Sunday, December 28, 2008

Zue's Enggagement

Just got back from Ipoh & already uploaded pics from Zue's Enggangement. Excited giler kan aku nih. Anyway, kiter mulekan dari mule... :P

Zuhaida nih sebenanrnye roomate ku sepanjang zamanku di UiTM. Selama 5tahun setengah belajar (excluding Master's), Zue nih menjadi roomate ku selama 5 tahun. satu sem je tak sebilik, tapi tuh pn bilik bersebelahan, kire cam sebilik gak lah. :P so, now u know why I'm so excited! (on her behalf-lah!)

Sebelum bermule, kitorang sempat possing di rumah Opah...

Upacara bermula dalam pukul 2 camtuh. Agak lambat memandangkan pihak lelaki yang tersesat n tersangkut dalam kesesakan jalan raya (agak skema lah pulak ayat). Tapi, overall majlis berjalan dengan lancarnye. Same je cam Syura, Zue pun diikat setahun... So, tahun depan banyaklah baju kene wat... hehehehehe.....

Semasa upcara perbincangan

Cincin disarung tanda ikatan (Aiceh!)

Owh, lupe plak nak citer pasal Mohd Farid Ikram, si tunangan Zuhaida Zulkafely tuh. Diorang kenal maser same2 belajar kat UiTM. Kire kawan2 aku gak lah. Kawan2 pn memang tunggu je biler diorang nak kawen, mesti meriah giler n sekarang nih dah bertunang kire tak lamer lagik lah tuh. So, tggu jelah biler diorang nih kawen abeslah majlis diorang dikecohkan kawan2 yang mmg kecoh nih.... muahahahaahha.....


Nih lah gambar Zuhaida Zulkafely yang sudah menjadi tunangan org. wei, nnt dah kawen jgn lupe aku tau! :P




Seperti biaser mestilah berposing ngan bakal pengantin kiter nih... :P


N lastly, nih jelah gambar kawan2 yang datang. Seperti biaser kehadiran memang menghampakan... Tapi, pe nak wat, nak teraser pn bukan majlis aku....


Semoga korang (Zue & Farid) berjaya menempuhi alam pertunangan yang sangat mencabar nih (bak kate mak aku) and semoge korang berbahagia hingga ke anak cucu... :P


by,

Aimi A.Z yang teringat zaman2 sebilik ngan Zue dulu...

Friday, December 26, 2008

Off to Ipoh...

Will be back in 2 days....
Till then, tara.......


by,
Aimi A.Z who are going to Ipoh for Zue's Enggagement...

Wednesday, December 24, 2008

24 years for being Aimi A.Z...

What should I write?
Never regret for being me.


Alhamdulillah...




by,
Aimi A.Z who proud to be herself...

BOCOR: Berita Tergempar!!

Kepada sesape yang belum mengetahui pasangan manakah yang ingin bertunang seperti yang di warwarkan di dalam previous post aku, nihlah pasangannye...

Tarikh: 27 Disember 2008



P/S: Sorilah Zue, berite yang baik elok diheboh2kan... muahahahahhaa...... Semoge bahagia ke anak cucu cicit.....



by,

Aimi A.Z yang tumpang 2 kaki gumbira....

Sunday, December 21, 2008

Games oh Games

Dlm previous post aku, aku ader bitau aku tgh main Farm Frenzy, tapi kali nih ader games yang lagik menarik.

1. Farm Frenzy 2


game nih lebey kurang je cam Farm Frenzy cumenye Features nye lain, binantang nye lain n lebe advance. die nye gambar n lebey Cantik-Menarik-Kau-Memang-Da-Bomb la! Cume yang tak best nye salah satu binatang nye ialah ba-alif-ba-ya... Sungguh x senonoh....


2. Parking Dash



Concept permainan nih same je cam Diner Dash.Cumenye kali nih die menguruskan Parking, bukan Diner. Si pompuan nih cousinnye Flo dr Diner Dah tuh. Tuh name game ader Dash gak tuh. tapi game nih mmg sgt menarik. try it!

So, tulah games yang aku tgh addicted sekarang. Tapi xleh selalu main sebab asyik kaklala je nak conquer. muahahahahaha........



by,
Aimi A.Z yang kalo dah main game tuh x ingat dunia.....

Status DIBERHENTIKAN?!

Mesti korang tertanye2 status apa yang diberhentikan kan? Apakah status kerjaku or status belajar ko or is it status ku menjadi seorang yang bujang telah diberhentikan.hahahahha... Ok, the truth is status aku sebagai seorang student Master telah diberhentikan. Alasannye? Sebab aku dapat E untuk paper Dynamic & Earthquake Engineering. X percaya? Nih buktinye...

(click to enlarge)

OK. Aku bitau kenape. Aku xbajet pn aku score subject tuh tp taklah aku bengong sangat sampai leh dapat E. E tuh kire tak hantar assignment langsung n tak datang kelas langsung n tak dapat markah final langsung. Asignment aku hantar, final aku leh wat paling teruk pn C lah, tapi ini E? Memang tak leh percaya langsung. Subject yang aku bajet fail: Foundation Engineering pn aku leh dapat B- walaupn tuh lglah aku dapat 0/15 satu test. So, korang pikir lah sendiri. Aku nak jumpe Dr Yati tapi time2 nih plak die g bercuti. So, jumpe die 23hb n hope leh settle. Kalo xleh maybe mmg nilah nasib aku yang bernama Aimi A.Z.......


by,

Aimi A.Z yang first time fail subjek pastuh terus diberhentikan... What a cruel world.... *sob sob*



*update 24.12.08*

Lepas jumpe Dr. Yati, baru tau reason sebenarnye. aku hantar lambat assignment (walaupn die nampak cam tak kesah n kasik kitorang hantar lambat padahal sebenarnye sape hantar lambat sume kene tolak markah).N die claim aku x hantar 2 assignment padahal aku tak anta satu assignment je. lepas operasi cari mencari sambil membebel kat aku terbuktilah kebenaran bahawa aku memang hantar assignment tuh. tapi malangnye, naik satu gred je which is D+. still kene repeat but taklah diberhentikan. tapi, Dr. Yati suruh gak aku appeal sebab nnt aku xleh daftar subjek sem depan gak. (melayang RM50) :P and aku kene repeat gak Foundation engineering memandangkan aku dapat B- (which is lulus bersyarat). So, kene repeat 2 out of 3 subject. First time repeat paper (sepanjang belajar kat UiTM) n dapat pakej berganda plak tuh. Memang best!



Pengajaran : Don't take things for granted.




by,

Aimi A.Z who told herself that this is a very expensive experience & please don't make the same mistake ever againn...

Mak Bapakku Pegi Haji (Final Part)

Sebenarnye patutnye post nih bertajuk Mak Bapakku Pulang dr Haji. haha.. teringat plak mase kecik2 dulu ader lagu camnih...



Bapakku pulang dari kota


Bapakku belikan kereta


Kereta kecil warna merah


Ingin ku bawa ke sekolah





Pon! Pon! Pon! Pon! Pon! Pon! Pon! Pon! Pon!


Keereta kecil ku berbunyi


Marilah adik mari naik


Bolehku bawa jumpa nenek.

Hahahaha.... serius, cam nak je nyanyi Bapakku Pulang dari Mekah..... hahahhaha.... So, ari Rabu ari tuh dah selamat lah abah n umi balik dr Mekah. Alhamdulillah diorang selamat sampai, tapi sampai je Malaysia dorang dah demam2. Biaser la perubahan cuaca kan?! So, sesape yang nak minum air zamzam ke. makan kurma ke, jemput2lah datang umah yea? :P

Saje je sebagai selingan aku letak gambor2 diorang kat sane. n yang gambar paling besar tuh ialah gambar Reunion kitorang setelah 46 hari tak berjumpe. hehe.... So, itulah kisah Mak Bapakku Pegi Haji. Sekian. terima kasih...



by,
Aimi A.Z yang tah biler nak bergelar Hajjah...

Saturday, December 20, 2008

December update!

Sempena birthdayku yang bakal mendatang beberapa minit lagi, aku dengan baiknye mengepost banyak Posts sekaligus. Happy reading....! :P

Topic HOT!
1. Mak Bapakku Pegi Haji (Final Part)
2. Status DIBERHENTIKAN?!
3. Games oh Games...
4. BOCOR: Berita Tergempar!!
5. 24 years for being Aimi A.Z...


by,
Aimi A.Z who wishes herself Hepi Besday!!

Thursday, December 11, 2008

Reasons to Smile...

Top 10 Reasons By Mark Stibich, Ph.D., About.com


1. Smiling makes us attractive.
We are drawn to people who smile. There is an attraction factor. We want to know a smiling person and figure out what is so good. Frowns, scowls and grimaces all push people away -- but a smile draws them in.



2. Smiling Changes Our Mood
Next time you are feeling down, try putting on a smile. There's a good chance you mood will change for the better. Smiling can trick the body into helping you change your mood.



3. Smiling is Contagious
When someone is smiling they lighten up the room, change the moods of others, and make things happier. A smiling person brings happiness with them. Smile lots and you will draw people to you.



4. Smiling Relieves Stress
Stress can really show up in our faces. Smiling helps to prevent us from looking tired, worn down, and overwhelmed. When you are stressed, take time to put on a smile. The stress should be reduced and you'll be better able to take action.



5. Smiling Boosts Your Immune System
Smiling helps the immune system to work better. When you smile, immune function improves possibly because you are more relaxed. Prevent the flu and colds by smiling.



6. Smiling Lowers Your Blood Pressure
When you smile, there is a measurable reduction in your blood pressure. Give it a try if you have a blood pressure monitor at home. Sit for a few minutes, take a reading. Then smile for a minute and take another reading while still smiling. Do you notice a difference?



7. Smiling Releases Endorphins, Natural Pain Killers and Serotonin
Studies have shown that smiling releases endorphins, natural pain killers, and serotonin. Together these three make us feel good. Smiling is a natural drug.



8. Smiling Lifts the Face and Makes You Look Younger
The muscles we use to smile lift the face, making a person appear younger. Don't go for a face lift, just try smiling your way through the day -- you'll look younger and feel better.



9. Smiling Makes You Seem Successful
Smiling people appear more confident, are more likely to be promoted, and more likely to be approached. Put on a smile at meetings and appointments and people will react to you differently.



10. Smiling Helps You Stay Positive
Try this test: Smile. Now try to think of something negative without losing the smile. It's hard. When we smile our body is sending the rest of us a message that "Life is Good!" Stay away from depression, stress and worry by smiling.



Top 3 Reasons By Aimi A.Z


1. It's a public holiday for Selangorian.

2. I got a phone call from someone! :P

3. It's time to deliver chocs --> means Money! Money! Money!



by,
Aimi A.Z yang selalu senyum... hahaha....*ye ke?*

Monday, December 08, 2008

Salam Aidiladha

Dengan ingatan tulus ikhlas,
Aimi A.Z

Friday, November 21, 2008

Berita Tergempar!!

OK kawan2 UiTMku sekalian. nih ader BERITA TERGEMPAR!! Tapi, berita nih masih rahsia lagik kerana Tuan Punye Badan ingin menyampaikan sendiri berite tergempar nih. Tapi, oleh kerana aku tak tahan nak bocorkan rahsia, aku bitau hint....

P.E.R.T.U.N.A.N.G.A.N


So, siapakah gerangan Tuan Punye Badan itu? kiter tunggu dan lihat... :P



by,
Aimi A.Z yang sangat gumbire mendengar perkhabaran ini... *wink*

Saturday, November 15, 2008

Bon Appetit!

I bought myself a cook book. yup, a COOK BOOK! hehehehe.... selame nih dok curik resipi dr internet je but I guess it's time to give some credits tho those who tried really hard to experiment new recipes and making some money out of it. Lagipn, maybe its time for me to start my own library (full of cook books!) and its time to Bon Apetit!


P/S: Don't worry, I will updates every time I try a recipes and I will post recipes that I'd already tried from time to time. OR u can just go to ur MPH store nearby and buy this book for only RM29.90. It's really worth it! :P



by,
Aimi A.Z who don't have any idea when she will start trying a receipes... :P

Friday, November 14, 2008

Why I'm Not Updating?

Hmm....... honestly, I'm not updating b'coz of this......



Yup, kerana game aku sanggup menggunakan maser yang sepatutnye mengupdate blog kepada bermain game. hahahaha.... bukan setakat mase mengupdate blog je yg ku korbankan, malahan mase membuat assignment, maser tdo, mase mandi dan mase2 yang lain. alangkah tak bagusnye game nih. leh dijadikan isi karangan bertajuk Peranan Buruk Permainan Komputer Terhadap Manusia. :P


by,
Aimi A.Z yang teraser teruknyeeeee perangai... ish3x

Wednesday, November 05, 2008

Exam & Job Fever!!

Huhuhuhu... sekarang nih aku tgh exam & job fever. masalahnye ni antara demam yang tak leh mintak MC. Kalo demam nih leh dapat MC, alangkah bahagia nye hidup... anyway, wish me luck! :P


by,
Aimi A.Z yang sangat malas nak belajar dr dulu sampai sekarang...

Sunday, November 02, 2008

Mak Bapakku Pegi Haji (Pt. 2)

Mak Bapakku dah selamat kami hantar ke Tabung Haji semalam. dr rumah dah ader episod 'banjir kilat' di antara Abah ngan Opah. hahahahhaha.... Abah cakap kat Opah dengan nada sebak dan mate yang bergenang, "jage anak Zubir ye Mak?" dan Umi yang tak berape senonoh g tgk Abah n gelakkan Abah "Menantu dah nangis..." hahahahaha.... kureng betullah Umi aku tuh.... erm, tuh je pn peristiwa banjir kilat nye. maser kat Tabung Haji Kelana Jaya tuh cam takde org nangis je. aku tak sure Kaklala nangis ke tak sebab aku dah ngantuk sangat. beround2 kitorang tdo kat Balai Menunggu tuh sampai Aizat cakap "kiter nih dah macam mangsa banjir lak" hahahah... maunye tak, dah sume pn bergelimpangan kat balai Menunggu tuh. Erm, baru beberape jam nih Wawa dah cakap die dah rindu kat diorang.. hahahahah....

Kepada Abah & Umi, semoge korang selamat pegi n selamat balik. Semoge korang mendapat Haji yg mabrur. Tenang2kan diri & jgn riso kat kitorang kat sini. InsyaALLAH kitorang Ok... :P (kitorang OK sebab korang kan ader tgglkan cash yg cukup untuk kitorang..hahahahahahah......)


by,
Aimi A.Z yang teraser lamer plak 46 hari.... hurm....

Saturday, November 01, 2008

Mak Bapakku Pegi Haji (Pt. 1)

Huhuhuhuhuhu...... Umi & Abah nk g Haji dah malam nih. Ari nih pn baaaaanyak sangat tetamu datang tapi aku sempat lagik update blog.. hahahaha. bagus kan aku nih.Bukannye nak melayan tetamu. huhu. Takpe, biar Umi n Abah je yang layan. Erm, kene daftar diri pukul 1 nih. kitorang tgh menghitung maser la nih. tak pernah la plak ditinggalkan lame2 selama 46 hari. tapi, nak wat camner. nih urusan mereka mereka dengan ALLAH. Biar je lah diorang beribadat ngan tenang... :P So, nnt aku update lagi setelah selesai hantar diorang. nnt aku akan cerite pasal siape yg banjir... :P


by,
Aimi A.Z yang tatau la ape perasaan sekarang nih...

How to FAIL in an interview....

Yup... FAIL... selalu org kasik tips on how to success in an interview... tapi nih aku terbalik plak... How to fail in an interview.... (NOTES: untuk menyenangkan penceritaan aku dan pembacaan korang aku sertakan contoh n aku sertakan jugak macammaner keberkesanan Tips tuh terhadap aku.)

Tips No. 1
Pakai pakaian yang tak menepati citarasa Panel. e.g Kalo dah tau g interview ngan Government tuh, g lah pakai seluar ke, Khakis ke, jeans ke. n xyah la smart2 sangat...
(tapi masalahnye panels seems like doesn't really care bout appereances sebab cam tak kesah je)


Tips No. 2
Xyah datang awal. g breakfast dulu, saje je wat lambat2 supaye diorang memang taknak amik ko keje. Kire cam poor time management la.
(ni pn masalah gak sebab aku ingat aku dah lambat, padahal org pn tgh beratur lagik untuk proses pendaftaran... cis! dah 2 Tips xjadik nih)


Tips No. 3
Semase di interview, buat cam not really interested. e.g biler panel tanye "why do u choose to be PTD Officer?" maka jawablah, "i don't really know why I choose PTD"
(hmm, panels gelak je dengar jawapan aku sebab ader org lagik teruk dr aku sebab die jawab "I don't know what is PTD")


Tips No. 4
Biler di interview secare berkumpulan, try not to participate. e.g jadilah pendiam dan pendengar yang setia. jgn menyampuk biler org cakap
(masalahnye, aku nih Aimi A.Z. memang la aku berjaya mendiamkan diri tapi biler aku start cakap je aku dah xleh benti... owk....o........ hancur plan.....)


So, kesimpulannye, tips aku nak menggagalkan diri aku dalam interview nih cam tak berape nak berjaya.. huhuhuhuhuhuhu.... tapi, harapan aku semuge aku tak dapat la jawatan nih. sebab ramai org lain yg seems to be very interested with this job n diorang yg berminat semestinye akan lebey melaksanakan tugas dengan baik. tapi, andai kate aku ter 'dapat' keje nih aku akan terime sebab bak kate salah sorang panel tadi "dah makan duit free 4 tahun takan org nak bagik keje pn tanak" huhuhuhu... sungguh menikam kalbu ayatnye.. :P tapi, jgn riso banyak lagik calon yg layak. aku nih x best pn. hahahaha.....


Ha, kalo betul2 korang nak menggagalkan diri dalam interview, ikut tips budak tuh.

"why do u choose to be PTD officer"

"actually, I don't know what is PTD and I don't know whether I like to be a PTD since I don't know the scopes of work. I got a call yesterday that ordered me to attend this interview, so here I am"

the method seems to be successful sebab at the end of the interview the panel said to him,

"u can forget this job and concentrate on ur current job"

huhuhuhu...nape die tak cakap kat aku camtuh. kan bagus kalo die cakap kat aku camtuh... takpelah. kiter tunggu je lah ape yg akan terjadik....



by,
Aimi A.Z yang nak jadik Structural Engineer yang berjaya...tanak keje lain... waaa...... tapi andaikate ini yang tertulis, akan ku terime dengan redha...

Thursday, October 30, 2008

Shh... I have a secret!

Saya ader satu rahsia!


Tapi... rahsia maner leh bitau org kan?


Tapi... saye xleh simpan rahsia!


Tapi... kalau saya bitau rahsia saye, saye dah xde rahsia dah...


Macammaner nih?!


Waa...... tolongla saye.........



by,
Aimi A.Z yang ader baaaanyak bunge dalam hati sekarang nih...... :P

Tuesday, October 28, 2008

Kenduri Kendara! (Pt 2)


Seperti yang dijanjikan, nih gambar untuk Kenduri sebelah malamnye bertempat di tempat yg sama iaitu di depan rumah kitorang @ Putrajaya. Main menu ialah Sate n yang lelain makanan yg jiran2 bawah sebab majlis berkonsepkan Potluck. So, punye lah banyak makanan n memandangkan kitorang bukan Tuan Rumah maka kitorang leh makan dengan sepuas2nye sebab takyah layan tetamu. That's why malam tuh aku tdo dengan kepenatan n kekenyangan. hahahahha.....

So, aktiviti yg paling menarik ialah bergambar... bergambar... & bergambar... Syiok weh... Syiok sendiri.. hahahaha....Tu je kot nak share. kan aku dah cakapp, buhsan je.. hehe..... eh jap. Seperti biaser, incident yang berlaku. ha, nih bukanlah incident ape, ini just aku nak share Dialog Jiran2 Alaf Millenium. Enjoy...

"Apa Khabar, lamer tak jumpe"


"Tulah. Duduk sebelah rumah tapi x jumpe"



Hahahahahha.. nampak sangat hidup berjiran di Putrajaya; walaupon dok sebelah rumah namun tak tengok pn jiran sebelah. Sib baik gak ader Majlis cam nih kalo x memang tak jumpe2 la jiran korang. :P So, kesimpulannye tegur menegur la jiran anda jangan sampai dah tukar jiran baru pn xtatu gak sape jiran anda... :P



P/S: Final Part bakal menyusul. Cume tunggu gambar dr Mr. Tigerkun...




by,
Aimi A.Z yang sebenanrnye kene wat assignment...

Monday, October 27, 2008

Kenduri Kendara! (Pt 1)

Semalam, ader 2 event berlangsung di hadapan Rumahku di Putrajaya. Event pertama, Majlis bacaan Yasin & Tahlil sempena Umi ngan Abah g Haji. Event yang kedua Majlis Rumah Terbuka Jalan rumah aku nih. So, untuk entry nih aku citer the 1st event n event yang kedua in the other post. Happy reading! :P

Aturcara majlis dimulakan pada pukul 11 pagi n bacaan doa selamat start dalam pukul 11.30. Menu makanan ialah Nasi berlauk (yang dimasak oleh org Kantin sekolah abah), Kuih Mueh (yang bermacam2 jenis dan dibuat oleh bermacam2 org seperti Auntie Chom n jiran ibu), & Spaghetti (yang dimasak oleh aku). ha, tak lupe gak Rendang Dinding yang Umi masak. Tapi Spaghetti ngan rendang dinding tuh dikeluarkan lambat sket so cam org2 yang awal tak sempat nak meraser... :P Tetamunye semestinye Family & Friends. To those yang datang memeriahkan Majlis diucapkan berbanyak2 Terima Kasih n yang tak dapat datang tuh, xpe... nnt datang aku g haji plak.. (tah biler la tuh).. hahahahahahaha.....

Overall, majlis berlangsung dengan agak gilang gemilang nye tapi teraser kecik nye rumah biler cam penuh sangat rumah ngan tetamu. hahaha.... xpe, nnt aku suruh abah pindah umah besar sket. :p ha, aku sangat bz sampai x sempat nak menangkap gambar, tapi jgn risau, nnt biler Mr. Photographer @ Mr. Tigerkun dah mengupload gambar kat blog die or kat Facebook, akan ku cilok gambarnye itu dan akan ku publish di sini.. so, tungguuu......................... in a meanwhile, nih ader sekeping gambar bersama kawan2 yang sempat diambil ngan camera aku. tuh pn sebab aku dah tak berape nak bz. n nih je pn kawan2 UiTM yang datang. ader CT dr JPM pn dtg. Thanks guys! Really appreciate it. Sape tah tanye aku "Kawan2 ko sape yg dtg Aimi". jawapan aku "takde pn, korang je la. aku raser aku dah sikit kawan la sekarang. ramai org tanak kawan ngan aku. sib baik korang nak kawan ngan aku lagii" hahahahahahaah.... betul kot kan?


Ha, ader satu incident yg berlaku. ader sorang makcik nih. muke cam familiar. tp, aku assumed die nih one of my neighbour la. so, aku wat bodo je la. then, maser die basuh tgn n kebetulan aku ader kat dapur, die pn tegur aku, die ckp "cam kenal je" aku pn jawablah "memanglah kenal". sebab mati2 aku igt die jiran aku. then die cakap "penah praktikal kat perbadanan putrajaya kan?" o, ooooooooo.........salah org la plak. sib baik aku tak cakap yg die tuh jiran aku.. huhuhuhuhu... baru aku tringat yg tuh salah seorang org perbadanan ptrajaya maser aku praktikal. hahahaha, padanlah cam kenal. so, pengajarannye di sini, selagi anda tak betul2 sure yg anda kenal die kat ne, toksahlah cakap pape. nnt salah kang malu. sib baik aku x malu sangat tp cumenye die kate aku sombong sebab tak tego die awal2.. hahhahahhaa....

So, tuhlah cerita Kenduri Kendara aku. Sila baca sambungan di Part 2 plak walaupon tak best. hahahaha... Chioww!


by,
Aimi A.Z yang pengsan sebab keletihan dan kekenyangan semalam...

Sunday, October 26, 2008

Ter"Persona"

Terpersona kami melihat kilauan kereta barunya.
Terpersona kami melihat keretanya adalah kereta Pesona.
Terpersona kami menaiki kereta Persona yang belum dicabut plastiknya.
Terpersona kami kerana pemiliknya adalah Dbot.



Yup, Dbot owns a Persona now. So, kepada kawan2 yang lain jangan jeles sebab kitorang dah tangkp gambar ngan kete Dbot. Jangan jeles sebab kitorang dah naik kete Dbot. And jangan jeles gak sebab Wardah org pertama yang tekan hon kereta Dbot (haha! Ade ke yang nak jeles?)

Anyway, otw back dr rumah kak Aiza, kitorang (Noni, Aku, Fieza, & Wardah) wat keje spy. Kitorang tau Dbot nak amik kete ari nih tapi biaser lah Dbot, maner nak bitau die amik kete pe. So, kitorang nekad g tgk ngan mata kepala sendiri Dbot amik kete pe. N hasilnye kitorang tau gak.... hahahhahahaha... jangan marah ye Bot, sape suruh nak rahsia sangat.

So, Dbot dah ader Pesona. lepas nih kiter naik Viva plak...... :P


P/S: Title tuh Wardah's idea. thanks to her!


by,
Aimi A.Z yang dah sangat ngantuk tapi sangat excited nak update blog...

She's married!


Erm, jgn kata korang tak caya Kak Aiza nih dah kawin, die sindrik pn x caye. hahahahaha.... die asyik tinggal suami die jalan kat belakang je sebab dah lupe die dah kawen. hahahaha... itulah kak aiza.... so, 26.10.2008 tarikh keramat kak aiza selamat bernikah ngan suaminye. (name ape tah aku dah lupe padahal die ader bitau td) hahahaha... tapi yang pastinye suami nye pn budak Civil UiTM. Actually, Kak Aiza dah lamer dah dirisik, Tahun 2004 lagik, n selepas 4 tahun baru bernikah nye. anyway, congrats...... :P kepada sesape yang kecewa tak dijemput tuh, jgn sedih2... nnt Bulan 12 nnt die wat majlis betul2 ajak ramai2.. nih cam majlis doa selamat nikah je Kak Aiza cakap... hahahhahaha........

Ha, alang2 aku dah citer pasal Kak Aiza nih meh aku melanjutkan kisahnye. die nih tak wat majlis besar2an sebabnye adik die masuk hospital akibat accident. yang ngerinye tuh, kaki adik die terputus. seriusly.... TERPUTUS dua. Nauzubillah.......... n then sekarang nih dalam proses nak membaik pulih kaki yang dah disambung tuh la. so, kene la dok hospital sampai agak2 kaki tuh dah OK. erm, accident tuh adik Kak Aiza naik moto then cane tah terjatuh pastuh lori datang gilis kaki n then terputus. ngeri sungguh.. huhuhu... semuge kiter semue dijauhkan dr mende2 camtuh....

Ape2 pn kak Aiza dah selamat benikah dan terus meninggalkan Solo Club. Korang biler lagi? hahahaha...


by,
Aimi A.Z yang pun tatau biler die akan meninggalkan SOLO Club...

It's Splash Out Time!


Akhirnye, setelah pending selame seminggu entry bertajuk It's Splash Out Time! muncul juga. hahahaha... saya tersangatlah busy sehinggakan tidak dapat menceritakan tentang apa yang terjadi di dalam hidup saya nih. hahahaha.... So, nih gambar maser Family Day Abah kat Desa Waterpark. dah lame giler tak g Desa Waterpark. Last sekali pegi pn maser Family Day abah gak and entry fees maser tuh just RM10 for adult. kali nih pegi dah about RM30 for adult. giler ar.... mainannye tak tambah pn. dr dulu sampai sekarang tetap same. hahahahhaha.......

So, maser family day ari tuh ader satu incident yang terjadi. di mana semasa aku ngan Wawa naik Super Tube (gelongsor air yang menggunakan pelampung), kitorang leh lak terbalik kat dalam gelongsor nye. sepatutnye kene menggelongsor gune pelampung tapi kitorang terbalik.. bayangkan! Muke Wawa tersagat la sket kat dalam tuh n aku plak disebabkan berat n tak dapat turun dengan sendirinya, maka aku ditolak oleh pelampung org2 yang turun kat belakang aku. huhuhu.... worst thing plak biler kaki aku time tuh plak la nak cramp, so tak dapat nak selamatkan diri sendiri mahupon org lain. tapi mujurlah xder mende yang jadi, tapi cam takut gak... huhuhuhuhu.... serik tanak naik dah! (tapi naik gak.. hahahaha)

So, itulah hari2 kami bergumbira di Desa Waterpark. Sekian.


by,
Aimi A.Z yang ader banyak citer lagik yang nak diceritakan...

Saturday, October 18, 2008

Sate Kajang

saje je buhsan2 g edit gambar. sebenarnye br balik dr family day kat Desa Waterpark but then camera tah maner tah. so, edit la gambar yang sebelum2 nih. Nih gambar maser g makan Sate Kajang di maner lagik kalo bukan di Kajang. Tak puas hati sangat dengan hasil 'edit'an gambar, tapi bulehlah kan. hahahaha. wait for my next entry "It's Splash Out Time". Till then, tara...



by,

Aimi A.Z yang sepatutnye belajar untuk final exam isnin nih tapi g edit gambar plak. Aparaa...

Friday, October 17, 2008

T.A.G?

Ari tuh +ahlinujum+ men'tag' aku n I promised not to let her down. so, ari nih aku menunaikan janji2 manis aku tuh. hahahahaha.....

7 facts about myself
1. I'm Aimi A.Z (proud to be!)
2. I'm a Structural Design Engineer (Kerjaya yang diidamkan sejak dulu kala)
3. I'm trying to loose some weight (coz my mom wants to give me RM1000 if I loose weight, tapi cam takleh je. huhu)
4. I'm not so friendly type for those yg tak kenal, but am overfriendly to those yang terlebey kenal
5. People says that I'm very stubborn (but I don't think so..)
6. I love C.O.L.O.U.R.S
7. I'm addicted to Prison Break (yang best nye Michael Scofield tuh pn Structure Engineer)


7 things that scare me in the world
1. lipas
2. kematian yg mengerikan
3. end up lonely
4. semakin gemuk dan gemuk dan gemuk
5. sakit (sebab tak suke makan ubat)
6. tgk cite Hantu
7. musuh dalam selimut


7 current favourite songs
1. Lagu Kita~Aizat
2. Lucky~Jason Mraz & Colby Calay
3. Shannon Shah~bila engkau jauh
4. Cinta antara Kita~Duta ft. Baizura Kahar
5. Jatuh Cinta Lagi~Matta
6. Jangan Bilang Tidak~Raffi Ahmad & Ayushitta
7. Ayat-Ayat Cinta~Rossa

**hmm, cam pelik je lagu2 aku nih. this is so not me!


7 words I mostly said
1. bengong!
2. tu lahh pasal.......
3. eh, ye ke? (sambil garu2 kepala yang tak gatal)
4. tah!
5. nak resignnnnnnnn..... (sebab tensen keje banyak.. haha)
6. weh, ko tau tak..... (dengan gaya mengumpat)
7. rahsia!!!


7 Valuable things to me
1. LIFE
2. Education
3. Technology
4, Money (Of course!)
5. Time
6. Awareness
7. Love (tanpa Cinta Hidup tak bermakna.. hahahaha...)


7 First time in my life
1. layan Tag~today
2. kene saman~semalam
3. overnite @ KL (Merdeka day)~2003 (if not mistaken!)
4. dapat Award~2005 (Anugerah Cemerlang Matematik)
5. duduk rumah sewa~2006
6. have a crush~1996 (as long as I can remember)
7. don't know what else to write~NOW!! (haha...selalu je sebenarnye!)


7 “Lucky” Peeps That Need to Waste Their Time Doing This
1. Nonie
2. IhsanOiPrebetOi
3. LaLa
4. KT (since ko yang kasik kat aku then aku kasik ko imuniti, haha)
5. FaiZuLazhar
6. Fawghah (tapi aku xde la link ko. asal ko tukar link??)
7. Azham Kassim


So, tuh je untuk kali nih.Penat gak nak menjawab tag nih. ingat sonang aje. hahaha...Chiow..



by,
Aimi A.Z yang dah ngantuk giler...

Saturday, October 11, 2008

Jom Edit Gambar


Tetibe plak tgh2 malam nih raser nak update gambar. So, nilah hasilnye. Actually, nih aku try software baru yg Kak Lala recommend. Photoscape. A bit different with Photoshop tapi lagik senang dr Photoshop. kirenye kalo xreti langsung gune pn sekejap je dah pandai lah. Kalo cam Photoshop tuh memang la lagik banyk mende yang leh wat, tp nih pn not bad gak.... So, cubelah... :P

So, untuk gambar nih Filter>Antique Photo#6. tuh tuk dapatkan effect yang buruk2 cam gambar lame tuh. then aku gune Frame>Tape 4 untuk kasik nampak cam pelekat tuh. Diserikan plak ngan Round Frame Line and Pencil's Object and last but not least the We're Daddy's Girls Text.

Tara........................ dah siap!

Sonang je wa tak tipu.... :P

by,

Aimi A.Z yang sanggup korbankan masa tido sebab nak edit gambar. hahahaha.....


Tuesday, October 07, 2008

Dunia Baru The Movie




hari tuh maser citer nih kuar wayang aku tak sempat nak g tgk. so, biler die tayangkan ari nih sempena hari raya kat TV3, aku teramatlah excitednye nak tengok. tapi malangnye.............. sungguh tak berbau... cet!

TAK BEST LANGSUNG!

serius... aku cakap camnih bukan sebab aku anti dengan cerite dunia baru, malahan aku minat giler citer dunia baru the Series. tapi, yang movie nih memang sangat bodoh sampai aku tgk separuh je aku raser aku dah memperbodohkan diri sendiri. Mintak maaplah sangat2 kepada org2 yang bersusah payah menyiapkan cerita nih, tapi nih la komen aku sejujur hati sebagai peminat cerita Dunia Baru. So, diharapkan mereka2 yang berkenaan membuat cerita yang lebih bermutu demi menjayakan filem tempatan. Daa.....

by,
Aimi A.Z yang kalo disuruh bagik bintang kat citer nih, die tak hingin kasik satu bintang pn...

BBQ at Putrajaya

Sebelum aku memulakan bibit2 perkataan, ingin aku bitau nih bukan BBQ yg slalu kitorang wat setiap hari Raya. hahahaha... kang ader kawan2 yang teraser sebab tak dijemput plak. nih cam BBQ secare kecil2an untuk family gathering jer. kecil2an pn, 4 ekor gak la ayam yang 'selamat'... untuk kengkawan, insyaALLAH nnt ader open house if ader rezeki la. kiter hanya merancang...... So, seperti biaser, let's the pictures do all the talking... :P


nih sebahagian drp ayam and sebahagian drp peralatan memanggang...


nih org2 di balik tabir pembakaran ayam...

Bismillahirrohmanirrahim......

Nih tuan2 rumah yang makan dulu drp tetapi *ish, kurang senonoh la korang nih*

ihsan yang wat muke comel... berlatarbelakangkan kaklala yang tgh wat pe tah...

sesi menjamu selera


akhirnye...ader gak gambar aku walaupon kurang menarik.. hahaha...


So, tuh la kisah kami ber'BBQ' di Putrajaya. Gambar kebanyakannye dicilok kat Facebook Cek An. So, sekian.


by,
Aimi A.Z yang tgh banyak mende nak share tuh yang rajin update blog...

Monday, October 06, 2008

Syura Si Tunangan Aman

4 Oktober bersamaan 4 Syawal selamatlah sudah Irma Asyura si wanita melayu yang menjadi pujaan jejaka2 di sekelilingnye menjadi tunangan Raja Abdul Rahman. dengan peristiwa yg berlaku nih banyaklah hati2 yang patah dan kecewa. tapi, ape nak buat.... nasib la korang! hahahahhaha....... So, nihlah antara gambar2 yang di snap untuk mnjadi tatapan hati korang yang frust menonggeng tuh.....



sampai2 je terus snap gambar nih. em, btw, aku, noni, ngan wardah je kawan2 syu yang datang untuk sesi pertunangan syura. pe nak wat, org lain lebih mementingkan lemang dan rndang drp syura....hahahahha.... nasib ko la syu... :P



aku n syu. aku sebenarnye amik berkat nih. pasnih maner tau dapat berkat turn aku plak. hahahahahaha.....



kitorang bersama hantaran aman yang tak nampak pn bersama ngan kak anim (kakak ipar syu) yang kecik kemetot.



wow.....................pandai gak kitorang melakonkan watak tuh... :P takpe, buhsan jadik engineer nnt kitorang masuk bidak lakonan. eh, lupe plak nk cakap. yang baju hitam tuh cousin wardah. nama Bit. umo 21 tahun. keje tailor. cukup ke biodatanye? :P



aku kenal tangan yang sungguh tmbam dan hitam itu.. siapakah itu?



Irma Asyura Ahmad
Semoga berkekalan ke jinjang pelamin n semoga bahagia ke anak cucu.
Psss......aku dah tau dah name anak lelaki 1st syura.. hahahahahha




by,
Aimi A.Z yang raser lagik best if ramai lagik kawan2 yang datang.... tapi, pe nak wat...

Thursday, October 02, 2008

Berhari Raya di Putrajaya

Berhari raya di Putrajaya sangat menyeronokkan. Kami bergambar...... bergambar........





dan.................... bergambar!

itulah Hari Raya kami di Putrajaya........! :P



by,

Aimi A.Z yang teraser seronok gak berhari Raya di Putrajaya...

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin