Sunday, December 31, 2006

2006: in memory

raser cam baru semalam aku tulis pasal end of 2005 sekarang nih aku tulih pasal 2006 yang dah abes plak... cepat giler maser berlalu sampai aku pn tak berape nak sedar secepat nih maser berlalu....so, nih antare mende2 yang jadik in 2006.....

Januari
penat dah aku pikir ape yang jadik bulan Januari, tapi takleh pikir la... mungkin aku menjalankan idup yang normal dan seperti biaser berazam nak menjadi manusia yang bergune.... azam taun baru ler katekan... :P
Februari
bulan nih g Penang agaknye.. aku pn tak sure bulan nih or bulan march.... hehe....
Mac
bulan nih pn bulan yang normal...aku tengah blajo bersugguh2 agaknye....!!
April
maser nih dah nak abes sem 02 degree aku... so, ikut farah nye class trip berkelah kat Gabai... on da way balik dr Gabai singgah makan durian... emmmmmmmmm... sedapnye... haha...
Mei
dah start cuti sem.. g ikut trip orang lagik g Sarawak.... and at da end of the month g anto ihsan masuk MMU melaka.... so, stay in Malacca for 1 night....
Jun
Cuti sem lagik... start carik umah untuk sewa sebab dah tak dapat dok kolej.. pastuh blajo masak untuk memenuhkan aktiviti di maser cuti... g family day kat Bakaugruv, Morib..... best!!
Julai
cuti dah abes, bermulenye kehidupan di umah sewa kat shah alam...... teraser cam independent sket... hehe....
Ogos
g tengok PGL the Musical kat istana Budaya...
September
maser nih cuti mid sem... g trip ke cameron highlands ikut umi bawak anak2 murid khas die.... banyak mende yang aku blajar maser g saner.... blajar tentang kejadian manusia yang tak perfect and nasib budak2 khas nih yang tak samer cam nasib kiter yang normal nih.... percayalah, kiter nih antare org2 yang bertuah dan patut bersyukur kerane dilahirkan normal...
Oktober
hari raye.... raye yang best dr taun2 lepas sebab duit raye lebey... ahakz!
November
dah nak abes sem 03... wat open house sempena hari raye n pegi P.D....start cuti sem...
Disember
bulan nih la...:) g Johor Bahru, dapat result yang mengecewakan tapi dah dapat terime, n raye haji......
* * * * *
banyak gak mende yang jadik taun 2006 nih...banyak gak trip n ader gak trip yang terlupe nak taruk....2007 esok je, tapi azam tak tanam lagik...azam taun 2006 pn terlupe dah amende.... hahahaha..... ok la, azam aku taun 2007: "tanak malas2 dah, tanak asyik main game je, nak blaja rajin2 n nak tebus balik kekecewaan selame 2 sem nih... lagik satu, nak carik aktiviti yang lebey bergune untuk maser lapang...." yelah, taun 2007 nih la yang menentukan aku grad dengan cemerlang atau tak yang akan mengubah nasib aku selame2nye.... so, Aimi A.Z.... chaiyo3x... teruskan usaha....jangan putus asa......:P
by,
Aimi A.Z yang raser semakin bersemangat nak memulakan taun 2007...

Saturday, December 30, 2006

Selamat Hari raya Aidiladha...!~

So, sempena malam nih malam raye, aku nak wish kat semue kaun muslimin serta muslimat, kaum keluarga, sedare mare, rakan2 dan juge musuh2 sekalian alam tuh
Selamat Hari Raya Aidiladha
Semoge hari raye qurban nih menginsafkan kiter dan membuat kiter berpikir pengorbanan2 yang patut kiter lakukan untuk mencapai sesuatu dalam hidup kiter.... tak semue mende kiter buleh dapat dengan senang... ade mende2 nye yang memerlukan pengorbanan dan semuge pengorbanan2 yang pernah kiter lakukan mendapat balasan yang setimpal drp Allah S.W.T.... insyaALLAH..........
by,
Aimi A.Z yang teraser kebesaran Allah S.W.T

Saturday, December 23, 2006

kate2 semangat.....

Oleh kerane result yang aku dapat sangatlah teruk dan mengecewakan, ramai la kawan2 yang bagik kate2 semangat... tuh sebab aku suke bitau kawan2, cepat sket aku nak recover dr ke'frust'an+ke'sedih'an....tuh sebab aku selalu hepi, sebab aku ader family & ramai kawan2 yang bley tlg aku biler aku raser sedey+down... so, u guys...thanks a lot for helping me to recover from da frustness and for supported me and thanks a lot to be my families & friends........
So, untuk sesape yang tengah raser sedih+frust sebab result yang teruk especiallynye, aku nak share sket kate2 semangat yang diberi kat aku....A friend of mine cakap......
"Kalau kiter tak jatuh, kiter takan blajar camner nak bangun"
Ader member aku lagik sorang nih plak cakap, mungkin kiter diberi result begitu supaye kiter tau camner rasenye dok kat bawah...asik dapat 3pointer je...btol la tuh..nih semue dugaan dan cabaran yang jadikkan kiter a better person..klu tak kene uji camnih nnt kiter akan raser megah diri and tatau ape perasaan org biler ader kat bawah... n sampai satu tahap nnt klu kiter xpernah raser down camnih n tetibe je kiter jatuh nnt pressure giler sampai memang leh jd giler....so, sebenarnye deep inside aku bersyukur sangat2 sebab aku jatuh time2 camnih biler aku masih ader maser untuk bangun balik.....n aku masih ader maser lg untuk mengkaji kat maner silapnye and at da same time improved myself.... so, to anyone out there yang tengah frust & kecewa dengarla cakap aku nih... takde maknenye menyesal kat mende yang dah jadik, jom la kiter same2 improve kan diri, blajar b'sungguh2 next sem, n buktikan to urself that we are not stupid n we r 'big' enough to learn from the mistake....chaiyo2......!!
by,
Aimi A.Z yang beraser bersyukur dengan ape yang dimilikinya

teka-teki teka-tekuk...

Ari tuh main teka-teki ngan wardah...so, raser nak share plak sebab teka-teki yang kitorang berteka-tekikan sangat la lawak bongok..ahakz!!

  1. Burung pe yang tak bela anak? belatuk=bela atuk
  2. Binatang ape muke macam gajah? anak gajah
  3. Tikus ape ade 2 kaki? Mickey Mouse
  4. Itik ape ader 2 kaki? Semue itik ader 2 kaki
  5. Singh ape yang ader satu je kat Malaysia? Jaswant Singh=Just One Singh
  6. Haiwan ape yang ader 2 huruf je? Udang=U dan G
  7. Mi ape paling berat? Mi wantan=Mi One tan
  8. Kalau semue binatang jd monyet, monyet jd ape? Jadi banyak la....
  9. Lembu ape yang carik2 pn x jumpe gak? Lembu yang hilang
  10. Banyak2 bas, bas ape yang pandai? Bas sekolah ler sebab die g sekolah
  11. Banyak2 mi, mi ape yang berais? Milo ais
  12. ahmad bin abu, kambing bin ape? kambing BINatang
  13. Maner lagik tua, motor ke kete? moto le sebab die pakai tongkat
  14. Apsal baju Superman ketat? Sebab kat baju die kan tulih S maknenye saiz S
  15. Ape die naik cepat, turun lambat? Hingus

hahahahhaha........teka-teki bongok giler... ader banyak lagik...nnt aku carik lagik k? chiow...!

by,

Aimi A.Z yang dah tak lerlarat2 nak gelak....

Thursday, December 21, 2006

Result Sem03/2006

so, result dah kuar n agak mengecewakan untuk aku.... mungkin sebab ari nih asik dengar good news je, so tibelah maser untuk bad news... yang tak best nye sebabnye dapat tau resultnye time hari bersejarah aku nih tapi bukan sebagai hadiah....hehe... oklah, to be honest aku just dapat 2.96.. the worst result yang pernah aku dapat sepanjang degree mahupn diploma... sem lepas aku dapat 3.3+ pn abah dah mengamuk inikan plak aku tak dapat 3.... hmm, tadi pn aku tatau camner nak kasiktau abah, nnt ngamuk plak org tua tuh dah la nak g makan sempena aku umo 22 tahun nih... tapi, aku kuatkan semangat cekalkan ati gak bitau abah result aku sebelum g makan.. aku tanak lepas makan baru bitau.. nnt aku raser bersalah.. aku siap cakap lagik "result dapat dah... teruk.... tapi, klu tanak bawak celebrate birthday pn xpe" hehe... punye la takut... n kali nih abah tak ngamuk.... nasib jugak ari jadik aku ari nih kot.. ahakz!! cumenye abah frust+kecewa+sedih...cam la aku tak raser camtuh.... huhu.... sedey giler.... tapi sekarang aku dah leh terime... sape suruh aku yang malas blajar.... lagipn, takde rezeki kot... biar je la... ha, ari tuh aku ader tulih blog coretan di akhir semester aku ader tulih result yang aku expect.. nih aku bezakan ngan ape result sebenarnye tengok sejauh maner tersasar...
KJC418 : Advanced Reinforced & Prestressed Concrete (3.0)
Expected= B+
Actual= B+
Comment: Tepat seperti yang dijangke.... :P
KJC423 : Civil Engineering Hydraulics (3.0)
Expected= B-
Actual= C
Comment: Huhu... Mesti sebenarnye aku ingat je aku leh jawab tapi aku salah fakta ke mende ke... sib baik lulus.... :(
BMD451: Mandarin Level 2 (2.0)
Expected: A-
Actual: A-
Comment: yea yeah...............wo hen congming...!! :P
KJC511: Numerical Analysis (2.0)
Expected: C+
Actual: B
Comment: Alhamdulillah....sib baik tak fail... TQ Puan Azinoor... :D
KJC516: Engineering Economics (2.0)
Expected: B
Actual: B-
Comment: Oklah nih... asal tak jumpe Encik Sulaiman al-Attas tuh lagik sem depan.. ahakz! :(
KJC517 : Research Methodology (2.0)
Expected: B+
Actual: B+
Comment: kan aku dah cakap...mesti Dr Midah kasik aku B+ nye.... :P
KJC517 : Material & Structural Laboratory II (1.0)
Expected: (terlupe ader lab nih ari tuh....hehe...)
Actual: B
Comment: Kecewa la gak..ingat leh dapat A... huhu... :(
sebenarnye banyaknye yang menepati sasaran...tapi, tetap raser kecewa......hope sem depan ngan sem lagik satu tak menutup peluang aku nak dapat 1st class honour.... doakan aku yea kawan2..... semoge aku semakin rajin sem depan dan dapan menebus kekecewaan sem nih.... insyaALLAH.............
P/S: suke ati je aku bitau result kat sini.... tak kesah pn sebenarnye.. ahakz!!
by,
Aimi A.Z yang kecewa tapi dah dapat terime result yang tak best

it's my birthday....

i'm 22.... cam tak caye je, tapi tulah hakikatnye... i'm 22...!! orang lain dah nak masuk 23 dah tapi aku baru nak masuk 22... tapi takpelah, at least aku awet mude... hehe.... so, my wishes on this special day:-
  1. i wanna be happy for da rest of my life
  2. i hope to be a professional engineer with tittle IR in front of my name in 5 years time
  3. i hope that I will grad with 1st class honour

tuh je main 3 wishes...yang lain banyhak lagik tapi rahsie le...takan nak reveal semue kat sini.. tak best la plak.. ahakz!! so, wishing me a very BOOMbastic birthday and hope that all of my dream come true... insyaALLAH....

by da way, thanks kepader semue kengkawan yang wish.... it's da thoughts that counts... :P tapi tahun nih cam dapat kurang wishes drp taun2 sebelum nih...mungkin aku dah semakin kekurangan kawan or kawan2 ku semakin melupakan aku or mungkin gak kawan2 ku tanak wish kat aku sebab aku yang suke xnak wish kat orang...ha, padan muke aku sindrik...ahakz!!!!!

by,

Aimi A.Z yang tengah bergumbira di saat melangkah ke alam 22... aiceh!


Tuesday, December 19, 2006

2 hari bergelar babysitter

tak pernah2 terpikir aku akan menjadi babysitter walaupn just untuk 2 hari.. semuenye bermule biler maser kat kenduri jiran sebelah umah aku nih.... umi sembang2 ngan jiran2 pastuh sj je la cakap aku tengah cuti n kaklala tgh menganggur sekarang, so, klu ader pape keje tuh bitau la... jadik babysitter ke... ha.... tulah sebabnye pade suatu petang yang suram, (hehe....) ader sorang jiran aku datang umah tanye "leh tak jage anak akak" what?? nih umi la nih gatal mulut... ish..... akak tuh anak die 6orang tapi yang paling besar, darjah 3 kot duduk ngan nenek die kat kampung and yang kecik sekalik dalam 2 bulan duduk kat umah jiran depan tapi orang tuh tanak anak2 die yang lain sebab yang lain tgh nakal... maid plak 2 ari je dah cabut lari and all this while diorang dok ngan akak sedare diorang but akak sedare diorang tuh baru balik kampung sebab ader interbiu....so, terpakselah die carik orang lain nak jage anak2 die tuh....so, tinggallah 4orang budak2 kecik yang berumur 6thn, 4thn, 3thn, n 1thn setengah....huhu, 4 sekalik tuh....budak2 tuh ok...baik2 je comel plak tuh.... aku pon bukan jage sorang2...kaklala, wawa, n aizat pn turun padang jage.... huhu...... xpernah aku wat keje2 membasuh berak budak n nih for the 1st time(i think), aku basuh berak baby..... huhu........ xtatu la nak cakap camner aku raser.....raser busuk...hak hak..... pastuh mandikan budak2 tuh... yang 2 orang tau mandi sindrik tapi 2orang lagik mestilah kene mandikan... what an experience... yang 1st day tuh umi takde kat umah so kitorang kene wat semue but 2nd day umi dah ader kat umah so umi la yang basuh berak budak tuh, so tak kesahlah....pastuh budak2 biaser lah bukan tau malu, nak kencing ke nak mandi ke main bukak je baju semue.... aku yang malu... hehe.... erm, actually ingat akak tuh suruh jage anak2 die sehari je pastuh esoknye die anto lagik...eh, camner tuh... biler tanye die cakap ingat nak suruh jage samapai abes dec... huhu... lamernye..... bukan tanak, tapi keje nih ikut office hour... budak2 tuh memang tak nakal tapinye dok ngadap diorang je la.... tak jadik keje lain... n then kitorang nak kuar ar nak shopping la nak tengok movie la nak main bowling la camner.....? so, terpakse lah mematahkan hati akak tuh cakap kitorang takleh jage anak die... memang sian sebab die cakap susah nak carik orang jage sekarang tapi sian lagik if nnt anak die tak terjage kitorang.... sekarang nih tatau la die anto budak2 tuh kat ner.....hmm...takpe lah....pandai la die kan...? so, to angah, nana, aufal and miza............ingat kak Amy tau.... :P

nih lah budak2nye yang comel2 belaka.... sib baik la ader koleksi anak2 patung kat umah nih, leh gak kasik diorang main....

by,

Aimi A.Z yang tak sangke akan jadik babysitter

Wednesday, December 13, 2006

family days out...

semalam g kuar ngan umi, kak lala, nie, & aizat... g mines main boling... hak2... lamer giler dah tak main boling...tangan pon cam senget je..... tak tere langsung...aizat lagik tere dr aku... hehe... malu je lah... apelah aku nih kan... anyway, ader satu lagik cite malu yang jadik semalam... selame nih aku dok kutuk2 orang yang wat camtuh tapi semalam aku plak yang ter'buat' camtuh... tulah, padan muke sape suruh slalu kuutuk org..? nak tau pe..? hak hak...... BOLA BOLING AKU TER'PEGI' BELAKANG..... malu siot... sampai terduduk aku nye malu tuh.... actually maser tuh dah lengoh tangan sebab maser tuh dah 3rd game.... jari2 aku plak tak dapat tampung, tuh yang terlepas...hak hak...... serius malu........ huhu... tapi tak kesahlah, ahakz! actually, banyak snap gambo tgh main boling smalam.... tapi malas nak g transfer dr dalam camera....so, nnt je lah aku upload k...? chiow.....

by,
Aimi A.Z yang tgh malas
* * * * *
(update: 19 Dec 2006@ 8:27 am)


aku yang terduduk sebab malu lepas bola aku ter'pegi' belakang.. huhu....


orang suruh main bowling la, bukan suruh tangkap gambo.. heh!





Monday, December 11, 2006

CINTA

saje je poyo2 nak review filem cinta nih memandangkan aku dah tgk..... hehe... klu korang blom-tgk-citer-nih-tapi-nak-tengok-tapi-tak-suke-orang-citer-sebab-nnt-tak-best-la-biler-tengok-citer-tuh diharap abaikan jelah blog nih... :P



CINTA#1


about this gurl yang dr maner tah datang KL carik boifren die. cam boifren die ader kasik add tempat keje die but when this gurl carik boifren die takde plak kat situ... n nak jadikan lagik tragis, on da way kuar dr pejabat tuh kene ragut la plak... dah la takde pape... n then, tah camner die ter'pegi' pejabat Pierre sebab Pierre nih keje kat advertising company as journalist... tapi daif giler die nye company...hehe.... kununnye gurl nih nak publish la nak carik her-missing-boifren nih sebab kunonnye boifren die sorang je leh tolong die... but in da same time die nih takde duit n all da stuff apatah lagik tempat tinggal so dengan baik hatinye Pierre nih bawak this gurl g umah die cam kat umah setinggan kat Abdullah Hukum yang banyak tren-> KTM, LRT lalu... hak hak... tapi dalam citer nih cam Pierre baik giler r tak wat pape pn kat gurl tuh n dalam maser yang samer pn die suke kat dat gurl.... tapi sebenarnye dat gurl mengandung anak boipren die.... hmm, lelain tgk sindrik....... :P




CINTA#2


nih plak citer pasal suami isteri nih...diorang 2orang nih suami isteri ader sorang anak yang cute pn... bukan tak bahagia, bahagia je tapi tah nape isteri die 'jumpe' orang lain..... hmm, dah suami baik isteri plak wat hal..... macam2 orang kan... n memule memang suami die takleh accept sangat tapi lastnye die accept gak isteri die dah g sebab die kate "A little girl taught me, love means letting go"...... hm.......

CINTA#3

pasal isu orang yang berlainan darjat kot....eizlan yusuf tuh cam kaye raye n glamour gitu tapi fasha just pekerja kat MPH je.... erm, ingat cam tak kesah je but one day biler ader press conference press2 tuh tanye la eizlan ape hubungan die ngan Fasha n die cakap takde pape.. n die cakap cam there's no gurl yang dapat kacau idop n career die... hm.... luper plak.... maser kat maner tah ader press terserempak ngan diorang diorang and maser tuh plak diorang tgh holding hands n then guess wat.... eizlan yusuf terus ke lepaskan tangan n jalan laju2 kunonnye tak kenal fasha... tak gentleman langsung.... tapi ending nye maser eizlan nak pujuk fasha balik die plak yang jadik "hopeless romantique" sebab melutut kat dalam tren... mule2 die cakap kawan die yang hopeless romantique sebab kasik tau satu dunia yang die sayang awek die... hehe.... kan dah kene batang idong sindrik... ..


CINTA#4
nih plak cam dr perasaan kesian aku raser.... hmm, fatimah abubakar tuh jadi Rubiah.,... bukak kedai makan... n rahim razali as cikgu elyas satu ari tuh datang makan kat kedai rubiah nih... actually die bukan la nak g makan tapi die carik kedai Chong nak baik jam... kedai rubiah tu lah dulu kedai Chong but Chong dah pindah ganti lah ngan si kedai Rubiah... ok lah, tak kesah lah... n then ari ke-2 tuh die datang lagik kedai rubiah nih and suddenly die cakap balik dialog yang die cakap semalam tuh... "mana Chong, saye nak baiki jam saye" lebey kurang la tapi cam pelim je kan dah cakap semalam Chong dah pindah.... hm, rupenye die sakit Alzheimer... mende ari nih esok die lupe... erm, sian la.... n.... sebab sian tuh gak la si Rubiah tuh jage Cikgu Elyas nih....

CINTA#5

and last but not least pasal percintaan adik beradik.... que haidar ngan nanu... sori, suddenly ader problem occur maser nak upload... so, takde gambo.... so, alkisahnye nanu nih kakak kepade Q. nanu b'cinte ngan suami orang n ader kerja besar semue la... Q nih plak walaupon ader ijazah just melukis kat tepi CM..... Nanu nih marah la dik die wat keje camtuh.... pastuh nanu nih tuduh Q isap dadah la sebab makin lamer Q makin kurus... sebenarnye die sakit.... rupe2nye Q sakit hati n nanu yang derma hati die kat Q.... tapi sedihnye nanu meninggal and Q ang sihat sejahtera.....

tulah review yang panajng lebar tapi tahpape je dr aku....overall, citer nih Ok untuk filem melayu n umi cakap die kasik 4 setengah bintang.... tapi aku ingat nak kasik 4 bintang je..... best tapi tak cukup perise sket lagik... hehe..... 4 bintang tuh dah tinggi gak la tuh..... ha, macam2 cinta ader dalam citer nih, even cinta environment pn ader... tapi satu je takde... CINTA kepada yang MAHA PENCIPTA..... sepatutnye diorang leh gak tambah untuk melengkapkan perise nih dan untuk tambahkan moral values in this movie..... :P so, yang blom tgk tuh g la tgk, tak la menyesal........

by,

Aimi A.Z yang leh tolong promotekan filem CINTA nih.. ahakz!



gambo: dr http://budiey.blogdrive.com/

back to basis....

huhu....kembali kepade blog skin yang asal... entah lah... cam buhsan je.. sebab cam loading pn lembab.... nnt la aku blajar lagik kod2 HTML n akan ku tunjukkan kehebatanku... aiceh, tak hebat langsung... blah ar..... amende pn tatau cakap banyak... hehe....
cuti tah dah bape puluh ari tapi entah lah..... nak kate tak wat pape langsung, tak gak... sebab aku ader "projek" cuti nih.... tak lah besar pn, baru nak start pn... aku tlg umi je... malas ar nak citer... nnt aku citer siap tangkap gambo lagik nnt aku tunjuk kat korang.... tapi, best ke citer kat sini? cam xbest je, nnt satu dunia tau... hehehe... camla satu 'dunia' bace blog ko nih Aimi A.Z oi... :P
pasal praktikal tak settle2 lagik nih... erm, aku je yang nak menyusahkan diri actually.... dah ader offer siap senang lagik takyah resume takyah mende dah dapat dah, siap nak bagik elaun RM500 lagik aku yang tanak....bukan tanak, tapi tahlah....... cam abah cakap la, aku nih mende kalau senang nak dapat mesti tanak....nak yang susah n kene usahe sindrik tuh gak... nnt la aku pikir pasal offer tuh.... sementare tuh carik yang lain dlu....tapi surat dt fac nih xde gak lagik... buhsan btol la.....
ha, lupe plak nak citer...aku dah wat tour jelajah Malaysia nih dah.... ari tuh cuti2 Malaysia kat JB.. lamer dah tak g JB, nampak maju sangat cam KL.... lawa pn lawa... dahlah bilik hotel aku kat tingkat 26 kat tengah2 JB tuh plak, nampak satu JB siap ngan singapore2 skalik... malangnye, tak bawak kamera.... sungguh malang... tak dapat tangkap gambo "keindahan malam di JB" hehe.....
memandangkan dah lamer tak update, so aku nak tulih semue skalik sekarang nih... hehe... ari tuh sempat dah tgk citer CINTA.... hmm, not bad untuk filem melayu.... satu mende baru dalam Malaysia... hehe.... nnt aku wat review.... sekarang nih malas... mate pn agak2 ngantuk..... :P
ape lagi nak tulih ek..? tetibe je cam takde idea.... ha, nnt la aku sambung....cam ngantuk je plak....ader citer best lagik nih pasal ideologi yang berbeza.... Just wait.... :P


by,
Aimi A.Z yang nak citer tapi malas




PS unt SYED: nnt klu rajin aku "karang"kan JANJI-JANJI MANIS SYED ROSMAN untuk tatapan umum... cam ko cakap, semue mende kene ader hitam putih.... nntkan kemunculannye.... ahakz!!
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin