Monday, July 28, 2008

Kematian dan Kehilangan

27 Julai 2008, berakhirnya perjalanan Pah Sue kat dunia nih. (FYI, Pah Sue tu isteri kepada Tok Cho which is tok sedare aku.) Kematian Pah Sue nih ingatkan aku balik yang hidup kiter kat dunia nih hanye sementara. Kite tatau biler time nye kita akan kembali pada-Nya and of course macammane carenye kite akan mengadap-Nya. Mungkin ke maser tuh kiter dah prepare betul2 or mungkin ke kiter masih xpuas hidup kat dunia nih lagi. Mungkin ke maser tuh org2 kat sekeliling kiter dah meredhakan pemergian kiter or mungkin ke org2 kat sekeliling kiter masih memerlukan kiter kat sisi diorang. Well, it's not us to decide. Semue nih dah ditetapkan and tak kira macam maner n keadaan kiter, whether kiter dah ready ke blom, biler sampai masenye kite akan kembali pada-Nya jugak. So, setiap maser kiter kene siapkan diri kita untuk mengadap-Nya.



Tp tulah, biaser la. kekadang manusia nih lupe. Kekadang manusia nih ingat selagi tak sakit, selagi tak tua, selama tuh la kite akan pijak kat dunia nih. tp, maybe tuh mmg fitrah manusia. tulah kiter sebenarnye digalakkan pegi ke majlis2 kematian supaya kita selalu ingat. Kite tak lupe ape yang kat depan kiter. bukan stakat hidup bahagia kat dunia nih je yang kiter perlukan. Kebahagiaan kat akhirat yang lebey penting.



Tadi aku tgk Tok Cho tenang je sambut tetamu. in fact, die yang dok tenangkan org yang datang as if die ok je. Aku pikir, maybe Tok Cho camtuh sebab die dah ready Pah Sue pergi memandangkan Pah Sue pn dah 2tahun sakit. Tapi sebenarnye, biler anak Tok Cho sampai, barulah Tok Cho nangis. Baru la aku nampak betape sebenarnye Tok Cho nampak je tabah. Tapi sebenarnye....... hm, yelah. dengan sesetengah org kiter dapat sorok ape yang kiter raser tapi dengan sesetengah org, kiter tak dapat sorok. tp, memang susah pn kiter nak mengadap kematian org sekeliling kiter. tambah lagi ngan org2 yang kiter rapat. don't know how to react and don't even know what to feel.



So, kesimpulannya sentiasa la ingat hidup kita nih sementara je and we never know sape pulak lepas nih.. So, sayangilah org2 kat sekeliling anda sementara mereka masih ada untuk disayangi dan anda masih ada untuk menyayangi...


by,
Aimi A.Z yang tatau biler plak time die akan sampai...

Sunday, July 27, 2008

Transformation: A Nerdie to An Executive

Year 2000
*
*
*
*
*
*
*
(after 8 years)


What else should I write?! :P


by,
Aimi A.Z yang bukannye takde keje lain, tapi cam best je wat posting camnih.. :P

Saturday, July 26, 2008

The Best Picture for Year 2008

the award goes to..............................

semue dalam gambar nih perfect. background lawa, kaler lawa, aksi 'stunt' man pn best and the most important thing, perfect timing!


(credit to Aizat the photographer and also Jiji the 'stunt'man)


by,
Aimi A.Z yang rajin sangat update blog sekarang! :P

Friday, July 25, 2008

Transformation..

Nih lagi satu cerita Ripley's Believe It Or Not. Leh menang award nih... :P

transformation dr seorang budak yang cute and adorable
*
*
*
*
*
*
*

kepada seorang budak yang "cute" and not-so-adorable.. hahahahahahha...

by,
Aimi A.Z yang raser mesti die "kene" ngan budak "cute" ni.. hahahahaha

Thursday, July 24, 2008

Poskad dari Mekah

Erm, poskad nih Tok ngan Opah pos dr Mekah maser diorang g haji. ngan tulisan Tok yang memang dirindui tuh.. huhuhuhu... tgk kat akhir surat tuh.. tok tulih

"Tok dan Pah sayang pada Lala, Emi, dan Sazni"

hahahaha... Tok tak sayang org lain.. jangan jeles... :P uwek.... yan... Tok tak sayang ko... hahahahahahaha


by,
Aimi A.Z yang raser gumbira teringat kat Tok... al-Fatihah untuk Tok..

Wednesday, July 23, 2008

How Can Someone Look So Different?!

People changed.. Don't believed it? See below...




Serius... 2 different pics but its still the same person.. hahahahha... ari tuh abah dok mengemas2 rumah then terjumpe la satu kotak penuh dengan khazanah lame.. so, ape lagik wat la ape2 yang patut seperti mempost blog camnih.... hehe....

so, kiter describe gambar nih... cam permainan Find 10 Differences... hahahahahaa... nih tatau la 10 ke mende.. tp yang paling ketara tgk rambut tuh... yang gambar hitam-putih tuh rambut tetap nampak hitam but gambar setelah berpuluh2 tahun, walaupon ader kaler, rambut tetap warna putih..... tuh satu petanda bahawasanya manusia bertambah tua... :P jangan marah ye abah.. hehe

perubahan lain biaser la.. perubahan style pemakaian, perubahan berat badan, tapi kan, gaya serius tuh tetap same... bagus.... at least gaya original ader membuktikan bahawasanya tidak melupakan asal usul.. aku nih suka2 je komen bapak sindrik.. tp jangan riso, banyak lagik yang leh dikomen seperti adik sindrik, mak sindrik, and even diri sindrik.... erm, ader gak surat2 bertulis tangan oleh atuk yang abah jumpe maser kemas. so, just be patient.. i'm about to reveal the truth.. hehehehe...

P/S: erm, nnt aku post gambo abah time mude2 yang lain... :P


by,
Aimi A.Z yang raser best gak wat 'keje-keje' camnih...

Tuesday, July 22, 2008

I serve Nuffnang Ads..

Now that I served Nuffnang Ads so I have to promote my blog to earn money. Therefore, I have to write more interesting topics that will attract readers to my blog. And of course I have to update this blog regularly.
More readers = More Money

by,
Aimi A.Z who likes to say "money, money, money.............."

Sunday, July 20, 2008

Something That I Can't Believe

Believe it or not?! I just can't believe it... Sometimes I think that we have a real relationship and friendship but apparently it's not. And it really hurt when knowing the truth. betullah ape org kate... the truth hurts... tp, aku bersyukur sangat2 sebab ditunjukkan oleh ALLAH tentang kebenaran yang tersorok selame nih. at least takla sampai biler2 aku ingat yang aku nih seorang kawan yang baik.... hahahahaha... so, u guys must be wondering what the crap that I'm talking about.. ok, ok.... i give u a hint... when u treated somebody as a friend, u must take a risk that the person don't treated u the way that u treated him/her. ok, camnih la senang... kadang2, kiter memang anggap kawan kiter tuh kawan, tapi tak semestinye org tuh anggap kiter kawan die. die mungkin tersalah tafsir ape yang kiter wat sebagai 'seorang kawan yang baik' sebagai seorang 'musuh yang nak menjatuhkan'. there are many type of friends. one of it is F U C K... hahahahaha.... really, it's not what u really think. F.U.C.K means Friends U Can Keep (quoted from my bro, thank yan! cilok kejap yea :P) i really think that I can keep all my friends in my heart but it seems like one of my friends really don't want me to keep her in my heart or even in her heart. and the worst part is, she actually hate every moment she being around me "not so long" ago and i'm too stupid to know how she feels about me and how she feels about our relationship.. if only i knew it.................

i'm not regret the way how I treated her or what I'd done to her... or even the things that i said to her. All the things that I've done is nothing more than making her a better person. but, I really regret that she's taking all the things that I said to her and the way I treated her as some kind of "knife" that can killed her.. (pergh... tere gak aku wat perumpamaan kan..? hahaha...) and I also regret that it takes me too long to discover the truth and to know that she don't want me anymore in her life. ever. seriously, if I knew that I will not be the one who texting her and asking her how's her life, how's her job and asking her why she's being so quiet lately... huhuhu.... fell like an idiot. cis... tipah tertipu betullah.....

and..........what I'm gonna do is to.................

1. let her know that if she don't what me in her life, so do I.

2. let her know that all the things that I ever done to her is to make her a better person not to "killed" her.

3. let her know that I really pissed off but at the same time I feel sad bcoz my number of friends should be increasing not decreasing...

4. let her know that Aimi A.Z will not be in her friend list as her wish.

even if I really want to tell her all the things that I listed above and asked her so many question and explain all the things that i wanna explain, I will never do that. u know why? because I'm not a good friend and of course because I'm not her friend anymore.

by,
Aimi A.Z who really don't know what else to say...

Seniority vs Pangkat

So, which one do u think win the battles? seniority or pangkat. in my case, i think seniority wins... huhuhuhuhu..... the "case" that i'm talking about is the so-called battle of me and my draughtman... ok, die tuh senior draughtman and aku nih junior engineer yang baru nak belajar merangkak.. but, of coz she has to listen to me as i'm the engineer. but, things goes the other way round. she refuse to do things that i told her to do and she annoyed me with her "annoying" attitude.. cis, taulah aku nih junior but gimme a chance. i'm trying to be a good engineer. and being good needs time. tapi tahlah... i'm not the type of person dat know how to express my anger and even if i can expressed it, i don't think anyone would be afraid.. even wawa (my younger sis) didn't afraid with me so why other people should.. so, I really need how to manage my anger to get some respect from people.... huhuhuhuhuhuhuhu..... anyone, plz help me!

by,
Aimi A.Z who really needs a professional helps...

Sunday, July 06, 2008

Sepi itu BEST!

(gambar di 'cilok' dr http://afdlinshauki.blogspot.com/ *baik punye cilok!*)
Serius. Memang BEST! aku mmg recommend korang g tgk citer nih. haha. korang mesti kater aku jiwang karat suke tgk citer camnih, tapi ape masalahnye. kalo mende tuh dah best, kiter cakap je la best kan. wat pe nak hipokrit. konsep same cam CINTA but with different pespective of LOVE and absolutely with different LOVE stories.
Sipnosis:
Ade 3 couple dlm citer nih.... actually its not couple la, sebab diorang bertiga... 3-3 love stories ader 3org.. bukan cam org ketiga but lebey kurang la.. hahahahaha (ayat cam hampeh!)
LOVE STORY #1
Vanida Imran + Afdlin Shauki + Nasha Aziz
LOVE STORY#2
Riezman + Tony Eusoff + Eja
LOVE STORY #3
BaizuraKahar + SyedHusein + Pierre Adre
tetibe malas plak nak wat sipnosis. korang tgk sindrik la.. nnt tak best plak aku dah citer.. hilang best nye tgk citer tuh.. nnt dah tgk kiter comment sesamer. but overall mmg best.. die nye story yang cam lain dr yang lain, muzik die yang masuk ngan citer n yang penting gambar die mmg lawa. serius.. hm...puji melambung aku nih... takde ke Khabir Bahtia tuh nak kasik insentif.. *haha*
by,
Aimi A.Z yang raser nak tgk lagi sekali je....
P/S: Kalau filem Melayu banyak yang berkualiti camnih sure lg ramai org Melayu tgk citer Melayu... :P
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin