Thursday, June 26, 2008

UiTM Alumni Dinner 2008












ok. so, nih 1st time kami semue pegi ke majlis alumni UiTM nih. ingatkan camner la alumni dinner nih, rupenye, pergh... gempak giler... dah la kat grand master ballroom pastuh yang datangnye plak ramai org2 tua yang mmg dah long-loong agoooo blajar kat uitm. n terbocor la rahsia sebenarnye otai engine yang sebenar goes to................ Ir. Mohd Zin. yups! our menteri kerja raya. cam tak caye kan? die belajar kat uitm zaman dulu kala lagi n sekarang die dah jadik menteri pn. so, tak terkejut pn one day, one of us will become a minister... fuyoo.... best oh... sapelah jd menteri tuh nnt... hahahahaha.... so, overall mmg best! tak sabar nak tggu alumni dinner 2009 plak.. hahahahahaha
by,
Aimi A.Z yang teraser best tgk gambar2 dinner ari tuh

Wednesday, June 18, 2008

Bergumbira di sungai Congkak X O X O

lepas mandi

bergumbira


kami yang colourful kan!


layan durian!

hm.. nih sume gambar pas madi. gambo maser mandi adalah di sensoredkan. muahahahahaha... xde la, malas nak upload. lain2 kali la... so, chiow....

by,

Aimi A.Z yang tak sabar nak tau destinasi jalan2 seterusnye!

Kawan2 ku Sudah kawen!

erm......kawan2 ku sudah kawen? rasenye kawan2 ku nih sebaya dengan aku je, apsal diorang dah kawen tp aku belum kawen... adakah aku yang lambat kawen or diorang yang kawen cepat? hahahahaha..... anyway, nih just the pics yang aku captured when i attended their majlis kawin. yang aku tak g tuh tak dapatlah nak mengupload gambonye since gambonye pn aku xde... muahahahahaha....

so, sebagai pembukaan, dimulakan dengan yang paling latest skali.. tapi bukan kawen pn, bertunang.... nih la bakal Puan Siti Arina. merangkap Cikgu Siti.... hehehehehe..... Cikgu Siti kite nih merancang nak kawen tahun depan apabila duitnye telah mencukupi untuk membina masjid, katanya!


Wokeh, nih plak yang second latest... nih Puan Siti Khadijah... eh, baru perasan... Siti gak....td Siti Arina nih Siti Khadijah. hahahaha....So, bertempat kat Seremban, Siti Khadijah nih telah menamatkan zaman bujangnye sejurus selepas die menamatkan final exam nye... cayalah..... :P

Ni lak Rodiah Ishak.. nasib baek name die takde Siti... hahahaha...nih lagik minah sempoi. wat majlis tunang pagi, then majlis nikah petang. that's why jemput sikit org nye.... bersanding tatau lg biler, setakat nih tak dengar plak... hahahaha.... buat yang wajib je kan, bagus..... :P

Congratulations untuk semue... kepada pengantin2 baru yang lain seperti Al-Azhar, Juju, Kak Mas yang aku tak dapat g majlis kawennye, n kepada Siti Khadijah Che Osmi yang aku tak g majlis tunangnye pn diucapkan Congratulations... Doa aku insyaALLAH sampai semuge korang bahagia ke anak cucu walaupon aku tak sampai2... hahahahaha........

by,

Aimi A.Z yang tgh pk lepas nih turn sape plak

Kami & Kereta Kami

Erm, kami nih sebenarnye baru je ader kete, tuh setiap kali kuar asyik tangkap gambo ngan kete kami je....so, jangan la salahkan kami asyik tangkap gambo ngan kete je... hahahahaha

Aimi's & Nonie's

kat depan Petronas pn leh nak tangkap gambo, janji ader kamera n kameraman sume leh... hahahaha... padan muke wardah tak de kat dalam gambo nih... muahahhahaha
Zue's

mak Zue cakap AGK stands for Anak Gadis Kampung... kitorang plak cakap... "agak2 la............."

Aimi's

(asyik Aimi nih je nye kete, tau la die nye blog... hahahahaha!)

jangan salahkan kitorang bergambo 2org je... dah kitorang dating 2orang je mesti lah gambo berdua je... hehehehe...org lain jgn jeles... :P

Syu's

eh, apsal nampak macam besar je kitorang kat kete syura tuh? hahaha... Lu PK la sindri... adoyai!

Farah's

Sorilah Farah, gambo kete ko bahagian pintu je nampak.... aku x jumpe gambo kete ko yang full.... hahahaha.... buat pengetahuan org2 sume, kerete farah nih la yang menjadi tumpangan kami semue ketika kami belum mempunyai kerete... (tapi, dah ader kete pn nak naik kete farah gak! hehehehe)

by,

Aimi A.Z yang nak letak gambo kereta wardah ngan za tapi takde plak gambo Kami ngan kerete mereka itu... adoyai!

Thursday, June 12, 2008

Dedicated to Farah Adeela

ok, sebelum kiter "mengumpat" lagi best kalo kiter memperkenalkan org yang diumpat terlebey dulu.... perkenalkan gambar di atas yang terletak di dalam yellow-cloud tuh la farah-yang-kununnye-hebat.... topic nih didedicated khas buat tuan empunya diri kerana beliau baru sahaja mendiscover blog "saye" nih dan terus meninggalkan komen yang sangat panjang.... ha, sebelum kiter start sesi "mengumpat" nih, nak bitau sket... gambar di atas tuh diambil kat umah farah adeela semasa raya tahun 2007... erm, maybe tahun terakhir muke2 tuh berkumpul bersama... hahahahaha.... xyah nak sesi tangkap leleh plak...

So, sebenarnye nih kire cam warkah untuk farah adeela la... org lain takyah bace pn xpe.... :P

Wahai Farah Adeela,
buat ape la anda nak marah2 pasal post Malaysia & Minyak saye tuh? kan awal2 dah saye dah pesan, nih kan blog saye...biar la saye nak tulih ape pn... owh, saye lupe, sekarang nih kan blogger kene berhati2 sebab salah cakap sikit je nnt kene jail... OOoPs... sayee dah salah cakap ke?

Wahai Farah Adeela,
Anda takleh nak salahkan saye 100% di atas blog entry saye.. lgpn anda punye so-called idola jugak yang telah membasuh otak saye untuk menjadi rakyat yang sebegitu rupe.. eh, takan la tetibe plak Prof S tuh dah tak menjadi idola anda? sejak biler plak tuh? sejak minyak dah naik...? hahahahhaha.....

Wahai Farah Adeela,
Anda nih perasan tak... anda nih antara org yang bertuah kat muke bumi nih... di saat sumeorang tgh mencari2 pekerjaan, anda dah diberi pekerjaan di depan mate anda... tapi anda tak nak... saye taulah peel anda nih... kalo mende yang senang2 dapat camtuh memang anda tanak...yang susah dapat tuh gak yang anda nak... apelah anda nih....

Wahai Farah Adeela,
Kalau anda dah tanak keje tuh, anda cakap je la NO. apelah susah sangat nak cakap NO tuh. bak kate ayah saye senang je... hanye dengan menggerakkan bibir bawah dan bibir atas je... ape susahnye... senang je... cube try... hahahahaha..... kalo susah nak cakap NO cakap je YES, lg senang... :P

Wahai Farah Adeela,
saye sebenarnye banyak lagik nak tulis buat tatapan anda nih tapi saye nih dah ngantukk, esok plak banyak keje...lgpn, nnt termasuk plak isu2 sensitif yang tak patut dibiarkan untuk tatapan umum. so, sebelum saye melalut baik la saye benti kat sini....lgpn, nnt anda ter"dapat" darah tggi plak sebab asyik dok marah2 ngan saye... OoPs! i did it again!

by,
Aimi A.Z yang teraser entry nih sangat menggedikkan..

Friday, June 06, 2008

I got my result!

I just got my 1st semester Master's result and it was NOT BAD at all. i got 2 B+'s and a B which means my GPA is 3.22..... and the best thing is, i PASS all the subjects... erm, not bad for a PART-TIMER like me, huh?! So, doakan sem depan akan bertambah bagus dr sem nih yang dah agak bagus nih... hehehehe....


by,
Aimi A.Z yang dah tak sabar nak start sem baru...

Wednesday, June 04, 2008

Seharian di Putrajaya

Last Saturday tetibe nape tah si 4 beradik nih pergi berjalan2 di Putrajaya. Walaupn mereka sememangnye org Putrajaya tetapi mereka tidak selalu melakukan aktiviti ini--> menghabiskan ari sabtu di Putrajaya... org luar Putrajaya sanggup datang dr jauh untuk menikmati keindahan Putrajaya namun org2 Putrajaya ini tah apsal tah tanak menikmati keindahan Putrajaya.. haha... so, bermulalah kehidupan kami pada hari sabtu lalu di Alamanda Putrajaya (tapi tuh pn pas Asar br kuar umah, ayat je nak gempak SEHARIAN di Putrajaya kunon.. hehe)



memule tangkap gambo ngan Kungfu Panda sementare menanti turn nak main bowling... cube pilih gambo maner yang paling serupe dr segi ketembamam dan gaya... hehehe...












k...nih plak gaye2 bowlers.... bowlers la sangat, gaye pn xde.. ok lah, gambo 1st tuh ader la gaye, by the way die pn champs ari tuh... hahahaha..... and the big L goes to........................ (guess who!)











ok... nih la bowlers2 nye.... perasan tak... ALL BLACK..... kunon je... hehehehehe.....

so, selepas bermain bowling, berjalan2 di Putrajaya menikmati keindahan architecture dan kehebatan ENGINEER dan semestinye kurniaan ciptaan ALLAH.........



so, that's it.. seharian di Putrajaya....

by,

Aimi A.Z yang nak tulih lagi tapi ader 'penyibuk' kat sebelah...cis!

Malaysia & Minyak...

Ok.. so, dah lamer tak comment on a recent isssue.. so, this is the issue.. harga minyak yang naik almost 40% bermakne bertambahnye perbelanjaan untuk minyak almost 40% gak...

so....here's my opinion....

aku takla cam setuju sangat minyak mahal sangat samai camtuh, but then ader gak bagusnye pendekatan tuh... jap2... sebelum korang marah aku nak highlight kat sini yang aku bukanlah penyokong maner2 parti and akan membabi bute mempertahankan sesebuah parti je.. aku menjalankan tanggungjawab aku sebagai rakyat Malaysia yang memunyai pendapat dan ideologi sendiri dan segala pendapat aku difikirkan mengikut relevansi sesuatu perkara tuh sindik... so, clear? nnt kene dakwa bawah akta hasutan plak... hahahahhaa....

aku cam setuju gak diorang wat camtuh sebabnye Malaysia still kasik subsidi for golongan berpendapatan biase ngan kerete berkuaser biaser... it's so fair for people like us.... really.... it's true....one of my professor used to say that Malaysian should not be given subsidies. Malaysian had enough subsidies and they have to pay for what they want. If they don't want it b'coz its too expensive or what-so-ever so don't buy it or don't even use it. hmm, aku xla terpengaruh pn tapi biler dipikirkan mmg betul pn. selame nih sumeorang dapat subsidi yang same. untungla org2 yang pakai kete2 besar tuh walhal duit tuh leh wat mende lain.. (hahahaha... abesla org2 marah kat aku) hello....it's my blog, so it's my thought whether u like it or not!

wahai rakyat Malaysia yang berkereta cam aku..... takpelah, mmg la teraser nak banyar minyak ari2 mahal, tapi nnt dapat balik gak duit tuh... anggap je cam menabung.. takyah la nak menyekat keluar rumah gak... tapi, kalo mmg nak berjimat, naik pengangkutan awam tuh mmg sesuatu yang bagus... :P aku wat calculation sindrik subsidi sebelum nih lebey la gak dr RM625 setahun but ok la tuh dr xde... hehe...

P/S tapi kan, pasnih kalo aku complaint pasal tak cukup duit or minyak mahal jangan marah tau... hehehehehe

by,
Aimi A.Z yang raser cam nnt mesti ramai yang marah die wat posting camnih... :P

Sunday, June 01, 2008

I am a civil engineer

So, this is the 2nd topics that I promise to update. Actually, I already told the stories in my previous entry and yups... I still didn't change my workplace since then. let me tell u some interesting stories about me, work as an engineer and work at my workplace.

My workplace is not as big as wardah's workplace, or even as famous as hanie's workplace... Even my salary is not as high as zue's salary but I still work at my workplace. n I gonna tell u why..

but, b4 I tell u why let me describe how my workplace looks like.....................

My workplace or let me put it this way... My office is located at shoplot and my office owns the 1st floor and 2nd floor. the 1st floor is for us (enggineers, technicians, frontdesk and despatch) while the second floor is for my Bos and his secretary ONLY. hehehe.... (cam dengki je bunyiknye kan!) there's only about 12 workers there but there's a lot and lots of rats there.. yup, no kidding..... its not bcoz my company is dirty but its an old building and there's a restaurant and my office is the place where the rats likes to hang around.. (cis! cam takde tempat lain je nak lepak) ok, anyway.... there's only a toilet...I repeat.. A toilet for us (man & ladies) to do our 'business' and even to take ablution... ok, ok, there's also a bathroom with a 'kolah' in it but who the hell that gonna us the bathroom except for the guys who us the bathroom to have their 'fresh air'....the point is, there are absolutely nothing that capture my interest to stay for a long time at that office.... but I still working at the same place..

and why?!

here's the interesting part... In my office, they teach me how to be a good Structural Design Engineer. they taught me how to design, why I can't do what I can't do in design, how I can make my design more ecconomical, why it is not a good practise and even how to use the software. that's the only things that prohibited me to find a new job. that's the things that makes me put money and the comfortness behind everything and that's the only things that I like about my office and my workplace... that's the only things..... KNOWLEDGE

and I LOVE being a structural design engineer!

by,
Aimi A.Z who loves her job
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin