Sunday, May 27, 2007

satu hari di bulan mei.....

setelah beberape dekad tak memegang stereng kerete ari nih aku terpanggil nak memegang stereng kete... hahahaha..... bukan setakat cuak2 ayam, cuak2 itik, cuak2 kambing semue ader...sekajap ok sekejap dah gelabah..... dengan 'cikgu' yang tersangat garang duduk kat sebelah membuatkan aku lagik takut...hahaha... tapi tak wat aku serik lagik..... maybe a few more 'classes' before i can drive by myself.... just wait n see.... :P

Thursday, May 24, 2007

You might be an engineer if......

  1. You have no life - and you can prove it mathematically
  2. You enjoy pain
  3. You know vector calculus but you can't remember how to do long calculation
  4. You chuckle whenever anyone says "centrifugal force"
  5. You've actually used every single function on your graphing calculator
  6. When you look in a mirror, you see an engineering major
  7. It is sunny and 70 degrees outside and you are working on a computer
  8. You frequently whistle the theme song "MacGyver"
  9. You always do homework on Friday nights
  10. You know how to integrate a chicken and can take derivative of water
  11. You think in "math"
  12. You've calculated that the world series actually diverges
  13. You hesitate to look at something because you don't want to break its wave function
  14. You have a pet named after a scientist
  15. You laugh at jokes about mathematicians
  16. You can translate English into Binary
  17. You can't remember what's behind the door in the science building which says "Exit"
  18. You have to bring a jacket with you, in the middle of summer, because there's a wind-chill factor in the lab
  19. You are complete addicted to caffeine
  20. You avoid doing anything because you don't want to eventual heat-death of the universe
  21. You consider ANY non-science course "easy"
  22. When your professor asks you where your homework is, you claim to have accidentally determined its momentum so precisely, that according to Heisenberg it could be anywhere in the universe
  23. The "fun" center of your brain has deteriorated from lack of use
  24. You'll assume that a "horse" is a "sphere" in order to make the math easier
  25. You understood more than five of these indicators
  26. You make a hard copy of this list and post it on your door
  27. You think it might be a neat idea to send this message to all of your friends in the form of email.

by,

Aimi AZ who did nothing but laugh loudly... hahahahahahaha......

Monday, May 21, 2007

hepi birthday...!!

sabtu ari tuh, g umah che an celebrate semue birthday yang jatuh dalam bulan mei plus tayangan 'big screen' final AF5.... ramai gak yang datang... kitorang satu family minus ihsan n nie, auty chom se family minus nazrin, uncle mail se famili minus jaja n jes, uncle lan se famili minus azra n mira, auntie bibah ngan hubby n of course tuan rumah n famili.... maser makan semue org ader but maser bermulanye AF, peminat2 bola menghilangkan diri ke kedai mamak tgk MU vs Chelsea.... diorang semue tuh fanatik MU tapi biler chealsea yang menang semue balik ngan penuh kehampaan... haha..... nih ader gambo yang di'cilok' dr che an... jangan marah yea... :P














nih home-made birthday cake yang kak awatip wat khas untuk suami tersayang.... sedap... ader blueberry kat tengah2... nnt leh blajar wat kek dr kak awatip... hehe... leh kn...?















nih plak espresso delight cake dr baker's cottage yang kitorang beli.. ngan coffee sponge base and coffee fresh cream toppings with strawberry choc n choc flakes... fuhh... masyukk...!! :P














nih plak carrot cake dr secret resipi yang auntie nin bawak... oleh kerane aku nih bukan penggemar carrot, so i'm not so into it... tapi untuk org2 lain, diorang kete, sangat sedap....


nih la die gambo2 org yang diraikan.... from left, aizat, ummi, tikah, n che an...actually ader lagik org2 yang menyambut besday in may tapi malu2 kucing plak nak meniup lilin.. haha... tak kesah la kan.... asalkan gembire sudah.... so, kemuncak malam tu ditutup dengan kemenangan mila sebagai juara baru af5... dah agak dah mila menang sebab suare die power giler... memule memang sengau nak mampus n aku pn tak brape suke tapi berkat pembelajaran die kat akademi, dr sengau bertukar menjadi merdu... kesimpulan yang leh wat di sini, semue mende akan dapat kiter capai if kiter usaha betul2... so, chaiyo3x......!!


by,
Aimi A.Z yang tak sabar nak sambut besday sendiri... :P




Wednesday, May 09, 2007

my 3rd day@work...

hm.....kejenye takde lagik, dok tambah ilmu pengetahuan je ari nih.... sampai ader sorang encik tuh dok tego aku... "kuat study eh?" ahakz! bukan study namenye, aku bace buku tuh ulang2 sebab dah takde mende lain nak wat... hahaha.... actually sambil bace sambil termenung pk mende lain, tuh tak paham2 tuh...hehe..... biaser la kan.... n then petang plak g site cam biaser nengok what's wrong with the existing 'things' whatsoeva..... overall, OK..... pastuh baru dapat tau yang org2 kat pejabat tuh bengong2 belake... takde lah serius n tension sangat keje... hahaha... k lah, aku penat sangat ari nih tah nape so till then.... taraa.................. :P
by,
Aimi A.Z yang penat sangat walaupon tak wat pape.... :P

Tuesday, May 08, 2007

second day of my practical training...

reporting from putrajaya...... hehe....so, sekarang nih ader 4 report la aku kene wat untuk practical nih... 1 untuk logbook, 2 untuk report yang faculty nak, 3 nak report kat abah, umi n kawan2 tentang ari2, n lastly untuk blog nih...hahahaha...banyak betul report nye kan... so, direct to the point, ari nih ceritenye lain dari semalam.... ari nih cam best ke sampai at one time aku terlintas, "i'm gonna love this job!" hahaha... memang sangat poyo tapi that's the truth... :P takde la keje lagik but ari nih 2 kali turun site... memandangkan aku keje under traffic department so of course la site nye di jalan2 raye, bukan construction site... 1st tuh g site tengok jalan dekat boulevard tuh sebab ader complaint pasal confusing road marking, so adelah tugas my department untuk cek complaint tuh betul ke tak seterusnye bitau kat org atas n then org atasan akan suruh contractor betul kan balik...tuh la salah satu keje department aku nye... so, petang nye site visit plak g tengok installation of new traffic light kat precint 11... same gak, tangkap gambo wat report... n then tadik ader gak bincang pasal tasks yang diorang nak kasik aku... ader la projek kecil2an yang aku kene wat n di samping tuh ader gak kene attend meeting n wat presentation...so, kiter tengok je la sejauh maner kebenaran kate2 diorang tuh n tengok gak la sejauh maner kebolehan aku...... mmm, just wait n see..... ha, one more things waniey dah tukar ke depaartment aku akibat tidak tahan di department die..... tuh je yang aku nak share, tggu report esok plak... :P
by,
Aimi A.Z yang melaporkan dari Putrajaya....

gOOd Luck message

nih some of good luck messages that I received yesterday.... saje je nak publish kat sini tande berterime kasih kerane mendoakan aku... hehe.... :P jangan marah ye kawan2.....

message #1: selamat berjuang wahai sekalian pcfc.. (atutnyee..)
message #2: selamat mula bekerja kpd smua kwn2.. chaiyo2 Gambate kudasai
message #3: So, pcfc! Selamat berjuang, selamat bekerja, dan semoga selamat sumenye!
message #4: Slmt brjuang!Brkhidmat untuk negara! gud luck my frenz
message #5: Dengan Poyonye dari Presiden PERKA mengucapkan Selamat Bekerja! Hahahaha. (gila kuase!)

yang message last tuh mesti semorang tau dr sape kan...? hahahah..... yang gile kuase tuh die tulih sindrik bukan aku yea....? so, that's it..... message2 tu lah yang menguatkan semangat aku untuk terus berkerja... hahahahaha....... poyo gak la aku kan...? :P


by,
Aimi A.Z yang teraser diri sangat POYO sekarang... :P

Monday, May 07, 2007

My First Day at Perbadanan Putrajaya....

Well, should I changed the title to "My First BORING Day at Perbadanan Putrajaya"...? hahaha.... my first day at work was actually VERY bored, but it was totally expected.. at the beginning, I feel OK with waniey by my side but when the HR staff had split us onto different departments, then it's time to be nervous..... huhu... what's gonna happened to me...? don't leave me alone..... huhu.... i'd been assigned to planning and traffic department while waniey at the solid waste department....the bored part was that my "bos" was at Sabah and will not be back till tomorrow... so, the other staff don't know what to do with me and just let me sit at the "absent" staff desk....huhu.... sound VERY pathetic rite....? so, I just sit there all day long and just doing nothing.... I repeat, just wat BODO..... but, thank God I manage to go back home at lunch hour and take a novel to read.... it is not so bad actually... n I think this is just a beginning for me....can't wait tomorrow to know what task will be assigned to me....
so, Good Luck to me...... :P
by,
Aimi A.Z who's believed in herself...
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin