Thursday, June 29, 2006

cawan dunia.....

so, sekarang nih dah masuk ke suku akhir.... my 1st n 2nd choice team berjaya masuk quater final... pandai aku pilih team kan.... team my favourite 'player' pn tak terkecuali...... so, good luck.... hope satu ari nnt aku dpt sokong malaysia plak...tapi tah biler la saat dan ketika akan masuk world cup nih... takpe... teruskan usaha.... chayo3x....

my 1st choice team:


of course la brazil kan..... ;p



my 2nd choice team:


go argentina....go.....



my 1st choice player:


mesti r christiano ronaldo (17) POR
(tp aku tak la brape nak sokong portugal..ahakz!!)



my 2nd choice player:


sape lagi klu bukan juan roman riquelme (10) ARG


erm.... yang lain biaser2 je....so, aku taklah fanatik terlampau.... tapi layan la gak....so, till i write again... chiow....



by,
Aimi A.Z yg tak de keje nak wat

Wednesday, June 28, 2006

pelik..........

hmmm........aku raser pelik sangat2..... ader yang kater "people don't change" tapi bg aku people do change a lot... serius.... sekarang nih pon aku tgh pelik apsal la tetiba member aku nih jadik lain....dulu lain sekarang lain.... dulu tuh bukan meaning zaman dulu tapi baru2 nih gk la... actualy, selalunye die yang suke msg aku la, kaco aku la tapi suddenly jadik pelik.... as far as i can remember lepas result kuar.... nape tah... takkan marah kt aku pasal result kot.... abes tuh nape plak...? selalu die yg msg aku n after quite a long time die menyepi diri, aku la mengambil alih tugas meng'sms' die...aku kan kawan yg baik.. hehe... tp tah nape respon die cam pelik... sepatah, sepatah... cam layan tak layan je... balas2...tapi cam balas "u too".. tak pon "cam biaser je".. and even ";p" die balas smiley je kat aku untuk bls sms aku.... maner aku tak pk sumthing wrong.... hmm... pelik nye... takan la awek die tak kasik kawan ngan aku dah...? n takan la selepas sekian lamer die ader awek br sekarang die raser tak leh kawan ngan aku dah.... hmm.....pelik.......taktau la nk pk pe.... tak la pk positif tak..negatif pn tak... but still thinking.... whats wrong?! entahla, mmg la aku sindrik cakap wat pe terhegeh2 nak kawan ngan org yg tanak kawan ngan kiter... wat pe nak kawan ngan org yg tak reti nak appreaciate kiter as a friend... but, as a "good" friend(;p) i think i deserved to know my friends problem.. but, since he being so "cold" so i can do nothing.... tahla... just wait n see... i believe that everythig happens for a reason.... so, i hav to be patience to know the reason.... YA ALLAH YA TUHANKU, jadikanlah aku hambamu yang sabar.... amin.


by,
Aimi A.Z yang tgh pelik sangat sangat pelik

suratan atau kebetulan...?!

(di copy n paste drp blog friendster aku.... bukan plagiarism tau, aku yang blog sindrik suatu maser dulu...sj je paste kat sini... ;p)

Blog on : 16 Jun 2005

"sesuatu yang tak disangka
seringkali mendatangi kita
itukah suratan dalam kehidupan
atau sekadar satu kebetulan
kita asyik membicarakan
persoalan hidup dan pilihan
serta kejujuran semakin berkurangan
masih tiada bertemu jawapan
walau kita dihadapkan
dengan berbagai pilihan
mengapa sering terjadi
pilihan tak menepati
hingga amat menakutkan
menghadapi masa depan
seolah telah terhapus
sebuah kehidupan yang kudus
pertemuan sekali ini
bagi diriku amat beerti
tapi ku bimbang untuk menyatakan
bimbangkan berulang kesilapan"

-kenny, remy & martin-

pernah tak korang betul2 mendalami maksud di sebalik lagu nih...? actually ader banyak maksud tersirat d sebalik lagu nih.... bukan je ader kaitan ngan cinte tapi ader gak kaitan ngan pilihan2 yang ader dalam idop kiter nih sebenarnye.... 1st of all, sebelum aku memulakan bicara aku dengan panjang lebar ingin aku men'dedicate'kan cerite aku nih to a friend of mine yang teraser ngan crite aku nih...ahakz!!so, kepada sesiape yang teraser.... fikirkanlah......!!

ader banyak mende dalam idop kiter yang berlaku sameada sengaja atau tak...sepanjang kiter idop ader je mende yang jadik...mende yang kiter tak pernah expect.. mende yang we never think of it b4...but the question is...is it suratan atau kebetulan...? mende2 yang jadik tuh dah ditetapkan atau pon memang it just be the way it want to be..? i don't know...nobody knows... only ALLAH know.... so, samada mende yang jadik tuh suratan ataupon kebetulan tak kesah langsung... yang penting kiter yang kene buat keputusan untuk menentukan hidup kiter selepas nih...our judgement will be our future...yang penting just follow ur instinct n u will find the true meaning of life... chewah...pepandai je aku nih...heh!!

so, berbalik to 'a friend of mine' punye story....the story is all about this one gurl yang pernah 'menjalinkan' raser 'cinta' dengan sorang mamat nih quite a long time ago...kire time zaman 'monyet' tgh bercinta la.... n one day this gurl raser diri die blom seswai untuk ber'cinta' lalu memutuskan perhubungan diorang... so, selamer tuh tak pernah contact langsung sampaila suatu ari tetibe je camner tah mamat tuh 'contact' balik... n then the question is... is it suratan atau kebetulan...erm, persoalan samada ia suratan atau kebetulan adalah terpulang kepada diri kiter sindrik..klu kiter raser mende tuh suratan...a kind of 'relationship' akan terjalin... but if kiter raser mende tuh hanya kebetulan semata2, a relationship tetap akan terjalin but not that kind of 'relationship'... if u know what i mean la...ahakz!!tp, satu yang aku ingatkan... kekadang ape yang kiter ingat tak betul... so, let it be what it want to be n u will find the true meaning of it....

hidup nih memang susah nak jangka kan..? klu kiter raser ending die akan jadik camnih...die akan jadik camtuh tp biler kiter raser ending die camtuh, ending die jadik camnih plak... betul gak la yang org cakap life is unpredictable...same la gak biler kiter raser kiter dah dapat lupekan org tuh...dah dapat terime ketiadaan org tuh dalam idop kiter...dah tak mengharap pape kat someone tuh....dah bahagia tanpe ketiadaan die...tibe2 je die datang balik membawa seribu harapan... memberi penuh makne...so, camner... time tuh la kiter pk pk pk pk pk n trus berpk adekah itu satu suratan atau hanya kebetulan semata2.... tuh la cam da ending part of the song... "pertemuan sekali ini, bagi diriku amat beerti, tapi ku bimbang untuk menyatakan, bimbang kan berulang kesilapan..." erm, so...to 'a friend of mine' u know who u r... nape hipokrit dengan diri sindrik... ngaku je la yang ko confius semue nih satu suratan atau kebetulan...ko bley tipu aku.. tp ko tak leh tipu diri sindrik...but, y don't u give urself a chance..? a chance to accept someone in ur life...? a chance to make ur life more colourful like a rainbow...? andaikate ape yang ko harapkan tak menjadi seperti yang ko harapkan...let it be...at least ko dah dapat satu experience yang sungguh bermakner dalam diri ko....yang ko takan dapat tanpe mencube...yang ko takan dapat hanye dengan memikirkan kemungkinan2 ianya akan terjadi.............

lain kali plak la aku komen pasal lagu nih dr sudut lain....so, ini je la untuk kali ini... TQ diucapkan kepade everyone out there yang sudi membace blog yang membuhsankan dr aku... baik korang wat keje lain dr bace blog aku..ahakz!!

chiow....!!


by,
Aimi A.Z yang rajin plak nak copi paste sekarang nih

Monday, June 26, 2006

An experience to remember…..

Halu…..gud morning semorang!! saje je bagun awal pagi… cuti dah semakin habis kalau bangun lambat2 nnt maser semakin sket…. So, untuk membanyakkan maser, so menggunakan maser dengan sehabis mungkin…. So, just got back from family day kat BAKAUGRUV, morib. Seriously, satu pengalaman yang tak mungkin aku luper….. maybe this is the once and only experience that I ever had…. Ape pengalaman yang takleh luper sangat tuh..? haha… pengalaman memukat ikan di waktu malam yang gelap… pengalaman berjalan2 di dalam laut di tengah malam…pengalamna mandi di dalam laut bakau yang airnye pasang yang tanahnye adalah selut yang memang teraser geli giler kaki aku nih….eiiiiii……. by da way, itula pengalaman2 yang maybe kali pertama n terakhir….. ok…. So, nak criter la sket pasal mende2 nih….. actually, last weekend, my ‘jalan’ mengadakan family day… biaserela, jalan aku kan bersemangat waja….haha…. ha, by da way, aku yang wat banner for this occasion. Actually, uncle suruh aku wat banner n aku dengan suke hati dan excited nye bersetuju n raser berbangga menjalaskan tugas ini kerana teraser telah diberi kepercayaan yang tak berbelah bahagi oleh ahli ‘jalan’ nih…. Ahakz! Tapi, taklah aku mengharapkan pape sebab raser cam nih satu sumbangan aku la untuk ‘jalan’ aku…. Tapi, aku tak sangka yang banner yang lawa-gak-tapi-tak-la-lawa-sangat yang aku watt uh bernilai RM70….. huhu…. Terkejut aku maser Auntie kasik duit banyak sangat… of course la aku tolak tapi, duit tuh tah camner ader plak kat tangan aku…. Erm, rezeki aku kot….. anyway, tq…..pasnih bley la wat company wat banner je….so, klu ader tempahan, just kal me, ok…..hak hak…. ok, kitorang sampai dalam pukul 2lebih…actually, warga ‘jalan’ nih dah konvoi kul 10.45am pagi sabtu tapi memandangkan abah n umi nak tengok umah yang ader plak org nak sewa tuh, so kitorang pn gerak lambaat sket… sampai2 orang dah start dengar ceramah… after kitorang semayang zuhor, kitorang pon join la dengar ceramah…ceramah kekeluargaan… antara yang aku sempat dengar, kiter (mak bapak anak) kenelah saling memahami satu same lain…so, untuk memahami satu same lain, die ader kajian yang die kater tak semestinye tepat tapi aderlah betul sket….. die kategorikan kajian tuh ikt bulan… ader 4 kategori…. Kategori 1 bulan jan-mac, kategori 2 bulan april-jun, kategori 3 bulan july-september and kategori 4 of course la bulan oct-dec…. actually, aku takla ingat sangat kategori yang lain2 selain kategori aku tapi bley la sket2…. Ok, so untuk kategori 1 orgnye cam sloooooowwwww je….. bukan bodoh, tp slow….. org kater itu, itulah…orang kater ini, ini lah…ahakz! I knew sum1 like that…. Kategori 2 plak jenis yang banyak boipren mahupun gulpren…. Sms sampai pkul 4 pagi…. Sentiaser je ngan hp…..tp, orngnye sensitip…..ya btol!! so, 3rd category orgnye degil, kedekut n pe lagik tah…. N for da 4th category, (iaitu aku) orgnye lebey kedekut dr org yg 3rd category…. Hello, tolong sket aku tak kedekut pon….. pastuh lagik die cakap klu org 3rd category degil, category nih lagiiiiik degil…(hehe…aku degil eh?!) Tapi die cakap diorang nih suke subjek sains n math….(btol gak…..) n diorang nih mempunyai iq yang sangat tinggi (ye ke? Bangga la plak ;p) n biler diorang nih tipu mak bapak very convincing, so kene double-check…..(hmm….?!) maybe la kot…aku pn tatau….hehe…..ok…..so, lepas ceramah kekeluargaan tuh, minum petang n then g la tgk air pasang,….rupenye bukan setakat tgk je, tapi mandi sekalk….ish, ish, ish… ape nak jadik ngan ko nih aimi…? Pantang tgk air…..sungai ke, laut ke, air terjun ke semue nak masuk….. hehe…. Dah la kirenye aku je la ‘remaje’ pompuan yang masuk…. Yang lain bdk2, lelaki ‘remaja’ n bibik2… hak hak…. By da way, abah cabar aku if aku lompat dr platform tuh (which takde pon pompuan besar yang lompat sebab pompuan besar semue tak mandi) abah kasik RM10…. Hak hak……actually, aku bukanlah jenis orang yang “pantang dicabar” nih, tapi sebenarnye aku sindrik yang teringin nak lompat tapi memandangkan xde pompuan at my age yang lompat aku pn malu la nk lompat tapi memandangkan abah suruh aku lompat aku pon ader la reason nak lompat……ahakz!so, aku pn….. dbussshhhhh!! Lompat la aku….. so, RM10 dalam tangan…ahakz! Luper plak nak cakap, kitorang mandi tuh kat air pasang kat bakau tuh…. Tanah selut yang geli nak pijak sebab pantai jauh lagik, pastuh banyak akar2 pokok yang geli… hak hak….sj je nak meraser mandi kat bakau walaupon takut gak ader binatang paper ke……tp alhamdulillah takde ape pon….. ok lepas tuh plak aktiviti biaser n malam tuh BBQ sambil tgk AF…… hehe…. Pastuh dalam pkul 10 malam mulerla aktiviti yang ta pernah terpikir yang aku akan wat… memukat tgh malam….. hmmm…. Dengan melalui selut yang cukup mencabar yang menarik kitorang, tapi sib baik la org tuh dah pesan jalan pakai tumit so tak la prob sangat memandangkan aku pn pakai kasut converse….habis kasut converse aku….huhu……. pastuh merentasi pantai yang gelap gulita menuju ke laut dan berjalan di dalam laut….actually, aku nak gak join memukat ikan, tapi malangnye aku nih kan pompuan n seperti aktiviti lain, takde pompuan yang nak pergi memukat just nak dok tepi pantai jage budak2 je aku pon terbatallah niat aku….aku tggu org yang g memukat kat dalam laut je ngan abah……ngan org lain la of course….lgpn takut gak…..aku kan pendek….nnt org lain tak tenggelam lg nnt aku dah tenggelam…. N aku pon join la org lain kat tepi pantai tggu org bawak hasil….seriusly, banyak giler hasil kitorang hari tuh…. Ader ikan yang bermacam2 jenis, ketam, udang, sotong beberape ekor, n ape tah namer binatang tuh…. Hehe….erm, jumpe ikan buntal….seriusly cam liquid paper kilometrico…. Hehe…. N penutup acara tuh kitorang BBQ lagik sekalik ngan hasil tangkapan…..banyak giler makan malam tuh…..balik pn dak pkul 12 lebih…..esoknye biaser la ader sukaneka…aku ngn kaklala walaupon cam tanak masuk tp banyak gak ar dapat hadiah…hehe…. N yg paling penting treasure hunt kitorang dapat no1… congratulations to ‘remaja2’ pompuan yang tere….hehe….pas sukaneka, ader acara wat rakit…..rakit group aku karam sebelu selamat sampai di tengah tasik…..hak hak… tak kesahlah, yang penting best……hm…..overall, banyak pengalaman baru di samping berkenalan ngan anak2 jiran yang selamer nih aku tak kenal langsung….hehe… raser malu pon ader sebab selamer nih cam nampak pn wat tak nampak je ngan selekeh nye aku nih… ye lah kat umah je pon… hmm, tak kesahlah….. hak hak….. so, hope lepas nih ader lagik mende2 camnih…….n ader banyak lagik pengalaman yang leh aku kutip…. Adios………till next time….!!



by,
Aimi A.Z yang raser so thankful sebab diberi pluang raser pengalaman2 camnih

Monday, June 19, 2006

1 littre of tears.......

hmm, what about this topic..? actually, recently aku layan citer Jepun nih... 1 litre of tears tajuknye.. maybe ramai yang dah tgk n aku memang cam out-dated la... lambat sangat baru tgk citer nih.. ahakz! xkisahlah, janji aku dah tengok pon.... sedih giler citer nih... meh aku citer sket.... citer nih pasal this 15-years-old gurl yang hidopnye normal cam org lain b4 die dapat tau yang die dpt incurable disease apetah namenye spi...no...phi... apetah name sakitnye aku pon tatau.... by da way, crite tuh berdasarkan true story dalam thn 1988 kot.... maser tuh la xde penawar, nowadays aku xtau la plak, since aku pn tak amik medic....so, back to the crite,sakit tuh berkaitan ngan sakit otak la... bukan sakit otak giler, tapi otak yang sakit... ok penyakit nih serang manusia sket2 sampai satu tahap org yg sakit tuh sampai xleh bangun langsung, takleh cakap, n xleh wat pape sebab otak tak dapat terime command yang diberi oleh badan untuk menggerakkan badan. bley dikatakan sakit nih cruel giler la...menjadikan like our body doesn't really belong to us... i can't imagine that... nauzubillah.... simptom2 sakit nih cam org tuh xleh jalan leklok, pastuh slalu jatuh, pastuh sampai tahap nnt ape yang die cakap pn tak paham sangat.... kesian giler kat budak tuh.... anyway, dalam criter tuh budak tuh nama aya... ikeuchi aya... yang jadik cter tuh sedih giler sebab aya nih tersangatlah tabahnye.. asik senyum je.. org tolong die cakap tq.... die try happykan org lain even though dlm hati die... erm, sape yang akan suke biler dapt tau yang die sakit kan...? maser die memuler dapat tau die sakit, mmg ar tak dapat trime... die cakap 'why me'....? tp tulah kn, penyakit bukan kenal saper pesakit die.... tapi seriusly, die dapat fully support from her family and friends... some friends mmg ar biaser la xleh trime tapi at last ok.... tapi, die xsempat grad kat high school die sebab die terpakse masuk disability school... yelah, kat sekolah biaser kan takde kemudahan, pastuh banyk tangga... parent2 lain dah bising kater anak die lambat g kelas, kat kelas silibus lambat sebab kene tunggu aya yang semakin lambat nih, pastuh rsau la anak diorang kene tlg aya naik tangga la, angkat krusi roda aya la.... hmm, aku no komen kat situ... tp, tahlah, maybe la every parents concern 'bout their children mengalahkan raser simpaty dan belas kesian kat org.... i'm not blaming them... aku just cakap je... ok pastuh dlm banyk2 org, ader sorang mamat nih tersangatlah amik berat kat aya nih... sanggup trime keadaan aya yang camtuh.... mamat tuh cakap, "i like u.......maybe" hak hak.... lawk la....erm, by da way, mamat nh memang ader sampai abes crite, walaupon aya dah kasik "love letters" kat mamat nih nak putuskan hubungan sebab aya tau hubungan diorang tak ke mana tp mamat tuh tetap ader. bertuahnye sape dapat laki yg setia camtuh..... by da way, berblik kat kisah aya nih, die nih budak yang pandai.... biler sampa tahap yang die takleh nak bangun dah, die still tak puruh asa. die wat gak rehabilitation wlaupon die tak lart nak angkat kaki die.... die kuatkan semangat... semangat diee tuh yang wat citer tuh lagik sedih... n yg sedih gak biler die try gak gembirekan org lain even die tengah sakit or tgh teraser ngan sumthing.... huhu... mmg sedih la crite tuh...... ha, sampai satu tahap mmg die dah takleh jalan, cakap pon org tak brape nak paham n die pn hampir dah putus harapan untuk idop.... mak die sedarkan die yg there's sumthing yang die leh wat lagik.... MENULIS... memang tetiap ari aya tulih diary bout her lfe pon...n sampai akhir hyat die die tetap menulis...sebab sebenarnye cita-cita aya nih nak jadik someone yang berguna untuk masyarakat, yang mampu tolong masyarakat... n even die sakit n tak larat nak wat pape, die menulis n hasil penulisan die diterbitkan dan dijadikan sebagai dorongan kepada budak2 yang senasib ngan die.... kire secara tak langsung die menolong org lain n tercapai la citer2 die... criter nih pon berdasarkan true story n diary betul si aya nih yang bertajuk '1 litre of tears' memang laris giler sampai brape juta copy aku pon tatau.... at the end memang la die mati, tapi setelah 10 tahun die dapat penyakit tuh... that's mean die mati maser umo 25tahun.... serius sedih giler citer tuh.... so, dapatkanlah d pasaran.... hak hak.... till i write again....chiow...



by,
Aimi A.Z yang kekadang leh ter'emo' gak tgk citer

Monday, June 12, 2006

tipah tertipu....?!

(di copy & paste from my friendster blog... dipost pade 12 may 2005 at 4:43 am....)
just writtin' something that disturbing my mind rite now... erm, takde la... dunia nih kekadang memang tak adil kan? kekadang kiter raser kiter dah jadik manusia yang paling baik tapi hakikatnye org tak raser camtuh... kekadang kiter raser kiter dah jadik member yang paling baik tapi tak semestinye member kiter fikir mende yang same dengan ape yang kiter raser...aku just don't get why member aku sanggup tipu aku..bukan mende yang orang leh cakap 'tipu sunat' tapi mende yang melibatkan life... antara idup dan mati...korang just imagine... one day korang dapat tau yang sorang member korang nih akan di operate.. of course la korang raser terkejut tapi sangat2 berharap yang die akan sembuh....die akan menjalani idop seperti biaser... korang doa siang malam mengharapkan ALLAH akan sembuhkan member korang nih.... korang asik terpikir camner keadaan member korang... tapi takla plak korang raser member korang tipu sebab namenye pon dah member...mende nih bukan mende yang leh dibuat main... ye tak..? pastuh untuk mensahihkan lagik cerite nih korang dapat plak msg dr akak die cakap mende yang samer...cakap member korang nih tgh operation.. banyak2 la doa untuk die...pastuh biler korang tanye camner keadaan die, akak die cakap xtau lagik... abang die belom bitau lagik.... xkesah la..korang pon terus doa n terus berdoa... sampai la 2 ari pastuh korang dapat msg lagik dr akak die yang cakap member korang nih dah stabil dah...2-3 ari lagik bley kuar hospital... alhamdullillah...dah selamat dah kawan korang...pastuh nak dijadikan cerita..korang sms dengan sorang member korang yang lain nih.... tp korang tak cakap pape la pasal member korang yang sakit nih sebab korang menyimpan rahsia die la kunon2 nye... tp, tetibe member korang yang tgh main sms ngan korang nih cakap die ader nampak member korang yang sakit nih 2 ari lepas kat shopping complex ngan kakak die...aik? camner plak bley jadik camtuh... br semalam korang dapat msg cakap dah stabil..lagik 2-3 ari br leh kuar... tp kuar kat oversea la kan...tp, ttbe 2 ari lepas dah ader kat malaysia siap g shopping complex lagik... ha... camner tuh..? ape yang jadik sebenarnye tuh..? ape yang betulnye..? ape yang tipunye...? setelah selame nih korang percaya kat die...korang anggap die sebagai member yang agak baik... korang berkongsi banyak cerite ngan die... die tipu korang ngan mende camnih.... korang leh terime ke...?
erm... yang aku tak pahamnye... kenape die nak tipu aku camtuh..? takan nak simpati dr aku..? takan nak uji sejauh maner kepercayaan aku kat die..? atau saje nak main2kan aku..? sekadar mereka2 cerite supaya aku mengheboh2kan kat orang lain n supaya org lain pon simpati..? entahlah..aku just tak paham...i just don't get it..! kepada manusia2 yang teraser... aku just nak tanye...kenape perlu tipu aku camtuh skalik..? slamer nih aku dah anggap ko sebagai salah sorang drp member aku yang best...yang ader time aku susah.. yang sanggup dengar crite2 bongok aku nih... tp untuk ape ko tipu aku sampai camnih..? untuk ape...? entah lah... biler mende nih jadik aku muler terpikir balik kebenaran cerite ko slamer nih... crite2 yang ko crite kat aku slamer nih.. ko jangan salahkan aku sebab sangsi kat ko...tp tu lah yang aku raser... aku pon mule fikir tentang ape yang ko cakap kat aku slame nih..sebab slamer nie aku raser ko la antare orgnye yang paham aku...tp sekarang aku raser semue yang jadik..semue kate2 dr mulut ko semuenye tak tentu btol lagik...
so..kesimpulannye...salah aku kot sebab percaye kat member... tp sampai ari nih kan... aku masih terpikir2 betul ke die menipu aku..? klu sebenarnye die tak tipu..? erm, maybe sebab sampai ari nih aku tak dapat trime kenyataan yang die dah tipu aku...er...entah la.....!! nak wat pe..?
(best gak kan kadang2 bace balik ape yang pernah jadik kat kiter satu maser dulu...? buleh menambah kesedaran diri sindrik dr maner asalnye kiter n perkara2 bodoh yang kiter wat n org lain wat kat kiter... ahakz!! erm, sekarang nih relationship antara aku ngan 'kawan' aku nih cam biaser2 jer... die pn wat2 tuh bukan die and aku pn wat2 yang aku tak pernah kene tipu.... hmm, tahlah..... biar je lah yang dah lepas tuh lepas..... cumenye aku beringat2 la lepas nihjangan percaya je ape orang lain cakap.......)
by,
Aimi A.Z yang takde mende nak wat sangat sekarang... ;P

Sunday, June 11, 2006

result [PART 2:after]

so, dah beberape hari berlalu lepas aku dapat result aku.... erm, my result not as worst as i expected but not even as good as before... but, overall i'm fully satisfied... erm, maybe rezeki aku dapat camtuh... so, ok la.... aku dapat 3.3+... not that bad n da most important part, aku lulus subjek geotech.... yeah, that's rite babe....!! tu je paling penting.. aku tak dapat status "R".... what is "R"? find it urself... hehe.... ok la i admit it, maybe ader sikit raser frust sebab tak dapat DL, tapi takpelah.... we aim for da 1st class honour... so, mesti kerje keras la pas nih.... go aimi go... i know u can do it....!! tap di sebalik aku berpuas hati terhadap result aku nih, abah plak yang mengamuk....entah la... abah cakap aku bayk main n tu sebab aku xdpt DL... n da worst part, abah frust ngan aku....huhu.... tapi nak wat camner kan...? dh tu rezeki aku....nasib baik la aku xfail, klu tak tatau la camner kan...? erm, yang lepas tuh biar la lepas...leh gak dijadikn engajaran kat aku nih...langit tak selalu cerah, sedangkan matahari pon akan tukar shif ngn bulan biler sampai masernye.... inikan pulak aku nih..... manusia yang bernamer aimi yang memang la tak tentu turun naik idop nye....betol tak...? dah la...nk sambung ngan topic lain pulak.....chiow...!!



by,
Aimi A.Z yg puas hati ngn result tp pelik nape org lain plak frust

Wednesday, June 07, 2006

result [PART 1:before]

serius aku cakap aku sebenarnye tanak langsung tau result sem nih...tah la.. maybe sebab aku tau dah dr awal yang aku tak dapat mencapai tahap untuk diri aku sindrik...actually,xde la aku ader tahap untuk diri sindrik tapi at least aku raser puas hati....tp, da worst thing, aku raser cam ader paper yng sangkut... ala, hope nye semue lepas la....dapat C+ pn dah ok.... tapi tahlah..... camner la ku leh terTAU rsult kuar 8hb nih.... aku tanak tau langsung...serius..... camner nak wat aku luper time 8hb tu time result kuar...? lgpn, 8hb tuh pn ader 'something big' going on.... tp mesti aku asyik ingat and tangan pon mesti gatal nak bukak web UiTM.... huhu.... tahla... xleh imgine brape teruk yang aku leh dapat.... tp tu lah kan...xleh nak salahkan sesape sebab ape result yang aku dapat disebabkan aku sindrik...sebab aku yang malas belajar, asyik nak main game je.... org suruh blajar pn xnk tula teruk result aku....tp, klu le result aku ok tuh namenye memang nasib.... huhu... tp aku raser kali nih nasib tak berpihak kepada aku....whatever it is, just wait n see...nnt aku komen pasal rsult yang aku dpt....chiow....by da way.....doakan aku tau.... Amin...




by,
Aimi A.Z yang malas sebenarnye nak amik tau pasal result

Tuesday, June 06, 2006

at last.....

at last semue yg diharap menjadi seperti yg diharapkan... walaupon not 100% at least 80%.. ahakz! so, mende nye aku dah dapat umah sewa....yahoo...!! jangan jeles.... rajin2 jemputla ke rumah sewa kitorang (to girls only...men xdijemput pon) ahakz!! kitorang 5org je... me, zue, nonie, hanie, n fizah.... semuge kehidupan lepas nih kat umah sewa best.... takde idea nk tulih pe dah... till then, bye!



by,
Aimi A.Z yang tgh xde idea tp buhsan sekarang nih

Saturday, June 03, 2006

setia + kawan = setiakawan

that's not the formula or anything related to it but i just thinking about semangat setia kawan nih... entah la... td abah mempersoalkan tentang semangat setia kawan aku terhadap member2 aku n antara member2 aku terhadap aku...nih semue pasal that damn 'rumah sewa' yang tak dapat2 lagik... ahakz! hmm.... br aku tau betape susahnye nak dapat umah sewa nih....tak sesenang "petik-jari sepuluh mari".... huhuhuhuhu...... entah la....raser fed-up pn ader....(walaupon tak begitu mencarik sangat pn!) hehe... just pasang 'kaki' carikan no untuk aku fon and all i have to do is just to pick-up the fon n call da owner asking whether da 'house to rent' is available or not.... senang kan keje aku tp hasilnye amatlah tak memuaskan...bukan salah 'kaki2' yg dipasang tapi maybe sebab mmg takde rezeki... anyway, thanks a lot untuk semorang yng bersusah payah mencarik rumah untuk aku...i'm very2 appreciate it... nnt aku blanje makan roti canai....hehe.... anyway, berbalik kepada semangat setiakawan nih.... abah mempersoalkan kenape aku nak gak carik umah untuk semorang.. maybe sebab abah tengok aku susah sangat carik umah die kesian kot tgk anak die nih yg tak dapat2 umah lagik or maybe gak die tensen sebab bil fon umah yang semakin tinggi sebab aku asyik kal sane-sini... hehe... whatever da reason is, da point yang nak ditekan'n abah cakap die have been through all of this and he said that biler keadaan jd susah cmnih camner rapatye korang ngan kawan korang mesti akan berpaling tadah...meaning that biler susah sangat carik umah nnt ader yang carik solution lain...carik umah sindrik n lepaskan diri masing2 dan melupakan aku yng bersusah payah nih...and at da end aku yg jadik org yg paling rugi kat whole world.... abah kater kiter maybe ingat kiter kenal kawan kiter tp kiter slalu luper satu mende....luper yang manusia ader time2nye akan jadik selfish n akan grab je peluang kat depan mater kalau keadaan terdesak... if tak terdesak pn camtuh apetah lagik keadaan terdesak....etah la..penat gak la aku berbalah ngan abah td....penat gak la aku convinced abah yang kawan2 aku tak camtuh....aku kenal korang dah lamer, aku tau korang camner...aku tau gak korang jenis yang tak tetap pendirian n adakalanye family korang yg banyak menentukan idop korang (for certain2 org je kot!) tp tahla.... i have a very strong feeling yg korng takan buat camnih for this time...well, maybe 4 this time only but who knows what will happens rite... anyway, ape yang aku nak sampaikan semagat setiakawan mmg penting tapi percaya adanya semangat setiakawan tuh lagik penting...aicececeh.... pandai aku bermadah malam2 nih kan..? ahakz! entahlah... hope everything akan jd seperti yg diracang... maybe mende2 camnih yang menguji sape kiter sebenarnye di mater member2 kiter.... so guys, prove that u'r a true friends of mine.....!!



by,
Aimi A.Z yg try to think positive n beleive in her friends

Friday, June 02, 2006

cuti sem yang dah semakin berakhir....

sekarang ni dah nak dekat sebulan dok kat umah...tp tak la raser bosan pon...banyak je aktiviti yang aku bley wat...comtohnye semestinye tido, tengok tv, main internet, and last but not least MASAK...!! yup.... masak... tak caye ke Aimi A.Z pandai masak..? ahakz!! actually, sebelum start cuti, semorang dok tanye aku ape yng aku nak wat time cuti nnt.... org nk wat praktikal la nak keje la tp takan la aku nk cakap aku nak blaja masak...? what da heck...? nnt org akan gelak n tak percaya plak tuh...sian kat aku kan...so, aku pon cakap la kat orang aku ader "BIG PROJECT!!" and everyone is wondering what is my big project... haha... and today for the very 1st time aku bitau my big project is blajar masak...ahakz!! and aku dah pandai masak...senang idop nnt biler dok kat umah sewa.... hmm.... cakap pasal umah sewa plak...aku xdapat lagik umah untuk disewa... ingat nak dok kat 7 tapi cam dah penuh je... so, kene carik tempat lain yang dekat n senang....hmm.... tgk la camner nnt... aku sebenarnye dah tak sabar nak kemas umah.... tak dapat bayangkan camner la nnt dok umah sewa... entah la.... just wait n see.... so, if anyone ader info pasal umah yang nak disewa.....rerajin la msg aku.....hehe.... sekarang nih tgh demam Af kan...tp aku raser demam AF4 nih tak la seteruk demam AF yang lain2...tah la...cam buhsan2 je... semorang rupe ok n semorang bley nyanyi...so, xde la yang lain yang aku leh tengok....rupe ter'hensem' tanak....suare yang cam lain sangat dr yang lain pon tarak... so, out of 5 aku kasik 2.5 je....sebab average... tatau la plak lepas nih cam tere plak kan...wat ever pon kiter just wait n see....idop nih kan kene selalu meunggu...? erm, aku raser sampai sini je dulu untuk ari nih... anything else tggu my next blog....chaiyo...!!



by,
Aimi A.Z yg sebenarnye byk sgt mnde yang kene wat...
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin