Saturday, July 29, 2006

lamenye x UPDATE!!!

lamer sangat tak update blog... takde kesempatan nak cerite life aku sekarang nih.... tunggu ar nnt umah sewa aku dah ader streamyx nnt rajin la aku update kot... hehe... hmm... life aku sekarang nih buhsan la gak sebab dah start kelas, tapi nak wat camner kan? nih la life seorang student yang terpaksa belajar, belajar, dan belajar... can't wait lagi 1 tahun setengah aku dah grad n leh cr keje.. insyaALLAH.... klu semue b'jalan seperti yang diharapkan la.... anyway, life aku kat umah sewa best la gak... hak hak.... berdikari gitu... tapi yang tak seronoknye sebab none of my friends yang ader transport... so, biler idop mengharapkan transport awam je, susah la sket... memang la 'pendek' langkah tapi tuh bukan our prirority.... hehe... masalahnye nak g kelas pagi tuh susah... erm, bayangkan kitorang kuar umah pkul 7.50pg pon blom tentu sampai kelas on time pkul 8.30 tuh.... hm, nak kene tunggu bas, pastuh tunggu org turun bas sementara tunggu turn nak naik bas yang kadang2 bas dah penuh n terpaksa naik bas lain yang tatau datang pukul bape, pastuh terpakse menguruskan diri sebab org nak turun naik bas yang sesak tuh, pastuh kene tukar bas untuk masuk dalam kampus dan melalui proses yang same cam tadi and akhirnye barulah sampai ke kelas.... hm... jauhkan perjalanan aku n kawan2 aku pagi2 bute sebelum sampai ke kelas.... hmm, aku bukanlah merungut, just saje je nak citer life aku... proposal aku nak kete asik direject je... xpe la, ader rezeki nnt ader la kan... lgpon, biarlah bersusah2 sket dulu.... erm, kelas sem nih no komen.... ok la kot.... tp cumenye tak jumpe banyak org... asik org yang same je... erm, tahlah... bukan tuh yang penting kan, yang penting blajar...hehe.... tp, takde sumber inspirasi tak besh gak kan... hak hak... jangan nak menggatal la Aimi A.Z oi.... ;p kat umah sewa kitorang rajin la gak masak.... belajar2 la menjadi isteri yang solehah di samping berjimat... ;p... tp serius la, memang jimat klu masak sindrik.... tgk la sampai biler kitorang tahan.... hehe...... aku ari nih n semalam tengah tak brape nak sihat sangat... batuk n selsema sket...biler dah batuk2 banyak2 tuh mulelah raser pening sket... tp tetap gak nak minum ais.... biaser la aku kan..? hehe.... teringat plak zaman dulu2 time aku batuk teruk dalam kelas adela org kesian n belikan aku strepsil oren.... hehe.... tp sekarang dah takde... layang la diri sindrik...beli la strepsil sindrik.... tuh la aku tak makan ubat sebab takde 'orang' belikan.... ;p hak hak... gedik kan... hehe... dah la....malas la nak tulih dah.... banyak lg mende nak wat nih... nnt ader maser lagik aku tulis.... ha....br teringat, esok besday noni.... noni dah 22 taun tapi perangai tak macam pon... ;p nnt la aku nak wat spesel wish untuk noni dlm blog nih... klu sempat la..... ok la....till i write again.... ;p


by,
Aimi A.Z yang tengah tringat 'strepsils oren' ;p

Wednesday, July 05, 2006

friendship...?!

(nih pon di copy n paste drp blog friendster aku.... sm cm ari tuh, nih bukan plagiarism tau, aku yang blog sindrik suatu maser dulu...sj je paste kat sini... ;p)

Blog on : 9 Jun 2005


"Friendship...is not something you learn in school.But, if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything."
-Muhammad Ali-



tp kan...sampai sekarang aku masih tercarik2 the true meaning of friendship...biler aku raser aku dah tau da true meaning of friendship, ttbe je dat friendship turns into something else...turn into something dat i never imagine b4..erm, entah la...aku pon tatau...kekadang biler dipikir aku raser aku dikelilingi oleh org2 yang aku anggap kawan...aku dikelilingi oleh org2 yang manganggap aku kawan...tp, apsal org slalu cakap there is a different between member, kawan and sahabat... so, if friendship is per'sahabat'an, so is the term per'kawan'an and per'member'an exist..? erm, i don't think so n i really don't know... now let me just tell u ape pendapat aku untuk this 3 term.... semue orang ader pendapat sindrik...so, this is what i think... aku raser member refers to someone yang bley kiter cakap samer 'kepale'... yang selalunye bersamer kiter di saat2 kiter senang... yang bersame2 kiter di saat kiter enjoy... yang bersame2 kiter untuk mencube something yang baru.... pendek kater member nih someone dat we lough with... kawan plak....kawan adalah orang yang kiter kenal kat maner2 ajer...kat kelas...kat kolej...kat sekolah...kat tepi jalan..kat tengah jalan... kat dalam bas....kat dalam lif... whoever dat talks to u n lebey kurang samer umo ngan kiter aderlah kawan kiter...whoever dat know ur name is ur friends...dat's my general description 'bout kawan...tuh la sebab aku raser aku banyak kawan...sebab ramai org tau namer aku aimi.. hehe...bley tak camtuh... n sahabat is hard to describe...but i think sahabat bukan saje ader kat sisi kiter maser kiter senang tapi selalunye berader kat sisi kiter maser kiter susah...kat sahabat la selalunye kiter citer mende yang kiter tak selalunye citer kat org lain...sahabat gak la yang paham kiter biler kiter really need someone yang understand kiter...sahabat gak la yang pinjamkan telinge die untuk mendengar semue luahan hati kiter...and kat sahabat jugakla kiter citer ape je yang terbuku kat hati kiter tampe selindung dan tanpe rahsia...so, maybe dat's y only the term persahabatan je yang ader dalam kamus...no per'kawan'an.. no per'member'an... sebab dat's no secret between 'sahabat'...no lies...tp kan...hakikatnye susah sebenarnye nak carik seorang sahabat...sebab bukan senang kiter nak share rahsie kiter....bukan senang kiter nak carik org yang btol2 boleh dijadikan sahabat...sebab if we just ramdomly pick someone to be our 'sahabat' we are in a very big trouble...ye la...klu tersalah pilih tuh la cam yang aku cakap tadik... friendship will turn into something dat we never imagine b4.. what is it...? just think it urself...

kesimpulannye..aku pon tatau ape yang aku merepek nih...mungkin aku nak wat kelas bahase kot...pelajaran kiter ari nih ialah beza antara member, kawan dan sahabat...

sekian, terima kasih.


by,
Aimi A.Z yg terpikir "i like this blog"....

Tuesday, July 04, 2006

just wondering.....who is Aimi A.Z...?!

entahlah...... tetibe je terfikir tentang kejadian diri aku... bukan pasal kejadian diri yang dicipta oleh ALLAH.... tuh bley jd syirik tuh... but, just wondering pasal aku sindrik...Aimi A.Z.... namer yang memang kecik kat dunia nih.... klu tanye org, brape sangat la yang kenal Aimi A.Z nih except for my family n friends la.... terpikir2 ape sumbangan aku untuk dunia nih, ape kepentingan aku untuk dunia nih,.... ok la, if nak cakap pasal dunia memang tersangat la besar, tapi cube kiter cakap pasal sumbangan aku terhadap org2 yang mengenali aku....? tah la, aku nih pantang pk sket, klu pk mesti la pk yang bukan2.... tuh sebab selamer nih pon aku malas nak berpikir... biar semue nye go with da flow.... tp since aku pon dah ter'pikir' saje je la aku nak share my thoughts with u all.... sekarang nih pon 'emosi' aku tgh terganggu... hehe.... entah la, selalu sangat aku pk yang org kawan ngan aku bukan sebab diri aku sindrik... aku selalu pk yang org kawan ngan aku sebab diorang ader kepentingan sindrik or the exact word ader motif tersendiri.... hmm, aku tau aku tak patut pk camtuh, tak fair kat kawan2 aku yang memang kawan ngan aku sebab aku sindrik... tapi, tahlah, for this time, can i say whatever that cross my mind...? plz..... i don't want to be hypocrite as well as i also don't want to lie to myself.....tp tu la yang aku raser.... kekadang teraser kawan2 tuh muncul time aku leh tolong diorang tak kesahlah tolong pe pn... dr yang sekecik2nye sampaila yang sebesar2 nye... hehe... besar la sangat kan...? tapi tulah, mungkin tuh adat berkawan... mungkin tuh adat manusia..... mungkin aku pon samer camtuh memandangkan name pon aku nih manusia.... tapi aku raser, sampai biler2 pon persoalan nih tak akan terjawap n akan still menjadik tanda tanye kat diri aku sindrik...."siape Aimi A.Z di mata orang lain..?" maybe ader org yang akan cakap, ele ingat die tuh bagus sangat, tere sangat ingat org nak mintk tolong die sangat... erm, bukan camtuh sebenarnye... sebenarnye cam teraser yang diri nih dicarik time susah je, but biler senang senyap sunyi.... entah la.... aku pn tatau... tuh la aku malas nak pk...biler pikir banyak2 nih la jadiknye...mengarut tak sudah2... k la...chiow....


by,
Aimi A.Z yang raser sebelum lebih banyak mengarut baik STOP takat sini
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin