Thursday, November 30, 2006

nak keje ke xnak....?!

this question arrise biler tetibe je farah cakap ader keje kosong, jadik customer service, from mon-fri, 8am-5.30pm, gaji RM800.... hmm, berbaloi la RM800 untuk keje angkat fon je n keje offine hour plak tuh.... tapi tahla, if aku keje abes la cuti aku camtuh n aku tak dapat yang projek2 di maser cuti....sebab cuti pon xlamer.... hmm, sebenarnye aku yang ngengade kot... hehe... memule memang aku rase confirm tanak keje, tapi biler abah cakap "takyah la keje" aku tetibe je raser nak keje..... n biler abah dah cakap "ha, kejelah..." tetibe plak aku tanak keje... biaser la aku memang camnih.. ape yang orang tak kasik tu lah nak, biler orang dah kasik tuh xnak plak....gedik btol la... ahakz! hmm, camer nih... actually farah nak jawapan semalam tp pagi nih aku tak abes pk lg... ahakz!! hmm.... actually, yang abah tak kasik keje tuh die cakap suruh aku tolong die wt satu projek nih... seminggu die kasik RM100 n kire sebulan RM400 la... memang la lagik sket tapi kire aku dok umah takyah pikir pasal duit makan ke duit mende ke... pastuh plak tak ikut office hour...dalam 3-4 jam je sehari kat umah plak tuh tak la cam tensen sangat.... entertainment kt umah nih pon best.... hmm, tetibe je aku raser aku dapat jawapannye.... btol gak kan...? baik la aku wat projek kat umah nih drp keje.... leh bercuti gak... leh wat projek2 lain gak.... hmm, btol gak tuh....hmm, k la.... aku nak g sms farah nih.... chiow...!!


by,
Aimi A.Z yang tetibe je dah dapat jawapan untuk soklan sindrik....

Saturday, November 25, 2006

Coretan di akhir semester..... ;p

tajuk pon dah melambangkan betape seriusnye perbincangan untuk kali nih...ahakz! actually nak wat review n comment tentang subject2 yang dah amik sem nih n expected result... nnt biler dah dapat result kiter compare sejauh maner Aimi A.Z dapat meramal maser depannye... ;p
KJC418 : Advanced Reinforced & Prestressed Concrete (3.0)
  • about this subject, quite ok kot.... soalan final ok, takla susah sangat tapi 2 out of 4 question aku tak brape confident... sebabnye? aku terlupe rumus nak carik torsion untuk soalan satu n untuk soalan 3 plak aku dapat terkeluar chart... so, i know something wrong sumwhere.... untuk carry mark plak tak dapat nak predict tp overall aku raser aku akan dapat B+ (hmm.....?)

KJC423 : Civil Engineering Hydraulics (3.0)

  • subject ni plak raser cam tak berape nak leh survive je.... maunye idak, carry mark sket sangat.... 16/40... hm, memang ingat leh repeat nih tapi nasib baiklah final exam cam leh wat... tapi tatau la btol ke tak nye..... mungkin agak keterlaluan tapi aku bajet aku dapat B-

BMD451: Mandarin Level 2 (2.0)

  • subject mandarin nih satu2nye subjek yang aku confident..... so, paling kurang pon aku bajet dapat A-... tapi klu tak dapat..? huhu.... dah takde harapan la dah... ahakz!!

KJC511: Numerical Analysis (2.0)

  • numerical....? erm, jujurnye aku raser aku fail subject nih... entah lah, tanak la cakap nnt fail betul2 kanga.... erm, takde lah tapi test aku fail.... satu test tuh dapat 3/25... semuenye gare2 tersalah formula... nak wat camner kan... aimi A.Z nih memang lemah mengingat formula2 nih..... tapi harapan aku dapat C+ pon jadi lah....

KJC516: Engineering Economics (3.0)

  • erm, ngan sulaiman memang korang tak akan dapat predict ape yang korang akan dapat... mule raser cam nyawa2 ikan tapi rasernye cam projek selamat kan semue..... aku raserla ngan daya usaha aku yang tak berape nak berusaha nih, dapar B pn alhamdulillah....

KJC517 : Research Methodology (2.0)

  • nih lagiklah tatau dapat ape...dengan Test 1 aku dr. Midah hilangkan tatau kat maner apelah nasib aku nih... tapi harapan aku tggi la gak untuk subjek nih... mungkin B+... hehe....slamber......

so, klu ikut result yang aku predict nih, cam akan dapat 3 lebey sket je...nnt esok aku kire...malas nak amik calculator... hm, matilah aku camnih...... klu dapat result lagik teruk dr nih pon susah gak... hm, tah la... just wait n see...................

by,

Aimi A.Z yang dah ngantuk sesangat...

Wednesday, November 15, 2006

OPEN HOUSE & PORT DICKSON

Part I: OPEN HOUSE

alkisah bermulanya pade 11hb november 2006 bersamaan 19 syawal 1427H yang lalu... wat open house just for my friends and my siblings friends... and memandangkan buat BBQ, dah baunye termasuk dalam rumah jiran2 maka haruslah mengajak jiran2 rukun tetangga... orang lain memang tak ajak... kawan2 yang aku ajak pn kawan2 yang terpilih sebab klu nak ajak semue memang terlalu la ramainye kawan aku... ahakz!! kepader kawan2 yang tak terpilih untuk kali nih, aku akan pastikan lain kali korang akan terpilih... ;p semuenye berjalan tersangat la lancarnye, makanan pon cukup, orang pn nampak hepi (tapi klu nak tny orang hepi ke tak kene tanye kawan2 aku la!) n walaupon aku cam tak cukup tangan ngn kaki tapi ok la.... puas hati... n nih ader sket gambo aku upload...takla banyak sangat gambonye sebab cameraman nye malas sangat...asik makan gaji buta je... ahakz!!

orang 'kuat' di sebalik kesedapan ayam BBQ











kekenyangan selepas makan kot!











kaklala n her friends....
it's my turn with my friends...! ;P


Part II: Port Dickson
Lepas je semue tetamu2 undangan dah balik, aku tanpe dirancang2 tetibe je sampai kat PD tuh... actually, abah memang g OT but tak lah dirancangnye aku mgikut tapi dah terikut dah pon.... hehe... dengan meninggalkan keadaan rumah tuh membuatkan kaklala beraser berang ngan aku...ahakz!! takpe la kan nak wat camner.... PD best, enjoy je tak sedar ader final exam yang menanti....ngan naik banana ride, mandi pool n mandi laut, main game tah bape hinggit abes and juast hangging around kat suite... lupe nak cakap kitorang dok kat suite... selalu tengok citer The Suites Life of Zack & Cody tapi nih leh tukar The Suites Life of Aimi A.Z... hak hak... xdelah, sj je... so, tuh jer story mory untuk ari nih....sambung len kali...chiow.....
by,
Aimi A.Z yang tengah teraser bahagianye idop... ahakz!
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin