Friday, December 07, 2007

trip to langkawi...




punye la lamer dah g langkawi ni baru nak upload gambar g langakwi.. bukan tanak upload. tapi gambonye banyak sangat ader 700+ tuh terpakse wat collage nak tunjuk banyak2.. anyway, leh la aku cerite sket berdasarkan gambo d atas...cirite2 nih mengikut susunan dari kiri ke kanan tau...

Gambar 1
Day 1, 04:34AM
kat Shahhab Perdana, Kedah. baru je turun dr bas tgh tunggu bapak fieza nak g amik kitorang g kat umah fieza


Gambar 2
Day 1, 07:26AM
kat kawasan umah fieza.. syiok oo... umah fieza dekat dengan sawah pagi... tapi lagik best kalo dapat turun ke bendang.. i wish i had more time.


Gambar 3
Day 1, 08:36AM
3org nih awal2 naik feri dah terlentok.. apala.. org nikmatilah pemandangan dr feri di awal pagi.. ceit!


Gambar 4
Day 1, 14:28PM
yay! dah sampai langkawi.. dah sewa kereta nissan serena.. now nak g apartment!


Gambar 5
Day 1, 15:07PM
on the way nak g naik cable car. tapi singgah the loaf dulu. nih pemandangan depan the loaf.. lawa kan? tuh sebab kitorang sempat berpossing..


Gambar 6
Day 1, 15:35PM
dah sampai langkawi geopark.. jom naik cable car...!


Gambar 7
Day 1, 16:14PM
kat pit stop pertama cable car... aku nak bitau satu rahsia nih.. ader 3 org mengais maser naik cable car.. cube teka sape.. hahaha...


Gambar 8
Day 1, 20:08PM
mkenamatkan ari yang pertama dengan makan besar... ikan siakap, udang goreng butter, kailan ikan masi, tomyan, ayam halia kot ngan air tembikai... yummylicious!*


Gambar 9
Day 2, 10:02AM
memulakan ari yang pertama dengan islan hopping.. bersedia nak g islan hopping n berlepas kat depan awana porto malai.. cantik!~


Gambar 10
Day 2, 10:43AM
kat atas bot... best........!


Gambar 11
Day 2, 10:59AM
destinasi pertama.. pulau dayang bunting... best2.. macam2 leh wat kat sini.. tapi banyak monkey...tapi pemandangan cantik gler.


Gambar 12
Day 2, 11:31AM
aktiviti pertama d pulau dayang bunting-->naik solar boat. tapi takl best aku+noni dapat solar boat yang lembab terpakse direscue oleh farah+hani...


Gambar 13
Day 2, 11:58AM
aktiviti kedua mandi air tasik dayang bunting. kene pakai life jaket sebab dalam gle.. 30feet deep.. huhu.. mule2 takut tapi lelame syiok.. raser cam tanak kluar..


Gambar 14
Day 2, 12:38PM
destinasi ke-2... g tgk eagle feeding.. amazing....


Gambar 15
Day 2, 12:54PM
destinasi ke-3, pulau beras basah... mandi laut plak... pulau nih pn lawa cumenye banyak batu karang semorang cedera parah terpijak batu karang.. lepas mandi laut mandi perigi plak.. haha.. macam2 jenis air mandi ari ke-2 nih


Gambar 16
Day 2, 16:26PM
tak cukup2 ngan mandi air tasik, laut ngan perigi, kitorang completekan pulak dengan mandi air terjun kat telaga tujuh... pergh... nih lagik best... lagi best sebab dr basah2 mandi laut tadi naik kete g telaga tujuh nih.. tp penat nak kene naik tangga banyak sangat...


Gambar 17
Day 2, 19:59PM
hari ke-2 dicompletekan dengan dinner kat jai island cafe... environment yang best dengan makan yang sedap diserikan lagi dengan harga yang berpatutan.. cayalah!


Gambar 18
Day 2, 22:47PM
lepas makan balik apartment ingatkan nak main pool tapi penuh plak so ape lagik, say CHEESE!


Gambar 19
Day 3, 09:38PM
berpossing dalam bilik sebelum balik..


Gambar 20
Day 3, 09:42PM
berpossing kat beranda... lawa gak pemandangan dr beranda sebenarnye... :P


Gambar 21
Day 3, 09:57PM
bergambar sebelum memulakan perjalanan balik ke KL.. wardah cakap "paling terindah bukanlah percutian ini..tp persahabatan yg dimiliki" huhu... sadis... :(


by,
Aimi A.Z yang terharu bace ape yang wardah cakap :P

Tuesday, December 04, 2007

Interview

it's been 4 month since my last update. sem yang bz membuatkan aku takde maser untuk mem'blog'. nih dah abes sem and dah start mencari2 keje baru ader maser nak blog... huhu, beta[pe bznye life aku kan? haha... poyo betul...

ok, actually I just got back from an interview.. yes, an interview at jurutera perunding maju. quite a small company but oklah untuk stating nih.. leh blajar banyak sket. but, baru interview je belum tau lagik dapat ke tak... kire nih 1st interview aku kat company tuh sindrik la. b4 this i attended walk in interview yang uitm wat je. yang tuh ader la AZRB, petronas, UEM Land, TNB (tak interview pn, just isi details diri), and PLUS. yang PLUS tuh suck giler sebab tuh aku nye 1st interview and aku nervous nak mampos.. hehe... shell tak dapat g sebab g vacation kat langkawi.. hm, yang vacation to langkawi ngan penang nnt aku wat review... tak sempat lagi.. hehehehe..

anyway, talk about my interview tadik, biaser2 je.. senior engineer company tuh yang interview and he seems like tak biaser menginterview sangat... just tanye basic2 question about myself on what i wrote in the resume.. such as: where do you normally play futsal? what software do u excellent at? what did u do in national bridge competition? what did u do when u undergo ur practical training at perbadanan putrajaya? something like that nye question..

anyway, I'm building up my confidence level setiap kali interview.. just can't wait to see if I get the job or not.. huhu.. anyway, to my friends yang nak g interview, i wishes u good luck and all the best.. :P


by,
Aimi A.Z yang wat some research on interview tips here

*update* i got this job! :P will start on monday (10th December 2007)

Saturday, August 04, 2007

Happy Friendship Day!

"Your friend is the man who knows all about you, and still likes you"
-Elbert Hubard-


aku tak brape setuju dengan ape yang elbert hubard cakap tuh sebab aku raser die sepatutnye camnih... "Your friend is the man who knows all about you, and still wants to be with you" haha...sebabnye, aku tak raser pn kawan2 aku really "likes" me... diorang slalu cakap aku jahat but yet, they still here by my side... :P (i'm so touched!)


every year mesti aku confius when exactly the friendship day... pastuh tuh yang aku slalu terlupe nak wish bukan sebab aku tak ingat kawan2 tapi sebab nye aku tak ingat biler friendship day... kang tetibe plak aku wish hepi friendship day plak pelik giler kawan2 aku... haha... anyway, aku baru tau rupenye friendship day is on the first Sunday in August which mean tomorrow.... so, I would like to take this opportunity to wish all my friends, tak kire dr kawan yang main nyorok2, kejar2 kat tadika, kawan2 maser sekolah rendah, kawan2 kat sekolah menengah, kawan2 kat U, kawan2 maser pegi BTN, rumah anak angkat, kawan2 maser kat kolej and semue kawan2 yang meraser diorang kawan aku Happy Friendship Day!



Stars have 5 ends, squares have 4 ends, triangles have 3 ends, lines have 2 ends, life has 1 ends, but i hope our friendship have NO ends!



Thanks for being my friends and remember: if u're in trouble, if u need a hand, just call my number, because i'm ur friend! :P happy friendship day!



by,

Aimi A.Z who thinks that she is very lucky for having so many friends...

Tuesday, July 31, 2007

it's Nonie's day!~

maybe nih last julai untuk aku ngan kawan2 makan ramai2, celebrate besday noni ramai2, and do all the stuff together.. sebab lepas nih kan dah abes blajar tah maner pegi semorang.... mesti dah tak jumpe dah... huhu... teraser sedih la plak... hak hak...poyo la nak sedey2, sepatutnye ari nih jadik ari yang best... it's a ladies day out... :P anyway, hepi besday noni... ko tuh dah besar.... dah 23 tahun dah pn.... so, act like u're 23... cover2 sket gelak tuh.....jadik wanita melayu terakhir sket.... haha.... anyway, semoge ko jadik budak baik n dapat semue bende yang ko nak dlm idop ko..... jangan lupe kitorang tau... :P

review from birthday gurl click here



by,

Aimi A.Z yang teraser sekejap je maser lagik nak habiskan ngan kawan2 kat UiTM nih... huhu...

Sunday, May 27, 2007

satu hari di bulan mei.....

setelah beberape dekad tak memegang stereng kerete ari nih aku terpanggil nak memegang stereng kete... hahahaha..... bukan setakat cuak2 ayam, cuak2 itik, cuak2 kambing semue ader...sekajap ok sekejap dah gelabah..... dengan 'cikgu' yang tersangat garang duduk kat sebelah membuatkan aku lagik takut...hahaha... tapi tak wat aku serik lagik..... maybe a few more 'classes' before i can drive by myself.... just wait n see.... :P

Thursday, May 24, 2007

You might be an engineer if......

  1. You have no life - and you can prove it mathematically
  2. You enjoy pain
  3. You know vector calculus but you can't remember how to do long calculation
  4. You chuckle whenever anyone says "centrifugal force"
  5. You've actually used every single function on your graphing calculator
  6. When you look in a mirror, you see an engineering major
  7. It is sunny and 70 degrees outside and you are working on a computer
  8. You frequently whistle the theme song "MacGyver"
  9. You always do homework on Friday nights
  10. You know how to integrate a chicken and can take derivative of water
  11. You think in "math"
  12. You've calculated that the world series actually diverges
  13. You hesitate to look at something because you don't want to break its wave function
  14. You have a pet named after a scientist
  15. You laugh at jokes about mathematicians
  16. You can translate English into Binary
  17. You can't remember what's behind the door in the science building which says "Exit"
  18. You have to bring a jacket with you, in the middle of summer, because there's a wind-chill factor in the lab
  19. You are complete addicted to caffeine
  20. You avoid doing anything because you don't want to eventual heat-death of the universe
  21. You consider ANY non-science course "easy"
  22. When your professor asks you where your homework is, you claim to have accidentally determined its momentum so precisely, that according to Heisenberg it could be anywhere in the universe
  23. The "fun" center of your brain has deteriorated from lack of use
  24. You'll assume that a "horse" is a "sphere" in order to make the math easier
  25. You understood more than five of these indicators
  26. You make a hard copy of this list and post it on your door
  27. You think it might be a neat idea to send this message to all of your friends in the form of email.

by,

Aimi AZ who did nothing but laugh loudly... hahahahahahaha......

Monday, May 21, 2007

hepi birthday...!!

sabtu ari tuh, g umah che an celebrate semue birthday yang jatuh dalam bulan mei plus tayangan 'big screen' final AF5.... ramai gak yang datang... kitorang satu family minus ihsan n nie, auty chom se family minus nazrin, uncle mail se famili minus jaja n jes, uncle lan se famili minus azra n mira, auntie bibah ngan hubby n of course tuan rumah n famili.... maser makan semue org ader but maser bermulanye AF, peminat2 bola menghilangkan diri ke kedai mamak tgk MU vs Chelsea.... diorang semue tuh fanatik MU tapi biler chealsea yang menang semue balik ngan penuh kehampaan... haha..... nih ader gambo yang di'cilok' dr che an... jangan marah yea... :P














nih home-made birthday cake yang kak awatip wat khas untuk suami tersayang.... sedap... ader blueberry kat tengah2... nnt leh blajar wat kek dr kak awatip... hehe... leh kn...?















nih plak espresso delight cake dr baker's cottage yang kitorang beli.. ngan coffee sponge base and coffee fresh cream toppings with strawberry choc n choc flakes... fuhh... masyukk...!! :P














nih plak carrot cake dr secret resipi yang auntie nin bawak... oleh kerane aku nih bukan penggemar carrot, so i'm not so into it... tapi untuk org2 lain, diorang kete, sangat sedap....


nih la die gambo2 org yang diraikan.... from left, aizat, ummi, tikah, n che an...actually ader lagik org2 yang menyambut besday in may tapi malu2 kucing plak nak meniup lilin.. haha... tak kesah la kan.... asalkan gembire sudah.... so, kemuncak malam tu ditutup dengan kemenangan mila sebagai juara baru af5... dah agak dah mila menang sebab suare die power giler... memule memang sengau nak mampus n aku pn tak brape suke tapi berkat pembelajaran die kat akademi, dr sengau bertukar menjadi merdu... kesimpulan yang leh wat di sini, semue mende akan dapat kiter capai if kiter usaha betul2... so, chaiyo3x......!!


by,
Aimi A.Z yang tak sabar nak sambut besday sendiri... :P




Wednesday, May 09, 2007

my 3rd day@work...

hm.....kejenye takde lagik, dok tambah ilmu pengetahuan je ari nih.... sampai ader sorang encik tuh dok tego aku... "kuat study eh?" ahakz! bukan study namenye, aku bace buku tuh ulang2 sebab dah takde mende lain nak wat... hahaha.... actually sambil bace sambil termenung pk mende lain, tuh tak paham2 tuh...hehe..... biaser la kan.... n then petang plak g site cam biaser nengok what's wrong with the existing 'things' whatsoeva..... overall, OK..... pastuh baru dapat tau yang org2 kat pejabat tuh bengong2 belake... takde lah serius n tension sangat keje... hahaha... k lah, aku penat sangat ari nih tah nape so till then.... taraa.................. :P
by,
Aimi A.Z yang penat sangat walaupon tak wat pape.... :P

Tuesday, May 08, 2007

second day of my practical training...

reporting from putrajaya...... hehe....so, sekarang nih ader 4 report la aku kene wat untuk practical nih... 1 untuk logbook, 2 untuk report yang faculty nak, 3 nak report kat abah, umi n kawan2 tentang ari2, n lastly untuk blog nih...hahahaha...banyak betul report nye kan... so, direct to the point, ari nih ceritenye lain dari semalam.... ari nih cam best ke sampai at one time aku terlintas, "i'm gonna love this job!" hahaha... memang sangat poyo tapi that's the truth... :P takde la keje lagik but ari nih 2 kali turun site... memandangkan aku keje under traffic department so of course la site nye di jalan2 raye, bukan construction site... 1st tuh g site tengok jalan dekat boulevard tuh sebab ader complaint pasal confusing road marking, so adelah tugas my department untuk cek complaint tuh betul ke tak seterusnye bitau kat org atas n then org atasan akan suruh contractor betul kan balik...tuh la salah satu keje department aku nye... so, petang nye site visit plak g tengok installation of new traffic light kat precint 11... same gak, tangkap gambo wat report... n then tadik ader gak bincang pasal tasks yang diorang nak kasik aku... ader la projek kecil2an yang aku kene wat n di samping tuh ader gak kene attend meeting n wat presentation...so, kiter tengok je la sejauh maner kebenaran kate2 diorang tuh n tengok gak la sejauh maner kebolehan aku...... mmm, just wait n see..... ha, one more things waniey dah tukar ke depaartment aku akibat tidak tahan di department die..... tuh je yang aku nak share, tggu report esok plak... :P
by,
Aimi A.Z yang melaporkan dari Putrajaya....

gOOd Luck message

nih some of good luck messages that I received yesterday.... saje je nak publish kat sini tande berterime kasih kerane mendoakan aku... hehe.... :P jangan marah ye kawan2.....

message #1: selamat berjuang wahai sekalian pcfc.. (atutnyee..)
message #2: selamat mula bekerja kpd smua kwn2.. chaiyo2 Gambate kudasai
message #3: So, pcfc! Selamat berjuang, selamat bekerja, dan semoga selamat sumenye!
message #4: Slmt brjuang!Brkhidmat untuk negara! gud luck my frenz
message #5: Dengan Poyonye dari Presiden PERKA mengucapkan Selamat Bekerja! Hahahaha. (gila kuase!)

yang message last tuh mesti semorang tau dr sape kan...? hahahah..... yang gile kuase tuh die tulih sindrik bukan aku yea....? so, that's it..... message2 tu lah yang menguatkan semangat aku untuk terus berkerja... hahahahaha....... poyo gak la aku kan...? :P


by,
Aimi A.Z yang teraser diri sangat POYO sekarang... :P

Monday, May 07, 2007

My First Day at Perbadanan Putrajaya....

Well, should I changed the title to "My First BORING Day at Perbadanan Putrajaya"...? hahaha.... my first day at work was actually VERY bored, but it was totally expected.. at the beginning, I feel OK with waniey by my side but when the HR staff had split us onto different departments, then it's time to be nervous..... huhu... what's gonna happened to me...? don't leave me alone..... huhu.... i'd been assigned to planning and traffic department while waniey at the solid waste department....the bored part was that my "bos" was at Sabah and will not be back till tomorrow... so, the other staff don't know what to do with me and just let me sit at the "absent" staff desk....huhu.... sound VERY pathetic rite....? so, I just sit there all day long and just doing nothing.... I repeat, just wat BODO..... but, thank God I manage to go back home at lunch hour and take a novel to read.... it is not so bad actually... n I think this is just a beginning for me....can't wait tomorrow to know what task will be assigned to me....
so, Good Luck to me...... :P
by,
Aimi A.Z who's believed in herself...

Tuesday, March 20, 2007

after 79 days....


setelah 79 hari berlalu di tahun 2007 nih baru ari nih aku melapang2kan diri yang sememangnye bz nih untuk menulih ape yang patut.... maybe gelaran 'final-year-student' tuh yang buat aku jadik terlampau bz..... :P so, camner nak memulakan cerite yang bertimbun nih setelah lamer disimpan...? mule je dr ape yang aku teringat... k?



Cerita#1 PCFC & Futsal
Parit Cindai F. C. macholah!


PCFC ngan futsal cam satu gabungan yang tak brape nak seswai je tapi nak wat camner itulah kenyataan yang terpakse diterime oleh semorang...satu mende yang memang pasti cam tatau nak caye ke tak, PCFC juara futsal wanita... hahaha... sebenarnye cam malu je nak ngaku diri sindrik juare futsal sebab main cam hape je tapi bulehla nak kate team yang paling tere di kalangan team2 yang 'tere' gak... hahahaha... bukan aku nak kutuk group lain tak tere masalahnye aku raser semorang termasuk kitorang2 skalik semuenye tak tere langsung.... ahakz!!



Cerita#2 Jalan2 Naik Bas g Penang

Sempat lagi kitorang possing kat depan gate USM



Saje je takde keje ikut seketariat g jalan2 g USM.... sebenarnye bukan la jalan2 sangat pn, tapi sebenarnye g USM g karnival kerjaya... tapi, memandangkan Aimi A.Z nih sangat pandai, pergi carnival kerjaya bukan reti nak bawak resume... ahakz! maybe tak raser sangat cam nak keje sangat dah nih tuh takde keesedaran dan keinsafan diri tuh... pergi Penang pn 2 hari 1 mlm je, and tak sempat pn nak membeli belah disebabkan pakcik bas yang cakap die malas nak g Pulau sebab jammed and pape tah.... takpe lah, walaupon begitu azham berusaha memujuk pakcik bas untuk singgah kat JJ ipoh kunonnye dapat mengubat hati kitorang yang lara...hahahaha.... takpe lah kan, JJ ipoh pn jadik la...... :)

Cerita#3 Sky bridge KLCC
Yang mana satu idaman hati...? :P




hahaha... sib baik sorang kaum adam yang wujud dalam gambar tuh ialah encik shanie.... takla nampak pelik sangat...hehe.... so, dah pilih ke yang maner satu pilihan hati...? hehe.... erm, saje je kot PERKA wat cam outing g sky bridge.. actually cam syed cakap nak g smart tunnel tapi nape tah... mungkin die suruh kitorang g sky bridge dulu kot... hehe.... lepas g naik sky bridge tuh g tgk wayang citer ghost rider ramai2.... hehe... best gak citer tuh.....





Cerita#4 Motianlun=Eye on Malaysia

Gambar yang bukan diambil dr camera aku... :P

Pada suatu hari yang hening, tercapai gak hasrat aku nak g naik Eye on Malaysia.... haha.... actually dah raser malas nak g dah sbb malas nak berasak2 g beratur g naik mende tuh tapi memandangkan free aku g gak la ngan family tersayang... hahahaha.... best gak la tgk pemandangan KL di waktu malam tapi adalah dinasihatkan oleh aku if korang bukan jenis orang yang sabar beratur, takyah la g...... aku nih yang takyah beratur sebab dah pre-book nih pn cam tak larat2 je nak diri sementara tunggu turn apatah lagik org yang memang beratur panjang giler... tapi ini adalah nasihat semate2.... terpulang kepade individu sendiri... aiceh, agak poyo ayat aku kan... :P



Cerita#5 Spaghetti Bridge

xde nampak rupe bridge pn spaghetti ni......

ape kaitannye spaghetti ngan bridge? tahukah anda spaghetti buleh bertukar menjadi model bridge...? haha.... biaser la kitorang kan suke je nak masuk menyibuk2 program orang lain... nih dah meki nye program saje menyibuk tapi tahlah.....buruk giler bridge yang aku, non, syu n dbot wat... tap actually kitorang agak berbangge sebab kitorang dapat gak siapkan bridge dalam satu malam je... takpe, pasnih kitorang masuk pertandingan bridge yang kat UTM plak.. hehe.... ader hati lagik tuh... :P

Tu je lah sket sebanyak citer terkumpul aku... nnt aku kumpul citer lagik eh... tungguuuuu.....!!

by,

Aimi A.Z yang terpakse kumpul cerita sebab takde maser nak cerite satu2.....

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin