kawan ngan org yg tak reti nak appreaciate kiter as a friend... but, as a "good" friend(;p) i think i deserved to know my friends problem.. but, since he being so "cold" so i can do nothing.... tahla... just wait n see... i believe that everythig happens for a reason.... so, i hav to be patience to know the reason.... YA ALLAH YA TUHANKU, jadikanlah aku hambamu yang sabar.... amin.


by,
Aimi A.Z yang tgh pelik sangat sangat pelik

suratan atau kebetulan...?!

(di copy n paste drp blog friendster aku.... bukan plagiarism tau, aku yang blog sindrik suatu maser dulu...sj je paste kat sini... ;p)

Blog on : 16 Jun 2005

"sesuatu yang tak disangka
seringkali mendatangi kita
itukah suratan dalam kehidupan
atau sekadar satu kebetulan
kita asyik membicarakan
persoalan hidup dan pilihan
serta kejujuran semakin berkurangan
masih tiada bertemu jawapan
walau kita dihadapkan
dengan berbagai pilihan
mengapa sering terjadi
pilihan tak menepati
hingga amat menakutkan
menghadapi masa depan
seolah telah terhapus
sebuah kehidupan yang kudus
pertemuan sekali ini
bagi diriku amat beerti
tapi ku bimbang untuk menyatakan
bimbangkan berulang kesilapan"

-kenny, remy & martin-

pernah tak korang betul2 mendalami maksud di sebalik lagu nih...? actually ader banyak maksud tersirat d sebalik lagu nih.... bukan je ader kaitan ngan cinte tapi ader gak kaitan ngan pilihan2 yang ader dalam idop kiter nih sebenarnye.... 1st of all, sebelum aku memulakan bicara aku dengan panjang lebar ingin aku men'dedicate'kan cerite aku nih to a friend of mine yang teraser ngan crite aku nih...ahakz!!so, kepada sesiape yang teraser.... fikirkanlah......!!

ader banyak mende dalam idop kiter yang berlaku sameada sengaja atau tak...sepanjang kiter idop ader je mende yang jadik...mende yang kiter tak pernah expect.. mende yang we never think of it b4...but the question is...is it suratan atau kebetulan...? mende2 yang jadik tuh dah ditetapkan atau pon memang it just be the way it want to be..? i don't know...nobody knows... only ALLAH know.... so, samada mende yang jadik tuh suratan ataupon kebetulan tak kesah langsung... yang penting kiter yang kene buat keputusan untuk menentukan hidup kiter selepas nih...our judgement will be our future...yang penting just follow ur instinct n u will find the true meaning of life... chewah...pepandai je aku nih...heh!!

so, berbalik to 'a friend of mine' punye story....the story is all about this one gurl yang pernah 'menjalinkan' raser 'cinta' dengan sorang mamat nih quite a long time ago...kire time zaman 'monyet' tgh bercinta la.... n one day this gurl raser diri die blom seswai untuk ber'cinta' lalu memutuskan perhubungan diorang... so, selamer tuh tak pernah contact langsung sampaila suatu ari tetibe je camner tah mamat tuh 'contact' balik... n then the question is... is it suratan atau kebetulan...erm, persoalan samada ia suratan atau kebetulan adalah terpulang kepada diri kiter sindrik..klu kiter raser mende tuh suratan...a kind of 'relationship' akan terjalin... but if kiter raser mende tuh hanya kebetulan semata2, a relationship tetap akan terjalin but not that kind of 'relationship'... if u know what i mean la...ahakz!!tp, satu yang aku ingatkan... kekadang ape yang kiter ingat tak betul... so, let it be what it want to be n u will find the true meaning of it....

hidup nih memang susah nak jangka kan..? klu kiter raser ending die akan jadik camnih...die akan jadik camtuh tp biler kiter raser ending die camtuh, ending die jadik camnih plak... betul gak la yang org cakap life is unpredictable...same la gak biler kiter raser kiter dah dapat lupekan org tuh...dah dapat terime ketiadaan org tuh dalam idop kiter...dah tak mengharap pape kat someone tuh....dah bahagia tanpe ketiadaan die...tibe2 je die datang balik membawa seribu harapan... memberi penuh makne...so, camner... time tuh la kiter pk pk pk pk pk n trus berpk adekah itu satu suratan atau hanya kebetulan semata2.... tuh la cam da ending part of the song... "pertemuan sekali ini, bagi diriku amat beerti, tapi ku bimbang untuk menyatakan, bimbang kan berulang kesilapan..." erm, so...to 'a friend of mine' u know who u r... nape hipokrit dengan diri sindrik... ngaku je la yang ko confius semue nih satu suratan atau kebetulan...ko bley tipu aku.. tp ko tak leh tipu diri sindrik...but, y don't u give urself a chance..? a chance to accept someone in ur life...? a chance to make ur life more colourful like a rainbow...? andaikate ape yang ko harapkan tak menjadi seperti yang ko harapkan...let it be...at least ko dah dapat satu experience yang sungguh bermakner dalam diri ko....yang ko takan dapat tanpe mencube...yang ko takan dapat hanye dengan memikirkan kemungkinan2 ianya akan terjadi.............

lain kali plak la aku komen pasal lagu nih dr sudut lain....so, ini je la untuk kali ini... TQ diucapkan kepade everyone out there yang sudi membace blog yang membuhsankan dr aku... baik korang wat keje lain dr bace blog aku..ahakz!!

chiow....!!


by,
Aimi A.Z yang rajin plak nak copi paste sekarang nih

Monday, June 26, 2006

An experience to remember…..

Halu…..gud morning semorang!! saje je bagun awal pagi… cuti dah semakin habis kalau bangun lambat2 nnt maser semakin sket…. So, untuk membanyakkan maser, so menggunakan maser dengan sehabis mungkin…. So, just got back from family day kat BAKAUGRUV, morib. Seriously, satu pengalaman yang tak mungkin aku luper….. maybe this is the once and only experience that I ever had…. Ape pengalaman yang takleh luper sangat tuh..? haha… pengalaman memukat ikan di waktu malam yang gelap… pengalaman berjalan2 di dalam laut di tengah malam…pengalamna mandi di dalam laut bakau yang airnye pasang yang tanahnye adalah selut yang memang teraser geli giler kaki aku nih….eiiiiii……. by da way, itula pengalaman2 yang maybe kali pertama n terakhir….. ok…. So, nak criter la sket pasal mende2 nih….. actually, last weekend, my ‘jalan’ mengadakan family day… biaserela, jalan aku kan bersemangat waja….haha…. ha, by da way, aku yang wat banner for this occasion. Actually, uncle suruh aku wat banner n aku dengan suke hati dan excited nye bersetuju n raser berbangga menjalaskan tugas ini kerana teraser telah diberi kepercayaan yang tak berbelah bahagi oleh ahli ‘jalan’ nih…. Ahakz! Tapi, taklah aku mengharapkan pape sebab raser cam nih satu sumbangan aku la untuk ‘jalan’ aku…. Tapi, aku tak sangka yang banner yang lawa-gak-tapi-tak-la-lawa-sangat yang aku watt uh bernilai RM70….. huhu…. Terkejut aku maser Auntie kasik duit banyak sangat… of course la aku tolak tapi, duit tuh tah camner ader plak kat tangan aku…. Erm, rezeki aku kot….. anyway, tq…..pasnih bley la wat company wat banner je….so, klu ader tempahan, just kal me, ok…..hak hak…. ok, kitorang sampai dalam pukul 2lebih…actually, warga ‘jalan’ nih dah konvoi kul 10.45am pagi sabtu tapi memandangkan abah n umi nak tengok umah yang ader plak org nak sewa tuh, so kitorang pn gerak lambaat sket… sampai2 orang dah start dengar ceramah… after kitorang semayang zuhor, kitorang pon join la dengar ceramah…ceramah kekeluargaan… antara yang aku sempat dengar, kiter (mak bapak anak) kenelah saling memahami satu same lain…so, untuk memahami satu same lain, die ader kajian yang die kater tak semestinye tepat tapi aderlah betul sket….. die kategorikan kajian tuh ikt bulan… ader 4 kategori…. Kategori 1 bulan jan-mac, kategori 2 bulan april-jun, kategori 3 bulan july-september and kategori 4 of course la bulan oct-dec…. actually, aku takla ingat sangat kategori yang lain2 selain kategori aku tapi bley la sket2…. Ok, so untuk kategori 1 orgnye cam sloooooowwwww je….. bukan bodoh, tp slow….. org kater itu, itulah…orang kater ini, ini lah…ahakz! I knew sum1 like that…. Kategori 2 plak jenis yang banyak boipren mahupun gulpren…. Sms sampai pkul 4 pagi…. Sentiaser je ngan hp…..tp, orngnye sensitip…..ya btol!! so, 3rd category orgnye degil, kedekut n pe lagik tah…. N for da 4th category, (iaitu aku) orgnye lebey kedekut dr org yg 3rd category…. Hello, tolong sket aku tak kedekut pon….. pastuh lagik die cakap klu org 3rd category degil, category nih lagiiiiik degil…(hehe…aku degil eh?!) Tapi die cakap diorang nih suke subjek sains n math….(btol gak…..) n diorang nih mempunyai iq yang sangat tinggi (ye ke? Bangga la plak ;p) n biler diorang nih tipu mak bapak very convincing, so kene double-check…..(hmm….?!) maybe la kot…aku pn tatau….hehe…..ok…..so, lepas ceramah kekeluargaan tuh, minum petang n then g la tgk air pasang,….rupenye bukan setakat tgk je, tapi mandi sekalk….ish, ish, ish… ape nak jadik ngan ko nih aimi…? Pantang tgk air…..sungai ke, laut ke, air terjun ke semue nak masuk….. hehe…. Dah la kirenye aku je la ‘remaje’ pompuan yang masuk…. Yang lain bdk2, lelaki ‘remaja’ n bibik2… hak hak…. By da way, abah cabar aku if aku lompat dr platform tuh (which takde pon pompuan besar yang lompat sebab pompuan besar semue tak mandi) abah kasik RM10…. Hak hak……actually, aku bukanlah jenis orang yang “pantang dicabar” nih, tapi sebenarnye aku sindrik yang teringin nak lompat tapi memandangkan xde pompuan at my age yang lompat aku pn malu la nk lompat tapi memandangkan abah suruh aku lompat aku pon ader la reason nak lompat……ahakz!so, aku pn….. dbussshhhhh!! Lompat la aku….. so, RM10 dalam tangan…ahakz! Luper plak nak cakap, kitorang mandi tuh kat air pasang kat bakau tuh…. Tanah selut yang geli nak pijak sebab pantai jauh lagik, pastuh banyak akar2 pokok yang geli… hak hak….sj je nak meraser mandi kat bakau walaupon takut gak ader binatang paper ke……tp alhamdulillah takde ape pon….. ok lepas tuh plak aktiviti biaser n malam tuh BBQ sambil tgk AF…… hehe…. Pastuh dalam pkul 10 malam mulerla aktiviti yang ta pernah terpikir yang aku akan wat… memukat tgh malam….. hmmm…. Dengan melalui selut yang cukup mencabar yang menarik kitorang, tapi sib baik la org tuh dah pesan jalan pakai tumit so tak la prob sangat memandangkan aku pn pakai kasut converse….habis kasut converse aku….huhu……. pastuh merentasi pantai yang gelap gulita menuju ke laut dan berjalan di dalam laut….actually, aku nak gak join memukat ikan, tapi malangnye aku nih kan pompuan n seperti aktiviti lain, takde pompuan yang nak pergi memukat just nak dok tepi pantai jage budak2 je aku pon terbatallah niat aku….aku tggu org yang g memukat kat dalam laut je ngan abah……ngan org lain la of course….lgpn takut gak…..aku kan pendek….nnt org lain tak tenggelam lg nnt aku dah tenggelam…. N aku pon join la org lain kat tepi pantai tggu org bawak hasil….seriusly, banyak giler hasil kitorang hari tuh…. Ader ikan yang bermacam2 jenis, ketam, udang, sotong beberape ekor, n ape tah namer binatang tuh…. Hehe….erm, jumpe ikan buntal….seriusly cam liquid paper kilometrico…. Hehe…. N penutup acara tuh kitorang BBQ lagik sekalik ngan hasil tangkapan…..banyak giler makan malam tuh…..balik pn dak pkul 12 lebih…..esoknye biaser la ader sukaneka…aku ngn kaklala walaupon cam tanak masuk tp banyak gak ar dapat hadiah…hehe…. N yg paling penting treasure hunt kitorang dapat no1… congratulations to ‘remaja2’ pompuan yang tere….hehe….pas sukaneka, ader acara wat rakit…..rakit group aku karam sebelu selamat sampai di tengah tasik…..hak hak… tak kesahlah, yang penting best……hm…..overall, banyak pengalaman baru di samping berkenalan ngan anak2 jiran yang selamer nih aku tak kenal langsung….hehe… raser malu pon ader sebab selamer nih cam nampak pn wat tak nampak je ngan selekeh nye aku nih… ye lah kat umah je pon… hmm, tak kesahlah….. hak hak….. so, hope lepas nih ader lagik mende2 camnih…….n ader banyak lagik pengalaman yang leh aku kutip…. Adios………till next time….!!



by,
Aimi A.Z yang raser so thankful sebab diberi pluang raser pengalaman2 camnih

Monday, June 19, 2006

1 littre of tears.......

hmm, what about this topic..? actually, recently aku layan citer Jepun nih... 1 litre of tears tajuknye.. maybe ramai yang dah tgk n aku memang cam out-dated la... lambat sangat baru tgk citer nih.. ahakz! xkisahlah, janji aku dah tengok pon.... sedih giler citer nih... meh aku citer sket.... citer nih pasal this 15-years-old gurl yang hidopnye normal cam org lain b4 die dapat tau yang die dpt incurable disease apetah namenye spi...no...phi... apetah name sakitnye aku pon tatau.... by da way, crite tuh berdasarkan true story dalam thn 1988 kot.... maser tuh la xde penawar, nowadays aku xtau la plak, since aku pn tak amik medic....so, back to the crite,sakit tuh berkaitan ngan sakit otak la... bukan sakit otak giler, tapi otak yang sakit... ok penyakit nih serang manusia sket2 sampai satu tahap org yg sakit tuh sampai xleh bangun langsung, takleh cakap, n xleh wat pape sebab otak tak dapat terime command yang diberi oleh badan untuk menggerakkan badan. bley dikatakan sakit nih cruel giler la...menjadikan like our body doesn't really belong to us... i can't imagine that... nauzubillah.... simptom2 sakit nih cam org tuh xleh jalan leklok, pastuh slalu jatuh, pastuh sampai tahap nnt ape yang die cakap pn tak paham sangat.... kesian giler kat budak tuh.... anyway, dalam criter tuh budak tuh nama aya... ikeuchi aya... yang jadik cter tuh sedih giler sebab aya nih tersangatlah tabahnye.. asik senyum je.. org tolong die cakap tq.... die try happykan org lain even though dlm hati die... erm, sape yang akan suke biler dapt tau yang die sakit kan...? maser die memuler dapat tau die sakit, mmg ar tak dapat trime... die cakap 'why me'....? tp tulah kn, penyakit bukan kenal saper pesakit die.... tapi seriusly, die dapat fully support from her family and friends... some friends mmg ar biaser la xleh trime tapi at last ok.... tapi, die xsempat grad kat high school die sebab die terpakse masuk disability school... yelah, kat sekolah biaser kan takde kemudahan, pastuh banyk tangga... parent2 lain dah bising kater anak die lambat g kelas, kat kelas silibus lambat sebab kene tunggu aya yang semakin lambat nih, pastuh rsau la anak diorang kene tlg aya naik tangga la, angkat krusi roda aya la.... hmm, aku no komen kat situ... tp, tahlah, maybe la every parents concern 'bout their children mengalahkan raser simpaty dan belas kesian kat org.... i'm not blaming them... aku just cakap je... ok pastuh dlm banyk2 org, ader sorang mamat nih tersangatlah amik berat kat aya nih... sanggup trime keadaan aya yang camtuh.... mamat tuh cakap, "i like u.......maybe" hak hak.... lawk la....erm, by da way, mamat nh memang ader sampai abes crite, walaupon aya dah kasik "love letters" kat mamat nih nak putuskan hubungan sebab aya tau hubungan diorang tak ke mana tp mamat tuh tetap ader. bertuahnye sape dapat laki yg setia camtuh..... by da way, berblik kat kisah aya nih, die nih budak yang pandai.... biler sampa tahap yang die takleh nak bangun dah, die still tak puruh asa. die wat gak rehabilitation wlaupon die tak lart nak angkat kaki die.... die kuatkan semangat... semangat diee tuh yang wat citer tuh lagik sedih... n yg sedih gak biler die try gak gembirekan org lain even die tengah sakit or tgh teraser ngan sumthing.... huhu... mmg sedih la crite tuh...... ha, sampai satu tahap mmg die dah takleh jalan, cakap pon org tak brape nak paham n die pn hampir dah putus harapan untuk idop.... mak die sedarkan die yg there's sumthing yang die leh wat lagik.... MENULIS... memang tetiap ari aya tulih diary bout her lfe pon...n sampai akhir hyat die die tetap menulis...sebab sebenarnye cita-cita aya nih nak jadik someone yang berguna untuk masyarakat, yang mampu tolong masyarakat... n even die sakit n tak larat nak wat pape, die menulis n hasil penulisan die diterbitkan dan dijadikan sebagai dorongan kepada budak2 yang senasib ngan die.... kire secara tak langsung die menolong org lain n tercapai la citer2 die... criter nih pon berdasarkan true story n diary betul si aya nih yang bertajuk '1 litre of tears' memang laris giler sampai brape juta copy aku pon tatau.... at the end memang la die mati, tapi setelah 10 tahun die dapat penyakit tuh... that's mean die mati maser umo 25tahun.... serius sedih giler citer tuh.... so, dapatkanlah d pasaran.... hak hak.... till i write again....chiow...



by,
Aimi A.Z yang kekadang leh ter'emo' gak tgk citer

Monday, June 12, 2006

tipah tertipu....?!

(di copy & paste from my friendster blog... dipost pade 12 may 2005 at 4:43 am....)
just writtin' something that disturbing my mind rite now... erm, takde la... dunia nih kekadang memang tak adil kan? kekadang kiter raser kiter dah jadik manusia yang paling baik tapi hakikatnye org tak raser camtuh... kekadang kiter raser kiter dah jadik member yang paling baik tapi tak semestinye member kiter fikir mende yang same dengan ape yang kiter raser...aku just don't get why member aku sanggup tipu aku..bukan mende yang orang leh cakap 'tipu sunat' tapi mende yang melibatkan life... antara idup dan mati...korang just imagine... one day korang dapat tau yang sorang member korang nih akan di operate.. of course la korang raser terkejut tapi sangat2 berharap yang die akan sembuh....die akan menjalani idop seperti biaser... korang doa siang malam mengharapkan ALLAH akan sembuhkan member korang nih.... korang asik terpikir camner keadaan member korang... tapi takla plak korang raser member korang tipu sebab namenye pon dah member...mende nih bukan mende yang leh dibuat main... ye tak..? pastuh untuk mensahihkan lagik cerite nih korang dapat plak msg dr akak die cakap mende yang samer...cakap member korang nih tgh operation.. banyak2 la doa untuk die...pastuh biler korang tanye camner keadaan die, akak die cakap xtau lagik... abang die belom bitau lagik.... xkesah la..korang pon terus doa n terus berdoa... sampai la 2 ari pastuh korang dapat msg lagik dr akak die yang cakap member korang nih dah stabil dah...2-3 ari lagik bley kuar hospital... alhamdullillah...dah selamat dah kawan korang...pastuh nak dijadikan cerita..korang sms dengan sorang member korang yang lain nih.... tp korang tak cakap pape la pasal member korang yang sakit nih sebab korang menyimpan rahsia die la kunon2 nye... tp, tetibe member korang yang tgh main sms ngan korang nih cakap die ader nampak member korang yang sakit nih 2 ari lepas kat shopping complex ngan kakak die...aik? camner plak bley jadik camtuh... br semalam korang dapat msg cakap dah stabil..lagik 2-3 ari br leh kuar... tp kuar kat oversea la kan...tp, ttbe 2 ari lepas dah ader kat malaysia siap g shopping complex lagik... ha... camner tuh..? ape yang jadik sebenarnye tuh..? ape yang betulnye..? ape yang tipunye...? setelah selame nih korang percaya kat die...korang anggap die sebagai member yang agak baik... korang berkongsi banyak cerite ngan die... die tipu korang ngan mende camnih.... korang leh terime ke...?
erm... yang aku tak pahamnye... kenape die nak tipu aku camtuh..? takan nak simpati dr aku..? takan nak uji sejauh maner kepercayaan aku kat die..? atau saje nak main2kan aku..? sekadar mereka2 cerite supaya aku mengheboh2kan kat orang lain n supaya org lain pon simpati..? entahlah..aku just tak paham...i just don't get it..! kepada manusia2 yang teraser... aku just nak tanye...kenape perlu tipu aku camtuh skalik..? slamer nih aku dah anggap ko sebagai salah sorang drp member aku yang best...yang ader time aku susah.. yang sanggup dengar crite2 bongok aku nih... tp untuk ape ko tipu aku sampai camnih..? untuk ape...? entah lah... biler mende nih jadik aku muler terpikir balik kebenaran cerite ko slamer nih... crite2 yang ko crite kat aku slamer nih.. ko jangan salahkan aku sebab sangsi kat ko...tp tu lah yang aku raser... aku pon mule fikir tentang ape yang ko cakap kat aku slame nih..sebab slamer nie aku raser ko la antare orgnye yang paham aku...tp sekarang aku raser semue yang jadik..semue kate2 dr mulut ko semuenye tak tentu btol lagik...
so..kesimpulannye...salah aku kot sebab percaye kat member... tp sampai ari nih kan... aku masih terpikir2 betul ke die menipu aku..? klu sebenarnye die tak tipu..? erm, maybe sebab sampai ari nih aku tak dapat trime kenyataan yang die dah tipu aku...er...entah la.....!! nak wat pe..?
(best gak kan kadang2 bace balik ape yang pernah jadik kat kiter satu maser dulu...? buleh menambah kesedaran diri sindrik dr maner asalnye kiter n perkara2 bodoh yang kiter wat n org lain wat kat kiter... ahakz!! erm, sekarang nih relationship antara aku ngan 'kawan' aku nih cam biaser2 jer... die pn wat2 tuh bukan die and aku pn wat2 yang aku tak pernah kene tipu.... hmm, tahlah..... biar je lah yang dah lepas tuh lepas..... cumenye aku beringat2 la lepas nihjangan percaya je ape orang lain cakap.......)
by,
Aimi A.Z yang takde mende nak wat sangat sekarang... ;P

Sunday, June 11, 2006

result [PART 2:after]

so, dah beberape hari berlalu lepas aku dapat result aku.... erm, my result not as worst as i expected but not even as good as before... but, overall i'm fully satisfied... erm, maybe rezeki aku dapat camtuh... so, ok la.... aku dapat 3.3+... not that bad n da most important part, aku lulus subjek geotech.... yeah, that's rite babe....!! tu je paling penting.. aku tak dapat status "R".... what is "R"? find it urself... hehe.... ok la i admit it, maybe ader sikit raser frust sebab tak dapat DL, tapi takpelah.... we aim for da 1st class honour... so, mesti kerje keras la pas nih.... go aimi go... i know u can do it....!! tap di sebalik aku berpuas hati terhadap result aku nih, abah plak yang mengamuk....entah la... abah cakap aku bayk main n tu sebab aku xdpt DL... n da worst part, abah frust ngan aku....huhu.... tapi nak wat camner kan...? dh tu rezeki aku....nasib baik la aku xfail, klu tak tatau la camner kan...? erm, yang lepas tuh biar la lepas...leh gak dijadikn engajaran kat aku nih...langit tak selalu cerah, sedangkan matahari pon akan tukar shif ngn bulan biler sampai masernye.... inikan pulak aku nih..... manusia yang bernamer aimi yang memang la tak tentu turun naik idop nye....betol tak...? dah la...nk sambung ngan topic lain pulak.....chiow...!!



by,
Aimi A.Z yg puas hati ngn result tp pelik nape org lain plak frust

Wednesday, June 07, 2006

result [PART 1:before]

serius aku cakap aku sebenarnye tanak langsung tau result sem nih...tah la.. maybe sebab aku tau dah dr awal yang aku tak dapat mencapai tahap untuk diri aku sindrik...actually,xde la aku ader tahap untuk diri sindrik tapi at least aku raser puas hati....tp, da worst thing, aku raser cam ader paper yng sangkut... ala, hope nye semue lepas la....dapat C+ pn dah ok.... tapi tahlah..... camner la ku leh terTAU rsult kuar 8hb nih.... aku tanak tau langsung...serius..... camner nak wat aku luper time 8hb tu time result kuar...? lgpn, 8hb tuh pn ader 'something big' going on.... tp mesti aku asyik ingat and tangan pon mesti gatal nak bukak web UiTM.... huhu.... tahla... xleh imgine brape teruk yang aku leh dapat.... tp tu lah kan...xleh nak salahkan sesape sebab ape result yang aku dapat disebabkan aku sindrik...sebab aku yang malas belajar, asyik nak main game je.... org suruh blajar pn xnk tula teruk result aku....tp, klu le result aku ok tuh namenye memang nasib.... huhu... tp aku raser kali nih nasib tak berpihak kepada aku....whatever it is, just wait n see...nnt aku komen pasal rsult yang aku dpt....chiow....by da way.....doakan aku tau.... Amin...




by,
Aimi A.Z yang malas sebenarnye nak amik tau pasal result

Tuesday, June 06, 2006

at last.....

at last semue yg diharap menjadi seperti yg diharapkan... walaupon not 100% at least 80%.. ahakz! so, mende nye aku dah dapat umah sewa....yahoo...!! jangan jeles.... rajin2 jemputla ke rumah sewa kitorang (to girls only...men xdijemput pon) ahakz!! kitorang 5org je... me, zue, nonie, hanie, n fizah.... semuge kehidupan lepas nih kat umah sewa best.... takde idea nk tulih pe dah... till then, bye!



by,
Aimi A.Z yang tgh xde idea tp buhsan sekarang nih

Saturday, June 03, 2006

setia + kawan = setiakawan

that's not the formula or anything related to it but i just thinking about semangat setia kawan nih... entah la... td abah mempersoalkan tentang semangat setia kawan aku terhadap member2 aku n antara member2 aku terhadap aku...nih semue pasal that damn 'rumah sewa' yang tak dapat2 lagik... ahakz! hmm.... br aku tau betape susahnye nak dapat umah sewa nih....tak sesenang "petik-jari sepuluh mari".... huhuhuhuhu...... entah la....raser fed-up pn ader....(walaupon tak begitu mencarik sangat pn!) hehe... just pasang 'kaki' carikan no untuk aku fon and all i have to do is just to pick-up the fon n call da owner asking whether da 'house to rent' is available or not.... senang kan keje aku tp hasilnye amatlah tak memuaskan...bukan salah 'kaki2' yg dipasang tapi maybe sebab mmg takde rezeki... anyway, thanks a lot untuk semorang yng bersusah payah mencarik rumah untuk aku...i'm very2 appreciate it... nnt aku blanje makan roti canai....hehe.... anyway, berbalik kepada semangat setiakawan nih.... abah mempersoalkan kenape aku nak gak carik umah untuk semorang.. maybe sebab abah tengok aku susah sangat carik umah die kesian kot tgk anak die nih yg tak dapat2 umah lagik or maybe gak die tensen sebab bil fon umah yang semakin tinggi sebab aku asyik kal sane-sini... hehe... whatever da reason is, da point yang nak ditekan'n abah cakap die have been through all of this and he said that biler keadaan jd susah cmnih camner rapatye korang ngan kawan korang mesti akan berpaling tadah...meaning that biler susah sangat carik umah nnt ader yang carik solution lain...carik umah sindrik n lepaskan diri masing2 dan melupakan aku yng bersusah payah nih...and at da end aku yg jadik org yg paling rugi kat whole world.... abah kater kiter maybe ingat kiter kenal kawan kiter tp kiter slalu luper satu mende....luper yang manusia ader time2nye akan jadik selfish n akan grab je peluang kat depan mater kalau keadaan terdesak... if tak terdesak pn camtuh apetah lagik keadaan terdesak....etah la..penat gak la aku berbalah ngan abah td....penat gak la aku convinced abah yang kawan2 aku tak camtuh....aku kenal korang dah lamer, aku tau korang camner...aku tau gak korang jenis yang tak tetap pendirian n adakalanye family korang yg banyak menentukan idop korang (for certain2 org je kot!) tp tahla.... i have a very strong feeling yg korng takan buat camnih for this time...well, maybe 4 this time only but who knows what will happens rite... anyway, ape yang aku nak sampaikan semagat setiakawan mmg penting tapi percaya adanya semangat setiakawan tuh lagik penting...aicececeh.... pandai aku bermadah malam2 nih kan..? ahakz! entahlah... hope everything akan jd seperti yg diracang... maybe mende2 camnih yang menguji sape kiter sebenarnye di mater member2 kiter.... so guys, prove that u'r a true friends of mine.....!!



by,
Aimi A.Z yg try to think positive n beleive in her friends
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin